<.. Syyskuun kuva muistaakseni--- ei mun ottama... ..>

"Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa (Hyks) tehtiin viime vuonna yhteensä 391 elinsiirtoa, mikä rikkoi edellisvuoden ennätyksen 36 elinsiirrolla. Elinsiirroista 21 tehtiin lapsille.

Hyksiin saatiin viime vuonna elimiä 126 elinluovuttajalta, mikä on kuusi enemmän kuin edellinen ennätys. Elinkohtaiset ennätykset rikottiin muun muassa maksan-, munuais- ja haimansiirroissa, mutta sydänsiirrännäisistä on edelleen vakava puute." - T.S uutiset -

Taas jäi syyt kertomatta! Lääkkeistä ainakin näistä on todettu maksavaurioita, noista munuaisvaurioita, - paitsi ettei kaikista valiteta eikä välttämättä kukaan ilmoita. Kalliiksi on tullut eikä muutosta ole tiedossa.

Tuollahan ei mitään mahda, mutta tälle täytyy tehdä jotakin:

"Keittiömestari Sami Kukkala valmistaa erityisruuat 559 allergiselle ja 265 moniallergiselle oppilaalle tai esikoululaiselle. Hänellä on vaikeasti allergisia asiakkaita, joiden ruokien valmistus on grammanviilausta. Ruoka-aineiden määrien mittaaminen pitää tehdä tarkasti, jotta lapsi saa oikeanlaista ruokaa.

Esimerkiksi herne ja soija, joille J.H. on allerginen esiintyy rouheena useassa raaka-aineessa." - Lapin Kansa 29.8.2015 -

 

Mutta, kun kukaan ei tarvitse soijaa eikä välttämättä hernettäkään! Nikkeliallergikolle herne on huono vaihtoehto jatkuvasti tai suurissä määrissä syötynä ja niitähän on koululaisissakin paljon! Jos viljelyssä on käytetty neonikotinoideja, on herne varsinkin lapsille oltava luomua - ja tuskinpa on? Massaruokinta-ainekset alkaa muistuttaa rehusäkin sekoitusta, kun niissä on aina hettu se halvin mahdollinen, vaikka possutkaan eivät siedä sitä sapuskaa. Tanskalainen maajussi kertoi, että ennen possut teurastettiin parivuotiaana, mutta nyt reilun puolen vuoden iässä. Miksi? Ihan hirvittää ajatella, että nyt samaa sapuskaa syötetään lapsille, kun possuillekin täytyy niin paljon syöttää antibiootteja. Kunnollisella ruoalla ei tarvitsisi! Onhan tämä kauan aikaa ollut pielessä monessa mielessä, mutta ylituotanto on niin valtavaa, ettei kukaan mahda sille enää mitään.

"Gm-soijassa oli korkeita pitoisuuksia glyfosaattijäämiä 3,3 mg/kg ja sen hajoamistuote AMPA:a 5,7 mg/kg. Glyfosaatiksi muutettuna jäämäpitoisuus oli keskimäärin 11,9 mg/kg. Tavanomainen ja luomusoija eivät sisältäneet lainkaan näitä torjunta-ainejäämiä."

Pakkaskausi on tällä erää ohi. Olikos niin, että minkälainen sää on uudenkuun aikaan, sellainen on seuraavat 3 viikoa? Enkä nyt muista, kuinka vanhaa tietoa se olis. Taisi pitää meillä ainakin paikkansa? On taas täydenkuun aika (la 24.1.2016), jolloin näkee kulkea ulkona myöhälläkin - ja alakuun aika alkaa. Siis herneitä voi kylvää parin viikon päästä ja saadaan ihastella herneenversoja:-)