< >

Viime vuodelta kuvia maailmalla, Nature- lehdessä.

Helvetti on ihmisen keksintö, mutta onhan se aina pelottanut. Katso tämä elokuva. En tajua, miksi sen nimi on tuo vaarallinen idea.

Pidemmittä puheitta... ---Taivas alkaa tuossa ihan maan pinnalta:). Ilma on tavallaan ohutta vettä, sanoi muuan meteorologi kerran...

Reilu vuosi sitten , mulla nousi tuntosarvet pystyyn... Ei mahda mitään! Ihan tiedoksi vaan, ettei unohdu syödä, ulkoilla, nauttia elämästä, musiikista, luonnosta ja tästä päivästä. Katso elokuva Magdalenasisaret, niin selviää moni asia yhdestä filmistä. Se kun on tositapahtumiin perustuva - onko lie Kaikukaan katsonut? Hän on varastanut nikkini keskusteluissa, joten nykyään ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin kirjoittaa vierailijana. En aloita koskaan keskusteluita, vaikka muutamat nikit muistuttavat mun entisiä. Harmillista - myös sairaiden takia.

Peter C. Goetscen kirjassa Tappavat lääkkeet (2014). Kirjasta sivulta 107:

"Jotkut lääkärit ovat niin vaikutusvaltaisia, että lääkeyhtiöt saattavat antaa hiljaisen hyväksyntänsä, vaikka he täyttäisivät omat taskunsa muuhun tarkoitukseen annetulla rahalla. Suomalaiset neurologit omivat itselleen tutkimuskustannuksiin tarkoitetut rahat ja jättivät laboratoriokokeet ja tutkimusapulaisten palkat potilaiden, yhdistysten ja yliopiston maksettaviksi. Eräässä tapauksessa kavallus oli miljoonia euroja, ja siihen liittyi 180 tiliä, suurin osa niistä Sveistsissä. Ironista kyllä, kaksi rikoksiin osallistunutta professoria oli vastuussa tutkimusprojektien eettisyydestä. Professorit saivat vankeustuomion; samoin toisen poika, joka todettiin syylliseksi 23 rikokseen."

Tuolla TABU-lehdessä on virallisempaa tekstiä samasta aiheesta, ekalta sivulta. Ihmisten tekemä systeemi tämä on. Katso tilasto eläinlääkkeiden kulutuksesta, niin ymmärrät. Iltalehden keskusteluissa oli viestejä, mutta en löytänyt niitä enää. Varmaan liian totta? Kirja kannattaa ostaa omaksi - onhan se meidän historiaa joka tapauksessa! Tässä englannin kielellä samaa asiaa. Voi kuunnella pelkästään...

On ihan kemiallinen juttu, kun saa ylimäärän teollisuuden pumppaamia ja käyttämiä fosfaatteja elimistöön, se yksistään riittää voimattomuuteen. Mulla ei ole ollut masennusta koskaan, mutta ennenmuinoin kevätväsymystä, joka pisti etsimään syitä, kun ei jatkuvasti nukkuakaan voi. Tuolta främmande ämnen- jutusta fosfat i maten- video kannattaa katsoa, selviää hyvin.

Tiesitkö, että keittokinkuissa on ollut paljon karrageenia? On varmaan vieläkin, jos se on ruiskutettu lihaan sylttytehtaalla. Sellaista on ihan rauhassa saanut tehdä kukavaan, kun ihmisille kelpaa mikävaan ja kauppa käy!

Mutta se, että tuosta levästä on valmistettu kapselinkuoria lääkkeisiin, on hirvittävän iso mätäpaise, jota ei kukaan halua puhkaista: vuonna 2001 on tiedetty, mitä kaikkea se koe-eläimillekin aiheuttaa!

onhan niin väärin, et ihmiset eivät saa tietoa ajoissa...? Esim näkökyky on mun mielestä toosi tärkeä asia. Sen kun voi menettää niin helposti:-(

Fosfaatit aiheuttavat osteopotoosia, kertoi Teppo Järvinen ohjelmassa 45 minuuttia - joka muuten lopetettiin kokonaan, sekin, kuten Eviran Kaari- lehti, mistä olen löytänyt vuosien aikana montakin omituisuutta.... Kai ne löytyvät kirastojen varastoista?

No, migreeninestolääkkeet ovat pilanneet monien suoliston ihan samaan tapaan, kuin e-pilleritkin. Mutta kaikki lääkejäämät ihmisen kautta kulkeutuvat meidän juomavesiin, eikä niitä saada sieltä pois, tiedetään nyt. Tarvii vaan osata laskea yhteen, minkälaista coctailia joutuu juomaan. Antibiooteilla on lihotettu possuja vuosikaudet, mutta fosfaattiperinnettä ei kukaan pane poikki. Glutamaatit ja hiivauutteet ja hydrolysaatit aiheuttavat migreeniä, tiedän, mutta ei migreenipotilaat sitä tietoa saa enää mistään. Saksassa ystäväni lääkäri on sanonut jo 1997, että niistä arominvahventeista se tulee, mutta meillä ei Jorma Palon jälkeen kukaan. Kela on maksanut niitä korvauksia ties kuinka kauan. Ihmiset kuvittelee, että joku on turvallista siksi, että KELA maksaa. Eipä ole, vaan ne on vaan niin hyvin lobattu ennakkoon. Lukekaa kirja Oravasyndrooma . jos sitäkään enää mistään löytää!

Se oli Minna Huttunen, jolta sain kauan sitten fosfaattilistan tekstiviestinä, kun ei Evirankaan sivuilta sellaista löytänyt. Ei ihme, jos jjuomissa ja keksesissä on fosfaattien lisäksi arominvahventeita (esim Pepsi zero ), mutta maltodekstriini on todella paha aine, enkä sitä ala arvaamaan, missä kaikessa sitä on. Itse täytyy ne präntit lukea - ja sitäkin on monenemonessa lääkkeessä apuaineena, koska se maissi opn maailmalla niin halpaa!

Mulla on noi vanhojen sivujen siivoukset vasta aluillaan ja pahasti kesken, mut silloin tein yhden... tässä se vanha sivu fosfaateista.

En tiedä niistä lääkkeistä mitään, kun en ole koskaan kokeillut. Migreeninestolääkkeitäkään en ole ikinä ostanut, vaikka resepti on tyrkätty kouraan 4 kertaa. Ehkä ne sun lääkkeet estää sinut näkemästä asioita sellaisena kuin ne on, esimerkiksi todellisuus on otettava vastaan sellaisena kuin se tulee. Eikä joulua ole kenenkään pakko viettää mitenkään, jos et ole ennen kuullut.

Vuodentakaisia kommentteja keräsin, kuten tässäkin:

Muistaako muut tätä:

Pia Bäckströmin väitös ja tässä pätkä siitä:

"Retkahtamisen biologiaa tutkitaan koe-eläimillä

Alkoholi- ja huumeriippuvuudelle on tyypillistä pakonomainen tarve käyttää päihdettä ja toistuvat retkahtamiset raittiiden kausien jälkeen. Ihmisellä retkahtamisen laukaisee useimmiten stressi, päihteelle uudelleen altistuminen tai päihteen käyttöön liittyneet ehdollistuneet ärsykkeet, jotka voivat olla ympäristöjä, esineitä, värejä, tuoksuja tai makuja. Ehdollistumista aistiärsykkeille voidaan mallintaa eläinkokeissa, joissa myös tutkitaan uusia lääkeaineita päihderiippuvuuden hoitoon.

Päihderiippuvuuden neurobiologiaa tutkiva Pia Bäckström selvitti väitöskirjatyössään päihteen käyttöön liittyvien ehdollistuneiden ärsykkeiden vaikutusta retkahtamiseen rottakokeissa ja sitä, voidaanko retkahtaminen estää salpaamalla keskeisen välittäjäaineen, glutamaatin, vaikutusta aivoissa.

Koe-eläinten välillä eroja retkahdusalttiudessa

Kokeessa rotat opetettiin koehäkissä annostelemaan itselleen vipua painamalla joko suonensisäinen kokaiiniannos tai tippa alkoholia juotavaksi. Rotta sai itse päättää kuinka usein ja minkä verran se halusi päihdettä. Päihdeannoksen saamiseen liittyi valo- ja äänimerkki, jolloin rotat ehdollistuivat ja oppivat yhdistämään ympäristöärsykkeen ja päihteen toisiinsa.

Ehdollistamista seurasi sammutusvaihe, jolloin rotat eivät saaneet vipua painamalla sen paremmin päihdettä kuin ärsykkeitäkään. Muutaman viikon aikana vivun painaminen väheni merkittävästi tai loppui kokonaan. Tämän jälkeen rotille tehtiin retkahdustesti antamalla niille päihteeseen liitetty valo- ja äänimerkki toistuvasti kahden kuukauden aikana kaksi kertaa viikossa. Vivunpainallusten uudelleen aloittaminen ja niiden määrä mittasivat retkahdusalttiutta ja päihdehakuisen käyttäytymisen vahvuutta.

- Rotissa oli muutama, joita ei kiinnostanut painaa vipua ärsykkeen jälkeen ollenkaan ja joitakin jotka painoivat vipua kahden tunnin aikana useita satoja kertoja. Valtaosa rotista oli näiden ääripäiden väliltä, kertoo Pia Bäckström. Kokaiini ei aiheuta voimakkaita fyysisiä vieroitusoireita. Tutkimuksessa käytetyt alkoholimäärät olivat myös niin pieniä, etteivät rotat saaneet niistä vieroitusoireita.

 

Glutamaattireseptorien salpaus hillitsee retkahtamista

Glutamaatti on aivojen pääasiallinen eksitatorinen eli toimintaa kiihdyttävä välittäjäaine. Bäckströmin tutkimus osoitti, että glutamaterginen hermovälitys säätelee päihdehakuista käyttäytymistä ja että osa tutkituista glutamaattireseptorin toimintaa estäneistä lääkeaineista vähensi rotilla sekä alkoholi- että kokaiiniretkahdusta.

- Glutamaatti on aivoihin laajasti vaikuttava välittäjäaine, jolla on useita erilaisia reseptoreita. Lääkkeiden teho ja niiden aiheuttamat haittavaikutukset vaihtelevat tästä syystä paljon. Osa nyt tutkimistamme lääkeaineista tuskin tulee haittojen vuoksi koskaan soveltumaan ihmiskäyttöön,"

 

Voit osallistua keskusteluun tuolla:

Asperger ja lääkitys