<...............Antaudun ihmeellisten yhteensattumien virralle luopumalla valmiista odotuksista. - Anja Kulovesi -...............>

"Suuntauksena on ihmisten kokemien oireiden pitäminen sellaisinaan sairauksina pohtimatta sen kummemmin, onko kyseessä normaali, terve reagointi erilaisiin elämäntilanteisiin vai lääketieteellisesti varmennettavissa oleva sairaus" - Markku Myllykangas -

Mielestäni vieraiden aineiden vaikutus elimistössä migreenin tai suolistotulehdusten muodossa voi olla juuri sitä, mutta en väitä, että M.Myllykangas olisi samaa mieltä kanssani. "Yksityisen terveydenhuollon kannalta vain maksuton käynti on turha", hän sanoo myös. Kuka kerää tiedot niistä sairaista, joilla tauti katoaa "itsestään" - heillähän ei ole mitään asiaa mennä enää lääkäriinkään? Millä perusteella voidaan väittää, että suolistotaudit eivät koskaan parane? En usko tuohon enää, mutta sen todistaa vain joku tulevaisuudessa, kun joku kiinnostuu patologien tilastoista. Kuka niistä kiinnostuu, jos kukaan ei kerro asioista tai maksajaa ei löydy? Käytännössä tieto vaan ei kohtaa: sairas makaa jo osastolla ja odottaa leikkausaikaa, kuten Sailan tapauksessa oli. Migreeni on se kielletty puheenaihe suolistosairaiden palstalla, josta muuan muisti minut. En ehdi enkä viitsi selvittää hänen motiivejaan, mutta sananvapaudesta olen hyvin huolestunut kauan aikaa, kun taas pitkästä aikaa näitä sivuja siivoilen. Lukittuja ketjujakaan en viitsi etsiä, mutta onhan niitä, samoin kuin poistettuja viestejä ja varsinkin niitä, mitä ei koskaan ole julkaistu. Enkä ole ainoa, joiden teksteille niin on käynyt!

Tämä sivu on jo aika vanha, kuten suurin osa sivuista on. Lisäilen muutaman sanan ja poistan toimimattomat linkit. Ehkäpä joku hoksaa asioissa yhteyden omaan akuuttiinsa, kun oli tilattava suoliston tukkeuman (turpoaa ja siksi tukkeentuu!) vuoksi ambulanssi, eikä muka sen syytä kukaan voinut tietää ja syy saattoi hyvinkin olla tässä:

"16.10.2007 El Tequito Tortilla Chips Lightly Salted –maissilastut, 300 g, parasta ennen 23.6.2008, erätunnus A 609 52 70 Markkinoija ja maahantuoja Lidl Suomi Ky, PL 115, 01611 Vantaa -taloussanomat.fi-

 

Kommentit kannattaa lukea aina, kuten tämä Agronetista löytynyt tieto:

"Durum-vehnässä ja kaurassa saa näköjään olla 1750 mikrogrammaa kiloa kohden"

Virhe

Lidlin maissilastuissa havaittiin määräystenvastaisia pitoisuuksia homemyrkkyä, deoksinivalenolia 1400 mikrogramma/kg, kun sallittu enimmäispitoisuusraja on 500 mikrogrammaa/kg. Tavara on myynnissä Lidlin kaupoissa. Lidl on aloittanut takaisinvedon 15.10.2007 ja antaa asiasta lehdistötiedotteen.

Kuluttajayhteydenotot ja lisätiedot Lidlin asiakaspalvelusta p. 0800 05435. Asiaa hoitaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa Elintarvikeylitarkastaja Anja Hallikainen p. 050 386 8433"

 

Muitakin homemyrkkyjä on olemassa, mutta kaikkien pitoisuuksia ei koskaan voida selvittää - ei ainakaan ajoissa.. Punahomeen myrkkyvaikutuksia vasta aletaan selvittää, mutta eihän kukaan kysy asiakkailta eikä ainakaan sairailta mitään... ja viranomaiset määrittää niitä turvallisuusrajoja ja vain palautetun tuotteen hinta korvataan!!!

Evira valvoo vain ruokia, mutta esimerkiksi apteekissa myytäviä lisäravinteita valvoo Lääkelaitos. Paljonko niissä voi olla jäämiä, ketä edes kiinnostaa? Vegaanien "mieliksi" ottivat sallittuihin aineksiin tulehduksia aiheuttavan aineen:

(Irlanninsammalgeloosi Eucheuman (Eucheuma spp:n mukaisesti)

Iridophycan (Iridaea spp:n mukaisesti)

Hypnean (Hypnea spp:n mukaisesti)

Furcellaran tai Tanskan agar (Furcellaria fastigiatan mukaisesti)

Karrageeni (Chondrus ja Gigartina spp:n mukaisesti) karrageeninkin, koska gelatiini haittasi monien lääkkeiden menekkiä?

Levävalmisteissa on runsaasti jodia, mutta nyt se on sallittu jopa luomutuotteissa! Odottavilta äideiltä levät on kielletty kokonaan, mutta moniko saa tietoa edes neuvolassa?

Vitol- tipat teki jo kauan sitten koliikkivaivoja lapsille, mutta oliko syy niiden sisältämässä soijassa vai missä, en tiedä. Vitarinilla vaivat katosi. Monelle sopii oikein hyvin luomumaito, mutta moni muu maitovalmiste ei ollenkaan - luomumaito kun on harvoja, missä ei tuota lisättyä d-vitamiinia ole - tosin olen aina ajatellut, että syy olisi siinä, ettei siinä ole antibioottijäämiä eikä torjunta-ainejäämiä, eikä sitä ole homogenoitu, mutta voihan niissä olla muuntogeenisiä aineksia. Kysyin apteekista, mutta ei osanneet sanoa.... Kai meillä olisi oikeus tietää, mitä elimistöömme laitamme? Ei tietoa lääkejäämistä saa Evirastakaan edes kysymällä, kun puhelut kääntyvät usein suoraan keskukseen:-(

 

Olen käynyt nuoruusaikoinani kurssin, jossa sattumoisin oli kaikki oppimateriaali suoraan Kemiran mainoksista ja muistan muutamia asioita (niistä pidettiin oikein kokeetkin!) aika hyvin: Roundup on glyfosaattia ja sitä neuvottiin käyttämään juolavehnän torjuntaan (vaikka kuoleehan se kasvi pimeäänkin, jos ei saa valoa pariin vuoteen...). Silloin ei tunnettu vielä geenimuuntelua, joka on nykyään tuttua monissa tuotteissa - glyfosaattia voi käyttää esim maissin kasvatuksessa. Maltodekstriini on useimmiten maissista tehty, mutta harva yhdistää esimerkiksi ahtaumaoireita siihen... Tai siittiöiden vähenemistä - tai lapsettomuutta:

"Tulosten mukaan soijaa kuluttavilla miehillä oli siittiöitä keskimäärin vain 65 miljoonaa kappaletta millilitrassa. Tämä on noin 40 prosenttia vähemmän kuin soijaa (edellisessä uudempi linkki laitettu myöhemmin) syömättömien miesten keskiarvo. Chavarron tutkimusryhmä havaitsi myös, että sperman huonontumiseen riittää määrä, joka vastaa noin puolikasta soijapihviä päivittäin."

Mutta jos todellisuus osoittaatuu toisenlaiseksi, kuin on annettu ymmärtää, on kai aika luonnollista, että esimerkiksi paranemisiin alkaa etsiä yhteistä tekijää ja oireettomien (lisäsin edelliseen linkin vasta 2016) pikku juttuja. Harmittaa myös sairaiden puolesta se, jos kukaan ei oikaise vääriä käsityksiä... perusteettomia väitteitä ei tarvitse maallikonkaan hyväksyä. Jos satut olemaan yksi noista onnellisista, vuosikausia oireettomana ja jopa ilman lääkkeitä (huom omin päin niitä ei pidä lopetella!), kirjoita kokemuksesi Hans Björknäsin ylläpitämään Gastrolabin vieraskirjaan. Kelakin voisi olla kiinnostunut niistä tiedoista - siis kotikonsteja tulisi opastaa viimeistään sopeutumisvalmennuskursseilla, jotka Kela kustantaa sairaalle. Kerro itse kokemuksesi myös Kelan palautelaatikkoon. Kukaan muu ei tee sitä puolestasi eikä uudet sairastuneet saa tietoa muualta ehkä koskaan:-(

Mutta kuka kertoisi niistä ravitsemusterapeuteille? Paula Heinonen tietäisi keinot, millä erilaisia sairauksia voitaisin estää ja ennaltaehkäistä: asiaa löytyy Sadun päiväkirjasta.

 

Myllykangas on avannut minulle näkökulman, jota en olisi itse huomannut. Siltä kulmalta katsottuna, oikeaan mittakaavaan asetettuna nämä asiat on helppo suhteuttaa ja nähdä siinä "pelissä" myös itsensä. Sen ymmärtäminen auttaa ajattelemaan asioita itse. Toivottavasti et masennu näistä teksteistä. Todellisuus on otettava sellaisena kun se vastaan tulee ja toimittava sen mukaan. Ihan kuin lasten noppapelissä: välillä mennään vain askel kerrallaan... Ehkäpä sairaus merkitseekin sitä, että on aika ottaa pari askellusta taaksepäin?

Jotta en höpöttäisi omiani, lainaan M.Lindbergin tekstiä Hesarista 26.9.2007 "Hankkeetko hoitavat terveyttä?"

"Esimerkiksi vuonna 2005 pelkästään Stakesilla, Terveyden edistämisen keskuksella, Kansanterveyslaitoksella, sosiaali- ja terveysministeriöllä sekä lääninhallituksilla oli käynnissä yhteensä 136 erilaista projektia tai selvitystä, joiden tarkoituksena oli parantaa suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia.

136 hankkeeseen kului rahaa ainakin sata miljoonaa euroa yhden vuoden aikana ja monet hankkeista jatkuivat usean vuoden ajan. Sata miljoonaa euroa riittäisi lähes 3000 hoitajan vuosipalkkoihin".

Kuinka moni potilas voisi tuolla rahalla saada kunnollista ruokaa sairaalassa, ettei sinne sen surkean sapuskan takia pitäisi jäädä tiputushoitoon?

Nykyään voi sanoa, että ei mitenkään, kun ruoan laatu aina vaan heikkenee torjunta-ainejääämien takia. Katso!

 

Kun on kysymys jostain kansanterveyteen liittyvästä asiasta, ollaan tekemisisssä suurien asioiden lonkeroissa. "Lääketieteestä on tullut kauppatavaraa. Kaikki on kaupan. Inhimillisellä hädällä ja pelolla on helppo rahastaa, erityisesti terveysmarkkinoilla (Tuomainen ym)":

Ruotsissa kehiteltiin tuotesarja, joka on tehty nimenomaan suolistosairaita varten. Soisin niiden käytön korvattavaksi Kelan varoista, sillä monella sairaalla vatsa ei kestä minkäänlaista ruokaa ja siksi ongelmat ovat todella vakavia ja suuria. Kuinka monta vuotta siihen menee... vaikea tietää, mutta saahan keliakiaakin sairastavat "hyvitystä" erikoisruokavaliostaan. Sitäpaitsi  kuluja ei välttämättä tulisi ollenkaan entiseen verrattuna, sillä lääkekulut putoaisivat merkittävästi - samoin työkyvyttömyyskorvaukset.

Koska erikoistuotteiden on vaikea kilpailla vapailla markkinoilla makunsa ja hintojensa kanssa, tuntuisi hyvän asian edistäminen jopa ainoalta vaihtoehdolta tässä yhteiskunnassa, jossa raha ratkaisee niin paljon. Kai meidän on sekin asia hyväksyttävä, koska se näyttää olevan niin monen kohdalla totta. Tuolla en halua loukata ketään - syyttömiähän he siihen ovat! Yhteiskuntamme vaan sattuu olemaan nyt tällainen. Sairaan täytyisi hoitaa itseään, eikä työskennellä kellon ympäri vapaaehtoistyöntekijänä - ei silloin koskaan voi levätä kunnolla eikä varsinkaan tehdä itselleen sopivia ruokia. Ihminen kun ei voi nukkua varastoon eikä liikaa.

Rahastakaan ei ole todellisuudessa pulaa - paremminkin sen oikeudenmukaisesta jakamisesta:

"Lääkelaitoksen selvitys on laatuaan ensimmäinen ja sellaisenaan tervetullut, sillä lääkäreiden matkoista ja lääkeyritysten heille osoittamasta  muusta vieraanvaraisuudesta on liikkeellä runsaasti huhutietoa. Selvitys osoittaa, että huhut eivät ole tuulesta temmattuja eivätkä liioiteltuja... Pelisääntöjen tarkistaminen on myös lääkäreiden edun mukaista, sillä nykyinen meno syö jatkuessaan koko arvostetun ammattikunnan mainetta. Lääkäriliitto tekee karhunpalveluksen jäsenilleen, jos se ryhtyy nyt puolustamaan lääkeyritysten kustantamia matkoja laidasta laitaan." - Kymen Sanomissa "Lääkärit matkoilla-2001/02/08/mielipide"-

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

sivun alkuun