< "minulla on rohkeutta myöntää, kun olen väärässä. Minulla on rohkeutta olla oikeassa" -A.Kulovesi- >

"Tilannetta voi helpottaa jättämällä hammastahnan käytön väliaikaisesti pois tai käyttämällä tahnaa, jossa ei ole natriumlauryylisulfaattia". Aiheena sivulla 472 aftat ja limakalvojen sairaudet.- J P kirjassaan "Jorma Palon lääkärikirja" v.2004 -

 

Natriumlauryylisulfaatti, jonka tiedetään aiheuttavan limakalvoille rakkuloita, siis on useissa lääkevalmisteissa, mutta koska aiheesta ei saanut kertoa suolistosairaiden (hmmm: sivuvaikutus noista?) keskustelupalstalla, josta kerään uusimpia sitaattilainoja malliksi - useimmat niistä poistetaan aika pian aina, vaikka...:

"Mielestäni aftat kuvaavat hyvin suolen tilannetta. Itselläni oli akuutissa vaiheessa (vuosia) aftoja aina aika ajoin. Nyt, kun suoli on rauhoittunut, niin aftojakaan ei ole ollut. Kehottaisin tiukasti jo alkuvaiheessa paneutumaan taudin lannistamiseen mm. ruokavaliolla ja vitamiineilla. Itse olen taudin lannistanut melkein vuodeksi ihan vain omalla päättäväisyydellä ja sillä, että en hyväksy sitä, että tämä tauti olisi krooninen (CU)." kertoi xxx.

R.. arvelee myös näin: "olen huomannut, kuinka palstoilla vilahtelevat mm. aftat, nivelkivut ym. Koska en ole vielä niin perillä asiasta, niin ovatko aftat sitten suoraa seurausta colitiksesta tai crohnista ja kertovatko ne sitten yleistilasta "huonoja uutisia" ilmestyessään?"

T..kertoo: "Mulle aftojen tulo suuhun merkitsee alkavaa akuuttia. Ensin tulee aftat, sitten särkee niveleitä, ja sen jälkeen istutaan pöntöllä"

M... tietää myös: "Yksi oire on myös, että nyt on aftoja suu täynnä ja vatsassa kovia kipukohtauksia, jotka alkaa ja loppuu yhtäkkiä."

I...toisessa aiheessa. "Kai noita aftoja voi olla missä vaan limakalvolla. Vai osaako ne pysyä vaan ruuansulatuskanavassa? Minulla niitä on ainakin koko ohutsuoli täynnä. Tai ainakin oli silloin kun kapselikamerakuvaus tehtiin viime marraskuussa. Tosin ei niissä kai mitään suurta pattia tule, vähän turvotusta ja valkoista katetta pinnalla."

 

S... kertoo "Olen kans koko ikäni "taistellut" crohnissa ja olisi kans kiva kuulla että sairaus voisi "sammua"... Nyt siis vielä tosta remistä... Viiko ekasta kerrasta suuni oikea puoli oli aivan täynä aftoja ja laitoin salvaa joka auttoikin mut nyt oon sit ilman ihoa kitalaesta...arvatkaa onko miellyttävä olo??"

 

L... sanoo: "Yleensä tuo aftojen tulo ennakoi ripulin tuloa."

 

H... osaa neuvoa: "Tarkista hammastahnasi, vääränlainen saattaa rikkoa suun. Koeta apteekin vaahtoamattomia."

 

T....lle kiitos uudesta tiedosta: "Kamomillatee ei tosiaankaan kummoselle maistu, mutta pitäisi olla erittäin hyvä suun aftojen "hoitoon" ja ennalta ehkäisyyn. Ruotsissa kuulemma käytetään ihan sairaalassa hoitokeinona suun limakalvojen ja kipujen hoidossa. En tiedä kuvittelenko, mutta mielestäni mulle on ollut siitä huomattavaa apua."

 

H.... sanoilla: "Samoin uskoisin, että aftoilla ja Crohnilla vois olla joku yhteys. Aftaherkkä olen ollut aina, niitä siis tullut toisinaan useinkin ja monta kerrallaan, mutta jospa tuo suolisairaus selittäisi niidenkin taustaa."

 

Aftat ovat limakalvorakkuloita ja niitä voidaan myös aiheuttaa natriumlauryylisulfaatilla - siitä on olemassa Bente Herlofsonin tekemä väitös. Bente on norjalainen hammaslääkäri. Tosin he eivät tee suolitähystyksiä koskaan, tieto ei ehkä saavuta sairaita eikä suolilääkäreitä? Kuitenkin tiedetään aftojen olevan yksi löydös crohnissa - siihen kun pääsee hiiva, mahtaa olla potilaalla huono olo? Kiitos Hans Björknäsille tiedoista, kuvista ja videoista netissä! Aikaisemmin kuvastossa oli myös suolistohiivan kuva, joka olisi hyvä olla siellä vertailukohteena muihin. Varsinkin, kun se oli kovin saman näköistä crohniin verrattuna.

Jokaisen sairaan täytyy selvittää näitä samoja asioita yksin ja tästä asiasta todellakin estetään ja kielletään puhuminen siten, et ihminen bannataan kokonaan keskusteluiden ulkopuolelle - muuthan eivät sitä huomaa eikä koskaan saakaan tietää! Käytä vapaata lausehakua ja etsi tietoa itse Lääkelaitoksen sivuilta. Kaikkia asioita ei tosin raportoida sinne koskaan ja vahingot kiertää vaan. Olen terve ihminen (tosin 4 kertaa määrätty migreeninestolääkkeet, joita en koskaan ostanut... Mutta jatkuvasti opin lisää. Tästä voit kelata taaksepäin ajassa, jos kiinnostaa--- Ruokapäiväkirjaakin täytyy lukea taaksepäin ja senhän jokainen tekee itse. Siihen vain on merkattava kaikki mitä suuhun menee (tai ihon kautta voiteena tai hengitettynä...). Siitä ne syyt vähitellen sitten löytyy, aikanaan:-)

 

Näissä apteekkituotteissa on apuaineena natriumlauryylisulfaattia, vaahdotusainetta, joka aiheuttaa aftoja limakalvoille. Sitä tosin ei tiedä monikaan varoa, vaikka siitä tiedetään mm seuraavaa:

Hajottaa solut! "Yksinkertaisinta on hajottaa solut keittämällä niitä SDS (sodium dodecyl sulphate, natriumlauryylisulfaatti)-liuoksessa. SDS rikkoo molekyylit ja pitää samalla proteiinit liukoisessa muodossa, samalla SDS antaa proteiineille negatiivisen varauksen." Kiitos Johanna Sammallahdelle lainalauseesta.

Aihe, josta moderaattorit tuohtuivat, liittyi aftoihin, joita löydetään myös crohnia- sairastavan suolistosta, mutta lääkkeissä olevaan natriumlauryylisulfaattiin. Sillä saadaan solut rikki - aftoista voit lukea enemmän - ja olihan aiheesta monta yritystäkin kertoa, mutta aina alkoi palstan siivous - moderointi, ikään kuin olisi muka kirjaimista mennyt täyteen, kun laitoin linkin väitökseen, joka kertoo aftoista - Bente Herlofson onkin hammaslääkäri, eikä tee suolenpoistoleikkauksia.

 

Närästyslääke Somacissa esimerkiksi (taitaa olla kahdenlaista tarjolla, toisessa on ja toisessa ei ole?) on sitä... monissa hammastahnoissa - suosittelin Salutemia, vaikka moni naureskeli asialle.. eikä asiasta vieläkään mainita edes potilasoppaissa - nekin ovat potilasyhdistyksen jakamia, kenen tekemiä?

Leikkauksilla säästetään ihmishenkiä, mutta ei silti saisi koskaan lakata etsimästä syitä, mitkä vaivoihin ovat johtaneet. Arvelen, että niitä on monia, mutta tähystykset eivät myöskään ole koskaan vaarattomia - kaikkein vähiten silloin, kun on haavoja ennestään. Kuinka paljon lääkkeet elimistön happo-emästasapainoa heiluttaa, en tiedä, mutta se on periaatteessa helppo selvittää - veren happamuus ei tietääkseni muutu, kaikki muu elimistössä muuttuu? Vähän toistoa:

"Analyysiä varten bakteerisolut voidaan hajottaa ja irrottaa solun ulkokalvo ultraäänellä (fysikaalisesti) tai entsymaattisesti (kemiallisesti). Yksinkertaisinta on hajottaa solut keittämällä niitä SDS (sodium dodecyl sulphate, natriumlauryylisulfaatti)-liuoksessa. SDS rikkoo molekyylit ja pitää samalla proteiinit liukoisessa muodossa, samalla SDS antaa proteiineille negatiivisen varauksen. Kun proteiinit ajetaan elektroforeettisessa geelissä, liikkuvat negatiivisesti varautuneet proteiinit kohti positiivista elektrodia." kertoi Johanna Sammallahti. Tuossa on aineen synonyymit lueteltu hyvin - kiitos tiedosta!

Esim näissä valmisteissa on sorbitolia, josta vatsavaivoja saa tervekin helposti! Jos suolistossa on rakkuloita ennestään, alkaa ne helposti vuotamaan verta pelkistä ilmavaivoista - tutkimuksissa pumpattavasta ilmasta puhumattakaan!

Mitä enemmän käyttää lääkkeitä, sitä hankalammaksi syiden etsiminen muodostuu lopulta, jos ei syytä poisteta. Tutkimukset kun ei vielä ole hoitoa! Kaikkein hulluinta on, että kukaan ei kerro sairaalle syistä, jotka tiedetään - tai ehkä joku yrittää, mutta ei onnistu. Yritin minäkin monta kertaa, mutta aina tyhjättiin koko palsta enkä enää aio sinne rekisteröityä - jäsenmaksulomake kyllä tulee jatkuvasti ja se lehti, missä on sivutolkulla reseptilääkemainoksia - ruoasta ei sanaakaan eikä koskaan sanaakaan tuosta vaahtoavasta aineesta:-(

Oireettomien crohnikkojen tietoja ei kerätä missään - jos on aftoja suussa, voi niitä hyvinkin olla myös suoliston limakalvoilla. No, mikään ei maksaisi sellaisesta tutkimuksesta, jossa voitaisiin todistaa noiden apuaineiden aiheuttavan crohnia. Onhan limakalvoja myös silmissä---

Kiitoskset Hackenbushille sanoista, esimerkiksi siitä, että oksaalihappo on haitallista. Onhan se - en vaan ole tiennyt, että esim pinaatissa on sitä. Hiivauutteet lasten ruoassa hirvittää, kun eihän niitä terveen aikuisenkaan elimistö siedä eikä glutamaatteja saa lasten ruokiin laittaa... On tosiaan hankalaa!

 

Lisää lääkkeitä kaikille? Lääkeetöntä "hoitoa" ei tunneta vaihtoehtona. - Onko ruoka ym sivuseikkoja todellakin? Maalaisjärjelläkin pystyy päättelemään monia asioita, mutta sanat kannattaa opetella, että puhutaan samoista asioista oikeilla nimillä.

Näytteitä tarvitaan, kunhan ensin saadaan ihminen lääkäriin...estolääkitys nuorille - paras tuotto...

Teollisuus perustaa joka vaivaan uusia potilasyhdistyksiä, vaikka kyseessä olisi esimerkiksi titaanidioksidiallergia E171 (nyt todettu mulla) tai antibioottijäämäallergia. Jolla on sellainen, oireilee monella tavalla myös ruoassa oleviin antibioottijäämiin. Kuka niistä muuten voi valittaa, kun ne kuuluvat eläinlääkkeisiin eikä ihmislääkäri tunne niitä... Paljon pitää lukea kirjoja, että löytää palapelin osaset. Mulle monta pikkupalaa onkin löytynyt Jorma Palon kirjoista - ainakin 1 niistä puuttuu vielä hyllystä, Leikkikuolema.

 

Jos et nähnyt aamulähetystä televisiosta 21.7.2008, voit ehkä katsoa sen netistäkin vielä. Kokeile näkyykö jossain!

Antti Heikkilä kertoi siinä, kuinka glutamaateilla ja alloksiinilla saadaan aikaan diabetesta:

"Hän harmittelee, että nykyinen lääketiede määrää edellä mainittuihin sairauksiin vain patenttilääkkeitä eikä esimerkiksi toimivaa ruokavaliota.

- On älytöntä, että muuta kuin lääke- tai leikkaushoitoa pidetään huuhaana.

Hän on myös huolissaan epidemian lailla leviävästä kakkostyypin eli aikuisiän diabeteksestä.

- Esimerkiksi valkoinen jauho valkaistaan alloksaani-nimisellä aineella, joka aiheuttaa suoraan diabetestä. Tästä ei haluta puhua. Myös glutamaatti, jolla maustetaan mauttomat ruuat, aiheuttaa myös diabetesta. Sitä käytetään esimerkiksi koe-eläimillä lihotukseen. Siitä ei ole tietoa, mitä nämä sitten yhdessä ihmiselle tekevät."

 

Taas se tapahtui! En pääse enää Kaks`plus-lehden keskusteluihin sen jälkeen, kun laitoin tämän sivun linkin aftoista kärsivän lapsen äideille vastaukseksi. Toisen kerran sinne kirjoittaminen estettiin sen jälkeen, kun laitoin linkin siihen videoon, missä näytetään karrageenin ruiskuttaminen broileriin tehtaalla. Kaksplussa näyttää erikoistuneen ylivilkkauslääkkeiden kehumiseen (ymmärrettävää, jos äiti istuu aina koneella ja lapsella olisi asiaa...? - jollakinhan se huomio täytyy saada ja lapsella on oikeus saada huomiota, ei sellaista pidä lääkkeelläkään estää!) Otan talteen sitaattilainan sieltä:

"Itellä ----hoito ollu vuoden ja hengis ollaan. Tiedän monta ihmistä jotka tuossa hoidossa on toiset jo useemman vuoden ja edelleen hyvissä sielun ja ruumiin voimis. Niin ja just viime viikol sain uutta tietoo tost ----, kun sitä on nyt tutkittu enemmän niin enää ei oo ehdoton kielto tulla raskaaks hoidon aikan eli tähän asti kun on ollut ihan ehdottomasti kielto tulla raskaaks hoidon aikana niin nyt ei enää. Tietty ois suositeltavaa ensin saada hoito loppuu ja sit vasta ruveta harkitsee perheenlisäystä.. Jotenka... Ja ite oon käyttänyt myös tota obsidania, mutta maha ei sitä kestänyt, no se nyt ei täl hetkel kestä paljo mitään muutakaan... Niimpä nyt sit juostaan joka viikko ottaa rautaa suoraan suoneen".

Siis rautatabletteja jaetaan neuvoloissa ilmaiseksi ja niistä alkaa suolisto oireilemaan jne... eikä sitä pysty kertomaan äideillekään kukaan? Niin teki hänellä, toisellakin eikä lapsen äiti tiedä...jne.. Elinkautislääkitys mahdollisimman nuorelle tuottaa parhaiten - siis osakkeenomistajilleen rahaa. Mutta että odotusaikana jo etsitään mahdollisia asiakkaita herkimmistä???

"Minä jouduin lopettamaan nuo rautatabut kovien mahakipujen takia. Otettiin kaikenmaailman testit ym. kaikki oli puhtaat, Sitten lääkäri hokas, että syön nuita ja käski heti lopettaa. Lopetin, ja niin loppu mahakivut." ja toinen jatkaa siihen: "Mulla tuli aivan tajuton vatsakipu, ja aloin oksentaan heti ku otin tabletin.. kaksi kertaa otin ja siihen jäi.. En voinu käyttää mitään rautavalmisteita, kun kaikista tuli vatsakipua.. hb olikin huono koko raskauden ajan, ja section jälkeen vielä huonompi..".

Olisiko Ferronol parempi, en tiedä, mutta se hiivaton Floravital sopii ainakin herkimmille - muistan lukuiset keskustelut c&c-pulinoista 15 vuoden ajalta. Miksi sitä ei voitaisi jakaa neuvolassa???

Karppaussivuille en edes yritä kirjoittaa enää, kun kaikki poistetaan sieltä varttitunnissa, mistä tahansa kirjoitankin ja onpa kyläpaikkojenkin koneet bannattu niin, ettei edes lukemaan pääse! Yllättäen kielletty aihe onkin tuo sama aihe - karrageeni. Ikävä kyllä, se on sitä, mitä mun maha ei siedä eikä siedä niitä kapseleitakaan, missä sitä E407 on käytetty, kuten luomukermassa ja marinoiduissa lihavalmisteissa, leikkeleissä jne.. Tosi kummallista, että siitä ei saa keskustella ollenkaan! Kysykää Hooverilta, jos jotain kiinnostaa. Minulle tämä alkaa olla aika selvää - pillerikauppa kukoistaa siksi, että niin moni tulee sairaaksi ruoasta:-(

Puhdasta ruokaa ei voi enää saada - onhan jo yliopiston uuden professuurinkin paikka annettu Valiolle, joka monopoliasemassa sai luvan pilata karrageenilla meidän luomukerman, josta oli mukava tehdä hyvää jäätelöä kotona - Valion jäätelöitä kun ei tohdi enää edes kokeilla, niin monesti on saanut mahansa kipeeksi niistä!

Kyllä jotain luonnonmukaisempaa täytyisi tehdä lasten etua ajatellen - koska vanhemmatkaan eivät sitä näe enää!

Viestiketjuun natriumlauryylisulfaatista (vaahtoaine hammastahnassa) lääkevalmisteiden apuaineena toivoin lisää kommentteja kaksplussalla aikoinaan, mutta se poistettiin pian..., ---eikä siellä sairaiden palstalla mitään huoltokatkoa ollut... tiedäthän? Mutta eihän niitä ehdi etsimään aina uudelleen - enkä taas pysty jatkamaankaan:-(

 

Laitoin KaksPlus-lehden keskusteluihin myös linkin Marcia Angellìn kirjoitukseen, josta ilmenee monta ikävää asiaa, mitä en itse tiennyt vielä silloin, kun halusin tietoa - mutta moderaattori poisti sen heti, vaikka eilinen viestiketju, mitä ihmiset kaipaili, oli poistettu - ei niitä linkkejä siellä koskaan ennen ole ollut, eikä silloin voi olla kysymys mistään massapostituksestakaan... Kaikkea vaan ei saa sanoa, mutta että niin moni nuori viruu sairaalassa nyt, eikä saa kunnollista ruokaa, on hirvittävän väärin! Sinulle, joka kysyit kerran siellä: "mikä mun miehellä on?", sieltä löytyy vastauksia ja se Anna-Liisan tarinakin, mikä poistettiin suolistosairaiden palstalta aika pian, kun siinä kerrotaan, kuinka hän parani colitis ulcerosa -nimisestä suolistotulehdus -vaivasta. Kirjoitan nimiä tarkoituksella erikseen, että hakukoneet löytää tänne paremmin. Tämä afta-aihe kun tuntuu olevan ihan tuntematon aihe liian monelle. Ja myrkyllisestä dioksiinikermasta ei varmaan kukaan ehtinyt kuulla, koskaan?

 

"Hurmeen mukaan Valio käytti ensimmäisen erän vaaralliseksi huomattua lisäainetta jo huhtikuussa. Tämä erä ehti kuitenkin kuluttajille asti ja on Hurmeen mukaan niin sanotusti jo syöty." - Uutisissa -

 

sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Vie odottavalle äidille ja lapsille lihapullia, vaikka sairaalaankin!