" Antaudun jatkuvalle kehittymiselle. Tiedän, ettei uuden oppimiselle tule loppua." - Anja Kulovesi -

 

"Vaikka en maininnutkaan jutussani lääketehtaan saati lääkkeen nimeä, tunsin itseni huijatuksi. No, oikeastaan aika typeräksi. Tunnetta ei helpottanut se, etten todellakaan ollut ainoa, joka nieli tarinan sellaisenaan. Esimerkkini kertoi nykyisestä yhä lisääntyvästä tavasta naamioida ja meikata uutisaiheita kiinnostaviksi." - Marjut Lindberg Lääkepäivillä -

 

Siis, .. Jos lääkäri ei usko, että jostakin lääkkeestä ei ole apua, kenelle siitä silloin voisi valittaa? Kenelle voisi valittaa ruoasta, jos epäilee siinä olevan jotakin antibioottijäämää? Kaikkihan ei siedä niitä ollenkaan! Kysy toisilta...?

Jos joku lääke lisää vaivoja, esim ilman reseptiä saatava LAKTAASI- valmiste (linkki eri tuotteeseen) aiheuttaa itselleni hyvin pian kovaa turvotusta ja. Inuliinin (se on sulamatonta sokeria!) lisäksi siinä on maltodekstriiniä, ja hirvittävä turvotus alkaa jo yhdestä kapselin sisällöstä, vaikka maksimiannos on 8 kpl vuorokaudessa... Apteekissa sanoivat, että on olemassa hyvin vähän sellaisia valmisteita, missä maltodekstriiniä ei ole! Minulle kun kelpaa vaikka pikkuvauvojen tuote, kunhan ei tarvitse kokea sitä hirvittävää ilmanmuodostusta, mitä antibiottikuurissa oleva laktoosi aiheuttaa. Aloitettu antibioottikuuri on kuitenkin syötävä loppuun. On todellakin huolestuttavaa, jos niitä kuureja juuri tuon takia joku jättää kesken. Vai jätänkö nappikuurin kesken ja jatkan sitä sairaalassa tiputuksessa? "Vain otettu lääke auttaa" tarkoittaa juuri sitä, että tehdään, miten on määrätty, mutta eihän minulla ole laktoosi-intoleranssia, kun luomumaito sopii ihan hyvin? Miten nuoret ja lapset voi, kun täytyy luottaa vanhempiin - ja turvotus vaan lisääntyy? Sehän voi olla myrkytysoiretta! Tyhmää kysellä edes näin julkisesti?

Esimerkiksi otan toisen aineen, täytyy katsoa apuaineiden kohdalta ja ylinnä pitäisi olla se, mitä on eniten:

Maltodekstriini

Laktoosimonohydraatti

Perunatärkkelys

Elatusalustan kylmäkuivattu uute (sisältää mm. maitojauhetta).

Laktoosikurinat loppuu kyllä pian sillä, mutta alkaa toisenlaiset vaivat ja olo on kuin olisi pikkuhumalassa ja turvotus alkaa. Vähän outoa... Mutta ihmeellistä, että luomumaidossa oleva laktoosi ei aiheuta mitään kurinaakaan!! Mutta miksi en löydä kyseistä tuotetta ollenkaan haulla, kun valitsen L-kirjaimen kautta Lääkelaitoksen luettelosta? Kun valmistetta kuitenkin apteekissa ensimmäisenä tarjotaan?

Kipulääkkeitä ei kannata käyttää, sillä silloin ei voi tietää, mistä kipu aiheutui. Kipu on merkki jostakin sopimattomasta ja se voi olla ruoassa ihan mitä vaan. Huomasitko, että Stakesin selvityksessä 6% raskaana olevista "tavallisista taudeista diabetekseen, epilepsiaan, krooniseen verenpainetautiin ja reumaan liittyi kohonnutta riskiä epämuodostumiin". Siis nehän kaikki ovat samoja vaivoja, mitä tiedetään johtuvan (tai ainakin monet sairaat tuntee pahentavan oireita) glutamaateista!

Lepoa tarvitsee jokainen ajoittain ja oikeaa unta. Joskus kivun syy löytyy asentovirheestä, joka täytyisi korjata ajoissa, ettei se heijastu niveliin. Naprapaatit tietää, mitä täytyy tehdä. Tosin senkin jälkeen voi olla kipuja, mutta nekin johtuu siitä, että kauan käyttämättömät pienet lihakset ovat joutuneet liikeeseen ja siksi rasittuvat. Ei se ole naprapaatin syy, vaan ihan luonnollinen asia. Kipulääkkeet estävät vaan paranemista, joten ei kannata ottaa - eikä ainakaan niitä, missä on natriumlauryylisulfaattia. Moni käyttää kipuihin inkivääriä, mutta eihän sekään auta, jos vika on jossain tukirangassa ja jos tuote on kapselissa, saattaa kapselinkuoriaines aiheuttaa tulehdusta - ainakin jos siinä on karrageenia. Minulle tulee hirveä turvotus, päänsärky ja migreeni jo pienestä määrästä jotain näistä lisäaineista, joita ei siis saa laittaa lain mukaan lasten ruokiin. Mutta myös kaliumin puutos voi ilmetä päänsärkynä, kuten myös sininen väriaine (ja vihreä ja violetti, koska sen tekoon tavitaan sinistä) aiheuttaa sitä yleisesti.

Jos ei ehdi nukkumaan tarpeeksi, täytyy arki järjestää toisella tavalla. Ilman kunnollista unta nousee tulehdusarvot eikä esim elokuvan katsominen voi korvata unta, sillä aivot toimii täysillä myös nukkuessa. Unilääkkeillä hankittu uni ei ole saman arvoista ja alkoholilla hankittu on osittain myrkytystila - mutta ei sitä kellosta katsota, milloin unta tarvii - anna unen tulla silloin, kun kovasti nukuttaa! Lääkkeet ovat myrkkyjä ja siksi niitä myydäänkin apteekeissa - tavallinen kauppias ei voi vastata niiden myynnistä eikä jakelusta, johon liittyy paljon tilastointia. Yhteisvaikutuksia esimerkiksi ei pystytä selvittämään,jos käyttää kahta lääkettä yhtaikaa.

Tietysti kannattaa kuulla lääkäriä, mutta täytyy myös tietää, että tutkimukset eivät ole hoitoa - niillä vaan pyritään sulkemaan pois vakavampia vaivoja, mutta jokaisessa tutkimuksessa on myös riskinsä eikä koepaloja pitäisi turhaan ottaa mistään solukosta, koska syöpösolu kasvaa juuri siihen rikottuun kohtaan - muualle se ei (ainakaan niin helposti...) kasvakaan!

Tiesitkö, että yskänlääkkeitä ei pitäsi antaa lapsille ollenkaan? Ei kannata, mutta eihän lapsi voi valita eikä ainakaan kieltäytyä, jos vanhemmat vaatii ottamaan jotain. Lauletaanhan lastenlaulussakin, että "Uni paras lääke on", mutta jos yskä johtuu vaikkapa paakkuuntumisenestoaineesta E536, kuten minulla, on hirvittävää antaa sen takia lapselle keskushermostoon vaikuttavaa lääkettä. Otin muuten kerran yhtä ja sain siitä kamalan migreenin - siinähän on glutamiinihappoa tai natriumglutamaattia - mutta silloin en tiennyt omasta "luomisvirheestäni" mitään. Paakkuuntumisenestoaine on tosin syanidia (kaliumferrosyanidi), mutta en silloin tiennyt siitäkään mitään:-(

Jos vaiva voi yhtään johtua jostakin ruoasta olevasta lisäaineesta, ei se sairaalahoidossakaan parane muuta kuin jos tarvitsee nestehoitoa - tiputuksella estetään kuivuminen ja voidaan laittaa lääkeet suoraan suoneen, ettei maha ja suolisto enempää ärsyynny. Laitosruoka on valitettavan huonoa monelle ja varsinkin vanhuksille se voi olla hyvin huono vaihtoehto, kun ei sitä taluttajaa vessaan ole, annetaan lääkkeitä:-(

Ihmettelin usein sitä, kuinka kortisonia tarjotaan jokaiseen vaivaan, kunnes itse sain siitä hirvittävän nenäverenvuodon - pari viikkoa piti varoa nauramasta tai nenään koskemasta, tai se alkoi vuotaa valtavasti. Syynä oli kortisonia sisältävä nenäsuihke. Jos kortisoni aiheuttaa diabetesta (Holby Cityssä oli niin...), on se melkoinen tykki, sanoisinko?

Kortisoni astmaatikolle on elintärkeä, mutta jos homeitiöistä ei piitata edes silloin, kun ihmiset oireilee astmalla niistä, tehdään hirvittävä virhe, joka kumuloituu edelleen ja hometoksiinit myrkyttävät herkimpiä: sikiöitä, lapsia, vanhuksia, crohnikoita. Kortisoni peittää oireet eikä syitä siksi pystytäkään selvittämään, kun kukaan ei valita niistä? Crohnikon elimistössä solut päästävät läpi myrkkyjä ja siksi niitä täytyy karttaa - kaikkia vieraita aineita, joita elimistö ei tunnista tutuksi ja turvalliseksi. Minullakin voi tietysti olla crohnin tauti, mutta ei ole tutkittu enkä varmasti anna ainakaan kopaloja ottaa. Harmittaa vaan kauheasti se, kun ei edes luomukermaa voi ostaa (tavallisessahan on tietty sallittu määrä antibioottijäämiä ym) mutta luomukermassa on karrageenia, josta olen tullut hirvittävän sairaaksi pariksi viikoksi. Se vaiva ei lähtenyt ilman tyhjennysainetta - niillä tosin voi saada munuaiset pilalle, mutta--- No, aika näyttää...

Onko glutamaateissa epoa??? Kirjassa "Voita Syöpä!" lukee, että syöpäsolu tarvitsee glutamiinihappoa. Siitä minä vaan päättelin, kun luin tuon uutisen:

"erytroropoietiinia (EPO) käytettiin sytostaattihoidossa anemian korjaamiseen, on keskeytetty riippumattoman seurantakomitean kehotuksesta. Vuoden kestoiseksi aiotussa tutkimuksessa oli mukana 939 potilasta ja erytropoietiinia saaneessa ryhmässä kuolleisuus oli jonkin verran suurempi verrattuna hoitoa saamattomiin. Samansuuntainen tulos on saatu pään- ja kaulan alueen syöpää sairastavien 350 potilaan tutkimuksessa."

Aikoinaan listasin omaan kiellettyjen lääkkeiden listaan (jos joudun yllättäen sairaalaan, ei saa käyttää-listalle) Neorecormonin, sillä siinä on L-glutamiinihappoa ja glysiiniä. En löytänyt kys ainetta enää Lääkelaitoksen sivuilta... Munuaistulehduksen sairastaneena (olin silloin 8 v) sellainen puuttuva tieto kummastuttaa ja huolestuttaakin.

 

Jaksamista Sinulle - ota woimalause laittamalla sivu aukeamaan koneen kotisivun kohdalle:-)

 

Muistatko kauhuelokuvan "Käsi joka kehtoa keinuttaa"? Kortisonista sekin kertoo ja tosiaan... Trumanshow sen jälkeen on aika kamala stoori, eikä naurata enää. Tai Uskollinen puutarhuri... Roy Rissanen muuten sanoi, että se on totta... Miksi ei olisi?

Meissä vaikuttaa näkymättömät asiat, sellaiset, joita lapsikin ihmettelee ja mielessään kuvittelee ihan mitä sattuu. Tosiasiassa meidän aivomme muistavat kaiken, mitä ovat rekisteröineet - siis täysin luonnollinen asia, vaikka kauhuelokuvilla halutaan kertoa jostain muusta. Rahat pois ihmisiltä, keinolla millä hyvänsä? Kuudes aisti on vain yksinkertaisesti otettava omaan käyttöön - eikä se tosiaan ole mitään kauhuelokuvaa!

 

"Raha-automaattiyhdistyksen kautta kanavoidaan vuosittain huomattava määrä tukea kolmannelle sektorille, jolla on keskeinen rooli kansansairauksien ennalta ehkäisyssä. Vuonna 2005 RAY:n tuotosta myönnettiin avustuksia yhteensä 305 milj. euroa."

- VTV sivuilta.- Lääketehtaat ovat löytäneet tuon pillerikanavakseen kauan sitten...

 

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Sivun alkuun