< "Hyväksyn itseni ja toiset sellaisena kuin olemme jurri nyt" -  Anja Kulovesi - >

"Ketoosin suotuisat vaikutukset epileptisiin kohtauksiin on tunnettu kauan... Periaatteen on energian saaminen pääasiassa rasvasta samalla, kun hiilihydraattien määrää huomattavasti rajoitetaan. Valkuaista annetaan ravitsemussuositusten mukainen määrä... ---Kohtausten määrä vähenee keskimäärin noin puoleen niillä potilailla, jotka sietävät dieettiä. Parhaimmillaan lapsi voi tulla jopa kohtauksettomaksi ja epilepsialääkkeiden määrää voidaan vähentää". - Kuinka hoidan kehitysvammaisen epilepsiaa? -

 

Kirjassa Hyvä Paha Lisäaine listataan epilepsiaa aiheuttaviksi aineiksi:

Bentsyylialkoholi eli koodilla E1519 tuttu hajusteissa, joten deodoranttien tilalle voi käyttää HTH-lotionia, kannattaa kokeilla, vaikka ei kovin tehokasta olisikaan! Ei siitä ainakaan haittaa ole. Lainaan tähän sen tekstin sivulta 163, ettei unohdu: "ominaisuus: Benzyl alcohol Liuotin, säilöntäaine, denaturointiaine

Mahdollisia vaikutuksia:

Päänsärky, ärsyttää ihoa ja limakalvoja;

myrkyllinen hermostolle ja maksalle;

kosketusihottuma;

NIH:n vaarallisten aineiden listalla;

myrkyllinen vesieliöille

 

Käyttö:

hajuvesi

hiusväri

sampoo

kynsilakanpoistoaine

hedelmien maku ruoissa (säilöntäaineena tai aromiaineena lääkkeissä: Voltaren, Solomet,Dalacin,

kankaanpehmentävä aine

savukkeet

(jasmiinin, hyasintin ja muiden kasvien ainesosa; synteettisesti tehdään raakaöljystä tai kivihiilitervasta)

 

Teksti on oranssilla pohjalla ja tarkoittaa silloin PARASTA VÄLTTÄÄ, korkein asteikko punainen tarkoittaisi VAARALLINEN.

Epilepsialääkkeet taas aiheuttavat usein epämuodostumia ym, selviää Mia Artaman väitöksestä.

Jos on epilepsia, ei saa käyttää näitä valmisteita, sillä ne tulee fimean sivulla esille, kun laittaa sanan epilepsia vasta-aihesarakkeeseen. Seassa on myös itsehoitovalmisteita. esim peräpuikko!

 

"Aineiden arviointityön valmistumista on hidastanut se, että monien aineiden kohdalla EFSAlle toimitetut turvallisuusselvitykset ovat olleet puutteellisia. Työn arvioidaan kuitenkin valmistuvan huhtikuussa 2008." - Eviran sivuilla lisää -

 

Lääkelaitoksen sivulta voi varmistaa, ettei missään valmisteessa, mitä käyttää, ole kyseistä ainetta. Siis jos esim joku aineen käyttäjä hengittää lähellä sitä, voi siitä herkimmille tulla oireita. Tarkista aina listasta ja tässä sanalla bentsyylialkoholi löytyi nuo - seassa jopa itsehoitovalmisteita, rasvoja ym - järkyttävää! Yhteisvaikutuksia kun ei tunneta ja ruoassakin on useita lääkkeitä... on!

 

Jos taas laittaa sarakkeeseen VASTA-AIHE sanan epilepsia, tulee tällainen valikoima tuotteita - siis ei saa käyttää missään tapauksessa ja se onkin luettava aina tarkkaan - mieluummin jo ennen kuin ostaa paketin. Kaikkeahan siellä ei lue, koska kuolleet eivät valita eikä kukaan pysty selvittämään sellaisia vaikutuksia, jos jollakin on kahta lääkettä yhtaikaa käytössä. Yritän kerätä tähän sellaisia esimerkkejä, mutta TABU- lehdessä on aika usein jotakin... Esimerkiksi itselleni on ihan turhaan määrätty neljä kertaa migreeninestolääkkeet - sana migreeni näissä, vaikka monelle se tulee glutamiinihaposta - mutta saan sen aina vastaavasta lisäaineesta ruoassa, sillä lääkkeitä en käytä ollenkaan. Talidomista ym ei monikaan enää tiedä mitään. Katso:

"Ihmisen kokoinen katastrofi

Muistatko talidomidi-nimisen lääkeaineen, joka vammautti tuhansia lapsia. Pahaa-aavistamattomat äidit saivat lääkettä raskausaikanaan ja synnyttivät sitten epämuodostuneita lapsia. Pitkän oikeustaistelun jälkeen lääketehtaat maksoivat korvaukset. Ismo jäi ilman niitäkin. Käsikirjoitus ja ohjaus Riitta Granath. 12.12.2004"

 

Kaikki itsehoitovalmisteet ovatkin vaarallisia siksi, että niitä voi ostaa vapaasti eikä tieto niiden haitoista kulje lääkäreiden kautta edes Lääkelaitokselle - ei tietenkään, koska sinne raportoi vain lääkärit ja esimerkiksi eläinlääkkeiden jäämistä maidossa ja lihassa ei voida tietää koskaan ajoissa. Niitäkin on! Siksi jankutan luomulihan puolesta aina uudelleen. Ilman lihaa kun ei voi saada tarpeeksi B-12-vitamiinia.

Epilepsiaa sairastaa Suomessakin 54 000 ihmistä??? Kuka tutkii syitä? Lääkkeistä täytyy keskustella avoimesti ja aina, kun haittoja ilmenee, valittaa niistä.

 

Mutta niitä muita kerään tähän:

  • E232 kouristukset, säilöntäaine, sienimyrkky Natriumortofenyylifenoli (oranssilla pohjalla). jatkuu...
  • lääkkeitä en tunne, mutta kannattaa varoa mediuutisissa kerrottiin.
  • glutamaatit aiheuttaa riippuvuuksia

Ajattelin, että tästä listasta olisi apua pienten lasten vanhemmille edes vähän.

Hermosoluista uutta tietoa - laitan sitaattilainan vuodelta 2006:

"soitettiin, että synaptisen viestinnän vahvistuminen tietyillä aivoalueilla johtuukin siitä, että »lähettäjäsolu» tehostaa hermovälittäjäaineen vapauttamista synapsiväliin ja tämä puolestaan aikaansaa tehokkaamman viestinsiirron. Säätely perustuu hermosolupäätteessä olevan, aiemmin tuntemattoman glutamaattireseptorityypin kehityksellisen säätelyn alaiseen aktivaatioon."

 

Miksi kukaan ei yritä selvittää, mistä vaiva johtuu? Sehän voi olla ihan mikä vaan, kuten teollinen d-vitamiini, muu lääkeaine, korrenvahvistaja viljassa, syanidi suolassa tms? Virhearvioinnit kumuloituvat vuosien varrella ja saatetaan hoitaa vaivaa eikä potilasta?

 

Likööreissä voi olla, kerrotaan Alkon sivuilla, mutta myös monessa muussa ja ne täytyy sitten itse selvittää tai ainahan voi kysellä muiltakin, jos ei ehdi - Nooran blogi tutuksi.

Jätä kaikki margariinit pois ainakin alkuun ja mieluiten luomuvoita tilalle - kunhan se ei ole tehty teollisesta luomukermasta. Luomuanilta kauppahallista löytyy. Luomusokeria ei sitten pidä käyttää, sillä siinäkin on glutamiinihappoa. Fosfaatteja ei kannata käyttää, sillä ne estävät ravinteiden imeytymistä ja aiheuttavat monia vaivoja sitä kautta, anemiaa ja osteoporoosia sekä masennusta. Katso ylearkistosta ohjelma Fosfat i maten.

Vesissäkin on eroja - luomumaito on puhtaampaa, kuin hanavesi, sillä myrkyt jäävät lehmän maksaan. Voiko niitä olla lääkityissä lehmissä? Mutta nesteen määrälläkin on tietysti merkitystä.

 

"- Se oli taloudellisesti vaikea konsepti, muotoilee Epilepsiasäätiön hallituksen puheenjohtaja Ulla Niku-Koskinen. Hän on myös Potilasvakuutuskeskuksen toimitusjohtaja. Neuro tarjosi Helsingissä Laakson sairaalan vieressä hoito- ja tutkimuspalveluja erilaisiin neurologisiin ja psykologisiin ongelmiin. Lisäksi Neurossa tehtiin muun muassa ajo- ja työkyvyn arviointeja. Potilaita oli liian vähän.- Markkinointi ei oikein onnistunut. Uni- ja muistihäiriöpotilaat eivät löytäneet perille, Niku-Koskinen sanoo." - Tietoviikon uutisissa -

Sivu on osa vähän suurempaa kokonaisuutta

kannattaa ehkä aloittaa tästä?