< >

"...Ei ole mitään ylivaltiasta voimaa, joka päättää ja tekee asioita meidän puolestamme ja kantaa vastuun meidän elämästämme. On kaikkiallinen henki, kutsuttakoon sitä sitten millä nimellä tahansa, energia, joka on kaiken  materiankin synnyttänyt voima. Energia, josta hyvin tiedämme, että se ei koskaan häviä, eikä sitä voi myöskään luoda." - J.Manderbacka -

 

Tiedetään, että kerran hankittu tapa kokea mielihyvää, ei katoa koskaan. Miten, katso täältä. Siltä pohjalta ajatellen voi ymmärtää, että ruokakin voi joillekin olla hallitsematon juttu - tai herkuttelu:

  • Sipsit voivat aiheuttaa riippuvuutta, jos niissä on glutamaatteja.

"Glutamatergisen hermovälityksen merkitystä aistiärsykkeiden laukaisemassa retkahtamisessa on tutkittu aikaisemmin hyvin vähän. Bäckström haluaa jatkaa tutkimustaan, jota on tähän asti rahoittanut Alkoholitutkimussäätiö." - KTL sivuilla -

 

Mutta miksi kaikille ei kehity riippuvuutta? Jos on jokin lääkitys, jossa on glutamiinihappoa tai glysiiniä, voiko se sen aiheuttaa? Ja niistä aiheutuvia oireita sitten vaan säädellään lisää, kemiallisesti?

Toisaalta, jos on jokin lääkitys, ei pidä ottaa mitään viinejäkään, sillä ne muuttaa vaikutusta. Onhan esimerkiksi haimatulehduksessa nämä valmisteet kiellettyjä. Hoitopolitiikkaan vaikuttaa paljon se, onko alkoholia veressä yhtään. Mutta lääkkeiden haitoista ei päästä eroon, jos seassa on itsehoitovalmisteita ja mitäsattuu ruokia - antibioottijäämiä lihassa ja happamuudensäätöaineita juomissa jne.

Viiniä on juotu vuosituhansia, eikä ihminen sen takia ole vielä sukupuuttoon kuollut - tosin se on ollut vielä pari sataa vuotta sitten kaikki luomua;-)

Riippuvuuksiin liittyen: tupakanpolttokin on paljon muutakin kuin nikotiinin orjuutta tuoksujen ja tunteiden kautta. Jollakin tosin riippuvuus johonkin sapuskaan (nykyään karkit, sipsit, limukat - ennenvanhaan keksit, pullat ym...) tupakkaan tai alkoholiinkin voi liittyä siihen olotilaan, mikä on ollut lapsena: jos turvallisuuden tunteeseen on liittynyt tietty haju, tulee se tunne sen myötä myöhemminkin ja siksi pitää yllä opittua - Vai mitä?

"VAP-1-salpaajahoidon ensisijaisena kohteena pidetään nivelreumaa. VAP-1-terapian uskotaan tehoavan myös muiden sairauksien hoidossa, kuten tulehduksellisten suolistosairauksien, psoriaasin ja multippeliskleroosin hoidossa". - Mediuutisissa -

"Ihmisen keskushermoston tärkein estävä aminohappo-välittäjäaine on gamma-aminovoihappo (GABA) ja vastaavasti tärkein kiihottava välittäjäaine on glutamaatti.- Sirpa Rainesalon väitöksestä -

 

Jos joskus jotain tahtoo juoda muutakin kuin luomumaitoa (siis sehän on nykyään puhtaampaa kuin vesi) , ja täytyy oluiden ja viinien väliltä jotain  valita, on  tilaviini aina turvallisempi vaihtoehto. Seuraava juttu selventää asiaa paremmin:

Jos on hiiva-allergia tai vastaavaa, olutta ja siideriä ei kannata juoda edes pieniä määriä, sillä niiden hiivapitoisuus on paljon suurempi, kuin viineissä. Tilaviineistä voi löytää hyviä vaihtoehtoja - niitä kokoan tänne varamuistiin, täydennän ilman arvosteluja.

Uskon, että ruokavaliolla on osuutta myös masennukseen: Antti Taskanen Kuopion yliopistosta kirjoitti Hesarissa artikkelin "paraneeko masennus ruokavaliolla?". Parasta tässä lisäaineettomassa vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa onkin ollut se, ettei ole edes väsymystä, masennuksesta puhumattakaan!

Huumeäidit, joita on tietämättömät määrät eivät uskalla mennä edes neuvolaan, sillä he ovat umpikujassa, selvisi yhdestä ohjelmasta - mutta en tässä viitsi ottaa niin laajaa asiaa tarkemmin esille. Eniten tilanteesta kärsii juuri lapsi, joka on täydellisen syytön osapuoli omaan osaansa, eikä häntä auta edes meidän "hyvinvointiyhteiskunta". Yleensäkin, jos et ota kantaa asiaan, peset kätesi paskahommasta tai kantaa ottamalla saatat sotkea itsesi kuraan. Voithan ajatella tuota, kun seuraavan kerran tunnet halua sekoittaa pääsi jollakin kemikaalilla... meidän lapsille ne taitavat olla kaikki samaa sotkua, kulttuurin kautta tutuksi tullutta... Glutamiinihappo lisää suolahappoa mahalaukussa ja siten järkyttää tasapainoa, jossa ainoastaan veren happamuus pysyy samana, vaikka kaikki muu elimistössä muuttuu.

 

"Luomuviini on hyvin aitoa verrattuna tavalliseen viiniin, johon saa käyttää jopa 80 lisäainetta ehkäisemään lähinnä viljelyssä käytettyjen myrkkyjen vaikutuksia. Kun myrkyillä on tuhottu rypäleiden luontainen hiivakanta, on käymisprosessia vauhditettava teollisilla hiivoilla, diammoniumfosfaatilla ja urealla. Ja viinin happoisuutta säädeltävä kaliumsorbaatilla, viinihapolla, sorbiinihapolla ja teollisilla hiivoilla. Kaliumrautasyanidilla, kaliumfytaatilla ja sitruunahapolla poistetaan taas makuhaittoja. Michel Palun mukaan manipuloinnissa on menty jopa niin pitkälle, että myynnissä on hiiva, joka antaa viinille tuoreen chardonnay-viinin luonnetta tai jopa suoraan kaikki aromit. Luomuviineihin saa käyttää 15 lisäainetta." - Finfood Luomu- sivulta -

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Sivun alkuun