"Kohtaan haasteeni kysymällä, mikä on sen opetus" - Anja Kulovesi -

Katso... 2500 metrin korkeudessa, siellä missä ei voi erottaa horisonttia, ei pilveä vesisateesta eikä aina vuorenhuippuakaan paljon ylempänä (merenpinnasta lasketaan, mutta merelle ei ilman siipiä pääsisi.

 

Miten ihmeessä kertoisin, vaikka kuinka päivänselvä asia olisi... Kuva on muuten tavallisen hiekkatien reunalta. Olihan siellä pikkusen maha välillä sekaisin, mutta ihan itsestään parani, ilman mittareita ja hoitotakuita. En millään enää voi sanoa meidän systeemiä ainakaan paremmaksi... Sori, mutta miksi valehtelisin tai kaunistelisin todellisuutta?

Olen sokkona uskonut aina, että on jossain tulehdusta, jos crp on korkea, mut eihän se sitä tarkoitakaan aina, katsos, mitä Wikipedia tietää kertoa asiasta:

"CRP:n rooli elimistössä on osana luontaista immuniteettia ja vierasaineiden eliminointimekanismia. CRP on klassisen komplementtijärjestelmän aktivoija ja edistää vierasaineiden opsonisaatiota ja fagosytoosia." kertoo Wikipedia

 

Tuli koettua se pyöröovi,ihan itse enkä voi oikein todeksi uskoa. Söin tavallista kaalta, mutta en ole ennen en ole ajatellut, että kaalessakin voi olla myrkkyjäämien kannalta katsoen eri kohtia: yleensä uloimmat kaalet kasvavat ensin ja ovat lähinnä maata, jota lannotetaan, suihkutetaan erilaisilla madon, koin ja kärpäsentorjunta-aineilla kasvun aikana sekä sadonkorjuun jälkeen - en tiedä mitä. Mutta koska leikkasin salaattia (jota en siis ole tehnyt ollenkaan) varten ylimmän osan kaalesta syrjään, ne ohuimmat lehdet, taisin samalla leikata omaan annokseeni juuri ne osat lehdistä, kun ruiskutusvesi valuu ja jää siihen hankaan? Niin tein ja siksi se pienikin määrä oli liikaa - ja uuden kaalen kohdalla voi olla varoaika hyvinkin lähellä...

Kuume nousi, 37,6 illalla ja aamulla oli kans, mutta nukkuminen oli hankalaa mahakivun takia enkä varmaankaan paljon nukkunutkaan. Limaa tuli, joka yleensä alkaa erittyä siksi että elimistö haluaa päästä eroon myrkystä ja se merkitsee usein myös tulehdusta. Tarvitsin sairaslomaa. Sanoin lääkärille, että vaiva alkoi ihan selvästi kaalen jälkeen eikä sitä ennen ollut minkäänlaista vatsavaivaa vuosikausiin! Koska crp oli yllättäen 120, tarkoittaa se sitä, että jotain sopimatonta / myrkyllistä olin tosiaan syönyt.

Kipu oli lievää, mutta häiritsi unta. Mitään lääkkeitä en käytä, mitään muuta en ollut syönyt vähään aikaan. Mutta koska crp arvo oli niin korkea, terkkari etsi lääkärin, eikä todistusta tippunut, ennen kuin olin käynyt kirurgilääkärillä. Sielläkään ei ketään kiinnostanut tuo varsinainen syyllinen: kaali ja mahdollinen ruokamyrkytys kaalesta (en käy ruokaloissa koskaan), vaan alettiin etsimään jotakin divertikkeleitä, mitä minulla ei voi olla, koska ei mitään vaivojakaan ole ollut ennen tuota kaaliannosta! Hapankaali ja luomukaali onkin sopinut hyvin, mutta niissähän jäämiä ei ole siksi, että luomussa ei myrkkyjä käytetä ja hapankaalessa ne varoajat ovat luultavasti jo umpeutuneet?

En ole aiemmin miettinyt, mitä tuolla arvolla mitataan, mutta illalla selvitin asiaa itselleni. Voin olla väärässä, mutta saanhan ajatella ääneen:-)

Vuosia aiemmin kehkokuumeessa crp-arvo oli vain 39, vaikka olin hirmukipee, mut esim poskiontelotulehduksessa se arvo ei nouse ollenkaan, sanoivat.

Onpa kumma? Tulehdusarvoko muka? Koko päivä menikin sitten ensiavun odotushuoneessa, verikokeissa,syömättömänä (en olisi syönyt kuitenkaan sairaalaruokia, en moiti) ja ennen lähtöä laitettiin jopa 2 eri antibioottia tippana suoneen, jotta sais ne arvot alas. Mutta kun mulla ei ole edes sairas olo? Olo parani päivän paastolla hyvin, kun en mitään muutakaan myrkkyä suuhuni saanut ja hb minulla on melkein 150 - ei hätää. Pian univelkakaan ei enää vaivannut. Ilmaa kehittyi valtavasti ja siitä tulee nyt mieleen juuri se mekanismi, miten ne myrkyt noihin ötököihin vaikuttavat: olenhan sentään käynyt vihannestenviljelykurssin - ja oppimateriaalina oli juuri Kemiran mainoslehtiset;-)

Antibioottitippa kahdella eri merkillä aloitettiin välittömästi ja lääkekuurit niillä samoilla - todistus sairaspoissaolosta vasta sen jälkeen, muutoin ei edes sitä. Jos joku on kuullut hoitotakuusta, joka toimii kuin pyörö-ovi, tämä on juuri sellainen, että pois et voi hypätä!

Kaali ei kiinnostanut edes eviraa, jolta kyselin, minne lasku lähetetään, kun haluaa tietää, mitä torjunta-ainejäämää on mahtanut saada pienestä palasta tuoretta kaalta noin paljon. Niin, lasku tulisi valittajalle. Kaalen lopun aion pakastaa siksi, että en aio itse maksaa siitä analyysistä aiheutuvia kustannuksia. Soitin Eviraan ja selittivät, että sellainen vaara on olemassa... Analyysin tulos muuten ei oliskaan todellinen siihen, mitä satuin syömään, koska siin äon ne puhtaammat yläpuoliset osat. En voi olla varma suostuisiko kunta sen kustantamaan. Nehän voi nakata sen roskiin, jos vien sinne laboratorioon. Laitoin toki Kaupungin e-laboratoriolle ilmoituksen asiasta, noin periaatteessa ainakin, ettei tarvitse myöhemmin jossitella.

On siis monin kerroin varmistettu se, että suurtuottaja saa myydä ihan mitä vaan, minkä onnistuu kauppaan asti pakkaamaan? Mitään umpipusseja ei ole kuin siinä tapauksessa, kun syyllistä ei tiedetä ja mun maha on ollut vuosia huippuhyvässä kunnossa. Millä sen todistaisi? Muistetaan kysyä lääkäreitä tavatessamme, miten he itse todistavat kysyttäessä, ettei niitä ole?

Systeemi on aukoton: mistään et voi valittaa kenellekään ja kaupoissa todella saa myydä ihan mitä vaan, mikä ei kelpaa madoillekaan. Luomukaalia sentään saa vielä jostakin, kun vaan ehtisi kauppaan ajoissa. En olisi ikinä uskonut, että meillä on noin automaattinen systeemi... Mitä tein väärin?

Enää en siis mittaa kuumetta, en menen terkkarillekaan - enkä osta muuta kuin luomukaalia:-)

 

Siis: "CRP:n rooli elimistössä on osana luontaista immuniteettia ja vierasaineiden eliminointimekanismia."

 

Tarja Stenberg on väitellyt myös aiheesta sen verran, että totesi univelan lisäävän tulehdusarvoja. Miten ne sitten liittyy tuohon yhtälöön? Nukkuessa ei tuu syötyä myrkkyjä samoissa määrin kuin valveilla:-D

Jos minulla olisi jokin estolääkitys, en olisi ehkä reagoinut aineeseen yhtä rajusti. Mutta miksi medän täytyy oppia niitä sitämään? Nyt siedätän nikkeliallergisena kaksinkertaisella sivuvaikutuksella huminaa päässä - kyllä se menee ohi, jos ei sitä ennen tuki poskionteloita!

Vaikka saisit jostakin ruoasta myrkytysoireet, joudut ehkä itse kustantamaan analyysin hinnan! Silti niistä kannattaa kertoa jollekin, mutta miten? Luulen, että aikoinaan jollakin aluevastaavalla on lipsahtanut tuo sanonta ylläpitolääke - varsinkin jos se lääke on pitänyt yllä tautia eikä antanut elimistölle mahdollisuutta parantua (asperiinia, sanoi muuan lääkäri...) ja toi Azamunhan on solusalpaajaa, jolla voidaan saada elimistö hyväksymään paremmin vieraita aineita. Loogista kyllä, mutta liian monta vuotta menee noissa jutuissa... mitä ei tietenkään maallikot saa edes arvostella:-(

Miten olis, jos solusalpaaja hyväksyttäisiin lisäaineeksi samaan tapaan, kuin glutamiinihappokin? Kuka tietää, etteikö lobbarit olisi jo asialla? Ketä ne kiinnostaa? Eihän ne meitä lobbaa, vaan Kelaa (on jo kelakorvattava...) ja meidän lainsäätäjiä. Paljonko eläimille käytetään noita solusalpaajia, että eivät kuole kesken parhaan tuotantokauden? Miksi luomukananlihaa ei saa kaupasta ostaa jne? Happoja lisääviä aineita (glutamaatteja) laitetaan valmiiksi ruokiin eikä edes närästyslääkkeiden käyttäjälle kerrota aina, missä sitä happoa lisäävää ainetta on. Ja Kela kustantaa ne lääkkeet, jotka loppujen lopuksi ei edes auta niitä, koska aineet ovat toistensa vastavaikuttajia:-(

Minkälaisia hölmöjä asiakkaita ollaan silloin, kun joku muu maksaa? Tai mihin lapset totutetaan?

Katsokaa se elokuva Trumanshow - siinähän ne näkyy kaikki asiat, mutta sairaat on piilotettu jonnekin, niinkuin on todellisuudessakin. Kuolleet kun ei voi valittaa haittavaikutuksista eikä sairaalan potilailla ole edes nettiyhteyttä! Elokuvassa Kuudes aisti muuan tyttö yritti kertoa samaa asiaa elokuvan keinoin näyttämällä elokuvassa videonauhaa, kuinka äiti laittaa myrkkyä lapsen ruokaan ja tuo filmi esitettiin sitten koko suvulle. Ihmiset käsittää sen kauhuelokuvaksi, vaikka ihan tottahan tuo on meidän maailmassa, kun vanhemmat eivät todellisuudessa välitä siitä, mitä lapsille syötetään. Todellisuus on paljon hirveämpi, kuin nuo elokuvat - eihän vanhemmat aina edes usko mitään - jos kerta oma henki ei mene:-(

Oli muuten muuan hammaslääkäri telkkarissa kerran, joka kertoi triklosaanista, kuinka hirveä ympäristömyrkky se on vesieliöstölle, mutta ihmiset sitä käyttää hammastahnassa ja se saatuttaa vesistöt. Siis jos se kielletään joskus, ei johdu ihmisestä, vaan niistä kirpuista:-)

Samasta syystä muuten lopetettiin elohopeankin käyttö paikka-aineissa, amalgaameissa.... Mut eihän ihmiset valita, vaikka olis kuinka kipeitä...

 

"...homemyrkyt eivät välttämättä vaikuta heti. Joskus asia tosin ratkeaa helposti, kun eläimet eivät edes suostu syömään rehua. Muussa tapauksessa pitää odottaa mahdollisten oireiden ilmenemistä. ..."Yleisin oire on oksentelu. Toisinaan esiintyy jopa veristä ripulia. Home voi nimittäin heikentää veren hyytymiskykyä ja aiheuttaa näin verenvuotoja suolistoon."