<>

"Usko perustuu tietysti nimenomaan siihen, että uskoo. Järjen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, sillä järjen käyttö edellyttää perusteluja. Perustelujen vaatiminen taas perustuu siihen, ettei muuten usko. Järki ja usko ovat siis sovittamattomassa ristiriidassa keskenään.

Järjen käyttö edellyttää lisäksi, että perustelut voidaan kyseenalaistaa. Todistamisvelvollisuus on aina väitteen esittäjällä. Kyseenalaistaminen tarkoittaa myös, ettei pelkkä usko riitä.

Tiede, jolla hankitaan tietoa, perustuu todisteluun ja todisteiden kyseenalaistamiseen. Juuri tästä syystä aito tiedemies ei voi koskaan uskoa. Kyseenalaistamisella ja todistelulla hankitaan nimenomaan uutta tietoa pyrkimällä tarvittaessa osoittamaan aiempi tieto osin tai kokonaan virheelliseksi." -lehtileikkeestä J.Heynon tekstiä -

 

Jos mikään hoito ei auta tai jos olikin vain kokeilua? Tee valitus

Jos on tapahtunut vahinkoa, täytyy niistä valittaa vielä erikseen potilasvahinkona - edellisen lisäksi.

Mitä RAY tässä merkitsee? Käypä hoito.... Lisää lääkkeitä kaikille? Lääkkeetöntä "hoitoa" ei ole vaihtoehtona. Tutkimukset eivät ole hoitoa! Ovatko ruoka ym sivuseikkoja sairaanhoidossa?

Näytteitä tarvitaan ---kunhan ensin saadaan ihminen lääkäriin...estolääkitys nuorille tuottaa parhaiten...

Teollisuus perustaa joka vaivaan uusia potilasyhdistyksiä... - keitä uutinen antibioottijäämistä maidossa mahtaa tarkoittaa?

Sairaiden palstoilla esimerkiksi poistetaan pian tekstit, joissa kerrotaan lääkkeiden haittavaikutuksista ja poistetaan joukosta :-(

"Tarkastusviraston mukaan kansansairauksien yhä kasvavan taloudellisen merkityksen vuoksi sosiaali- ja terveysministeriön tulisi ottaa enemmän koordinointivastuuta laajojen ohjelmien suunnittelusta ja toteutuksesta."

Poistuuhan sellaiset niinkin, että kielletään kirjoittamasta kotikonsteista, jos ne jotakin ovat auttaneet! Sananvapautta ei ole :-(

Estolääkityksillä estetään saamasta selville syiden aiheuttajaa ja oireesta tulee sairaus? Ei tälle systeemille mahda mitään edes valtiontalouden tarkastusvirasto? "Lypsävää lehmää" ei ole ennenkään tapettu.

Vaivoihin, joiden syytä ei tunneta, voidaan kokeilla kaikkea, kun vaan potilas suostuu? Vaihtoehtoja ei ole käytännössä olemassa,

...Crohn merkitsee herkkyyttä; esim sieniä ja petokaloja ei pidä syödä yhtään jos on ahtautumia, suoliston limakalvo turpoaa... ja se on yksi myrkytysoire! Perunoiden glykoalkaloiditkin ovat monelle crohnikolle liikaa - rutontorjuntajäämistä puhumattakaan. Mutta tutkimuksia tehdään tolkuttomasti, vaikka ihmiset eivät nykyään saa tarpeeksi tietoa siitä, mitä syövät!

Ensin "löydetään" sopiva potilas, jolle lääkkeitä voi markkinoida. Sen jälkeen potilas VAATII "hoitoja"? Koululääketieteessä se tarkoittaa tietysti lääkehoitoja, koska lääkäreillä ei ole ravitsemuksesta tietoa edes koulutusta enempää, kuin keskivertokansalaisella. Ne, jotka ovat sopeutuneet omaan erityislaatuiseen oireeseen, eivät lääkärin apua tarvitse kovin usein - mutta ei niitä konsteja lääkärikään koskaan kuule!

Potilas helposti vähentää syömistä, koska ei ole ohjeita eikä aikaa alkaa selvittää, mikä mitäkin aiheutti. Pillerit syödään kiltisti, koska vaihtoehtoja ei tunneta. Anemia voi hyvin alkaa ja pahentua siitäkin, että verenvuodon jälkeen (oli se mistä tahansa johtunut...) ei saa tarpeeksi proteiinia, josta voisi muodostua punasoluja. Hiilareista ja rasvasta sitä ei muodostu. Rasvaa taas tarvitaan B12-vitamiinin liukenemiseen - sitä ei missään tapauksessa saisi jättää pois ruokavaliosta, eikä proteiiniakaan!

Itse esimerkiksi saan vatsanväänteitä pelkästään teollisesta d-vitamiinista: ennen vitaminointia saatoin hyvin käyttää A-piimää, mutta enää en. Luomumaito ja maustamaton luomujogurtti sekä kutunjogurtti ovat ainoita, joista ei oireita tule - ja jäätelö, jos siinä ei ole karrageenia. Ihmettelenkin, miten sairaat noita teollisia lääkevalmisteita sietävät... D-vitamiinikin on rasvaliukoinen, mutta sen saan kalasta - mikä sen parempaa, kuin oikeassa voissa paistettu kala? Petokaloja kuitenkaan ei pidä syödä missään muodossa... Katsoitko muuten elokuvan Niilin ahvenesta? Darwinin painajainen on hyvä kuva - helpottaa näkemään ongelmien erilaisia mittasuhteita. Esimerkiksi täyslihavalmisteessa (lämminsavupaisti) voi olla proteiinia vain 17g - luomumeetwurstissa 21g, mutta sitä ei voi suolapitoisuuden takia syödä kovin paljon. Luomumaito taas olisi vettäkin puhtaampi janojuoma (proteiinia 33g litrassa)- eläimen maksaan ja munuaisiin on kertynyt kaikki myrkyt, mitä on ympäristöstään saanut:-)

Jos tuo rautatabletti Obsidan ei sopinut sulle, ilmoittiko lääkäri siitä lääkelaitokselle? Eikö kukaan ilmoita? On aika tavallinen lause sairaiden keskuudessa, että "odotus laukaisi taudin", vaikka juuri odotusaikana aloitetaan yleensä nuo rautalääkitykset eikä odotusaikaan mitään vatsakipuja kuulu - kuin vasta lopussa. Jos aiheen ottaa puheeksi odottavien äitien keskusteluissa, poistetaan ne sieltäkin pian eikä kukaan aavista, että ne ilmaiseksi neuvolasta jaetut pillerit voisivat olla haitallisia. Surullista, mutta toistuu jatkuvasti - moderaattoreilla on kaikki valta nykyään ja siihen hommaan pääsee kuka vaan, jolla on tarpeeksi aikaa omistautua aiheelle... En tosin ole kokeillut;-)

Karrageenia, glutamaatteja ja guargumia ym, kuten maltodekstriiniä ym lisäaineita on laitosruoassakin aika yleisesti. Kun joutuu sairaalaan, joutuu syömään sapuskaa, joka ei ole ennenkään sopinut! ---mutta ei voi valittaa siitäkään, vaikka olo siellä ollessa muuttuisi huonommaksi! Reilu 10 vuoden aikana olen seurannut suolistosairaiden keskusteluja enkä ole nähnyt siellä yhtäkään sellaista aihetta, jossa haluttaisiin muuttaa edes sairaalaruokaa paremmaksi! Ihmelääkkeitä tietysti odottaa jokainen, mutta ne jotka ovat oman ihmeensä löytäneet ruoan kautta, katoavat palstalta. Kivikautinen ruokavalio oli vuosi sitten esillä, enää ei. Tuskinpa nuo kaverit siihen kuolleet kuitenkaan? Aikaisemmin en vaan huomannut, kuinka tekstit alkoi kadota vähin äänin... ensin lukittiin mun teksti ja sitten poistettiin kokonaan. Käsittämätöntä, kun jotain täytyy suolstosairaankin syödä joka päivä - niistä lisäravinteista, mitä sairaalassa tyrkytetään, olo on pahentunut monella! Luulisi, että Valtiontalouden tarkastusvirasto puuttuisi asiaan joskus, kun ei sille kukaan mitään voi.

Sairaalassa ei ole edes luomumaitoa tarjolla! Kaikki geenimuunneltu pitäisi myös kieltää laitoskeittiöiltä, eikä ummistaa silmiä sairaiden ongelmilta. Myrkkyjäämiä on jo nyt muutenkin liikaa heille:

"Tyypillisesti Euroopassa nyt käytössä olevissa muuntogeenisissä kasveissa on esimerkiksi muokattu lajiketta kestämään kasvimyrkkyjä, tauteja ja tuholaisia.

Geenimuunneltuja elintarvikkeita vastustavat näkevät, että geenitekniikka ihmisen palveluksessa on hyvin nuori ala. Pitkäaikaisvaikutusten ja erilaisten riskien osalta tutkimuksia tarvittaisiin vielä paljon. Tieteen kannalta ongelmana on että geeniteknologian tieto ja taito ovat tällä hetkellä pääosin yritysten hallussa Yhdysvalloissa ja tieto on salaista.

- Se on kyllä aivan täysin virheellistä väittää, että gmo:lla pelastettaisiin maailman nälänhätää. Muuntogeenisiä lajikkeita kehitetään tuotannollisista ja taloudellisista näkökulmista rikkaisiin teollisuusmaihin, ei Afrikkaa varten ole kehitetty ainuttakaan gm-viljalajiketta. Jalostusyhtiöt vain haluaisivat lisää markkina-alueita kehittämilleen lajikkeilleen huolimatta siitä onko kyseinen gm-lajike lainkaan sopiva uudelle alueelle, Finfood Luomu -yksikön päällikkö Risto Pitkänen toteaa.

- Geenimuuntelun hyötynä esitetään pienentynyt kemikaalien käyttämisen tarve. Valitettavasti, tässäkään tulokset eivät ole yksiselitteisiä. Pidemmän ajanjakson seurannalla käytettyjen kemikaalien määrä on jopa lisääntynyt. Ja mitä tapahtuu kun gm-organismi pääsee avoimeen ekosysteemiin? Laboratorio-oloissa ei voida testata eri kasvien ja eläimien vuorovaikutusta keskenään, nimenomaan pitkällä aikavälillä, Pitkänen toteaa."

 

Luomulihan käyttö sairaaloissa olisi täysin perusteltua. gm- ja antibioottijäämät...

"...vuoden alkupuolella Suomeen on tuotu 20 prosenttia enemmän sianlihaa kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liha on tuotettu geenimuunnellulla soijarehulla, ja se on ollut 5 - 7 prosenttia halvempaa kuin kotimainen liha." kertoo yle.fi/uutiset

"koe-eläimet ovat saaneet vakavia sisäelinvaurioita ja joissa eläimiä on kuollut" - niissähän on glyfosaattijäämiä enemmän... Ihmettelemme, että ennen asiaa koskevaa päätöstä ei ainakaan julkisesti keskusteltu gm-rehuilla ruokittujen eläinkokeiden tuloksista, joissa koe-eläimet ovat saaneet vakavia sisäelinvaurioita ja joissa eläimiä on kuollut, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Markku Rämö kannanotossaan." verkkouutiset

Spelt- ja luomujauhot sopivat monelle paremmin siksi, että niiden viljelyssä ei saa käyttää klormekvattikloridia. Sen käyttöturvallisuusohjeessa mainitaan "Limakalvojen ärsytys, keskushermosto-oireita... syljen eritystä, ripulia, kouristuksia" korrenvahvistajista, mutta viranomaiset määrittää taas sietokynnyksen, eikä ketään kiinnosta, miksi viljat ei sovi. Keliakiatutkimuksiin lähetetään tietysti sen jälkeen, vaikka kukaan ei selvitä, mikä sen nukan suolistosta kadotti. Diagnostiikkakin on liiketoimintaa - - Jos vakuutuksella maksaa, ei ihan heti edes huomaa sellaista yksityiskohtaa.

Sokerissakin täytyy olla paljon enemmän glyfosaattijäämiä, kuin aikaisemmin. Valittiko sairas elintarvikevirastoon, jos sokeri aiheutti vaivoja? Eihän ne asiat enää sinne kuulu, vaan mmm... vastaa, vaikka ei vastaakaan?

 

Tutkimukset eivät ole hoitoja

- magneettikuvaus ei ole pelkkä kuvaus! Rautaoksidimehua täytyy juoda ennen kuvaustunneliin menoa. Esimerkiksi Lumirem- juomassa on sorbitolia - Kukaan ei valita siitäkään?

Jos esimerkiksi lisäravinnejuomissa olevia väriaineita (onko ollut, en tiedä mutta täytyisi plarata vanhoja pharmacoita... En viitsi, kun en niitä käytä... Mutta en millään voi käsittää, että mehussa, jonka väriä asiakas ei edes näe, täytyy olla jotain väriaineita?????) niitä ei kestä terveenkään elimistö, miten sitten aftaisen (crohn) ja tulehtuneen suolen käy?

Jos soijaöljy, mitä lääkkeissä käytetään, on muuntogeenista, kuka selvittää, kuinka paljon glyfosaattijäämiä siinä on? Itselleni ei sovi teollinen D-vitamiini, mitä alettiin lisäämään muutama vuosi sitten kaikkiin muihin maitotuotteisiin, mutta ei luomumaitoon... Lukeeko pakkauksen kyljessä merkintä muuntogeenisestä aineksesta, jos sitä siinä on käytetty? Miksi Novartis ja Bayer on hakenut lupaa sellaiseen, jos se ei sitä käytä?

Miksi käyttää maltodekstriiniä? Sehän voi olla tehty maissista tai perunasta, millaisesta ja miten? Hydrolysointi pilaa monta muutakin tuotetta elimistölle sopimattomaan muotoon - ainakin itselleni sopimattomaksi, mutta onko lisäksi GMO ?

Eläinlääkejäämistä maidossa, munissa ym ei kukaan huomaa valittaa - onneksi luomussa ei sallita niitä. Kuka pysyy ajan tasalla, kun firmatkin muuttaa nimeä, yhdistyy ja hakee lupia eri nimillä? Ks Eviran sivuilta tämä v 1998: "Elintarvikkeet ja elintarvikkeiden ainesosat, jotka on saatu risteyttämällä alkuperäinen transformantti Bt11 Northrup King Companyn puhdaslinjan #2044 (maissi) kanssa sekä kaikista siitä saaduista ja siirrettyjä geenejä sisältävistä puhdas- ja hybridilinjoista; tieteellinen käyttö: ACNFP:n raportti hyönteisresistentiksi geenimuunnetun maissin jyvistä"

Kapselikamera voi juuttua suoliston ahtaumiin - varsinkin tulehtuneeseen ja aftaiseen suoleen! Ei tiedä ennen kuin kokee - en olisi itsekään uskonut, että jää käytännöksi niinkin vaarallinen menetelmä. Kuka tietää, montako kameraa on jouduttu poistamaan leikkauksella? Crohn- diagnoosissa löydöksenä on juuri aftoja eli rakkuloita suoliston limakalvoilla ja ahtaumia voi tietysti syntyä myöhemmin niihin kohtiin, mistä on operoitu - koepalasista puhumattakaan: nehän ovat reikiä, joskin pieniä...! Diagnostiikka on businessta, täytyy muistaa...

 

Tulosta seuraava juttu kokonaisuudessa tuosta linkin takaa lääkärillekin! Tässä pätkiä siitä:

"The gene produces a protein that functions improperly in patients with the disease.

...Crohn's disease is an inflammatory bowel disease which is increasing in industrialised countries.

Current treatments often require hospitalisation and surgery.

The researchers used DNA samples from family groups to locate the gene.

It produces a protein which sits on the surface of cells and regulates how substances enter and exit the cell.

In a majority of Crohn's disease patients, this protein functions improperly and allows toxins easier access to the cell.

There's an urgent need for better treatment for patients with Crohn's.

A genetic test could show it is more likely it is Crohn's disease and may effect management of the patient." - Story from BBC NEWS 2004/04/11 -

 

Myrkkykuormaa olisi vähennettävä eikä siinä voi olla liian tarkka nykyään (toksiinit on myrkkyjä) - määräysten vastaisia on markkinoilla paljon:

verkkouutiset kertoo muutaman vuoden takaisessa jutussa: "...98 tuontierää, joista 37:ssa todettiin geneettisiä muunnoksia." v 2003 - kohta on 2008...

 

"...eli voi olla hyvinkin niin, että nuo rahoittajat eivät katso hyvällä meidän näitä meidän joidenkin kirjoituksia ja siksi yhdistys on pakotettu siivoamaan palstaa, muutoin voipi avustukset loppua" - suolistosairaiden jutusteluista eräs kyllästynyt. Hän on oikeassa - elintarvikeviranomaiset kuulevat potilasyhdistyksiä, mutta potilasyhdistyksissä ei kuunnella potilasta:-(

 

"Sekä uskoa että tietoa yhdistää kuitenkin se, ettei kummallakaan voi aukottomasti perustella, mikä on totuus. "Totuus" on asioiden todellinen tila. Tieto on se arvaus todellisuuden tilasta, jonka me pystymme perustelemaan, kyseenalaistettuamme tietomme. "Lopullinen totuus" on saavuttamaton unelma. Usko on se käsitys todellisuudesta, jonka uskomme kyseenalaistamatta. Juuri siksi tieteellinen tieto muuttuu ja lisääntyy jatkuvasti, usko ei muutu, eikä voikaan muuttua eikä uskonnollinen "tieto" lisääntyä. Tiedon ja tieteen kannalta arvaus, jota ei periaatteessa pysty osoittamaan vääräksi, on merkityksetön..."

sivun alkuun

sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

sivun tekijälle