<............... ...............>

"Silti samaan aikaan lääkefirmat perustelevat tuotteidensa huippuhintoja erittäin kalliilla tutkimus- ja kehitystyöllä. Kirjoittaja on pureutunut numeroihin, joiden mukaan jokaisen uuden lääkkeen markkinoille tuominen maksaa yli 800 miljoonaa dollaria. Angellin mukaan todellinen hintalappu on huomattavasti alhaisempi, korkeintaan noin 100 miljoonaa per uusi lääke. Yhtiöiden on esitettävä huikeita lukuja kehittelytyöstä myös verotussyistä, sillä tutkimus- ja kehitys ovat verovähennyskelpoisia kuluja. Itse asiassa yhtiöt käyttävät enemmän rahaa markkinointiin, kuin tuotekehittelyyn" - Uutisissa 14.9.2005 Marcia Angell kertoi saman, mutta se juttu katosi pian yleuutisista -

On ikävää, että moderaattoritkaan eivät saa tietoa vasta kun vuosien päästä, kun sairaat ensin itse todistavat asiat - ei se lääke lopulta auttanutkaan. Jos tuntee systeemin, miten munuaiset puhdistavat elimistöä myrkyistä ja miten ne siihen tarvitsevat prostaglandiineja, ei ihminen tietenkään ota kipulääkkeitä, vaikka niitä joku määräiskin! Mutta jos sellaisia määrätään muka estolääkkeeksi, ei tietenkään elimistö voi parantua, vaikka vertaistuki kuinka väittäisi, että lääkettä on otettava - kuorossa lauletaan vuosikausia samaa laulua, poistetaan vastalauseita ja surkutellaan, kuinka tauti ei koskaan parane. Mutta kukaan ei voi heille kertoa, kuinka systeemi todella toimii... ja on toiminut jo vuosikausia samaan tapaan! Itse olen joutunut hetkellisesti käyttämään hajusteallergiaan Nasonex -nenäsumutetta, mikä on kortisonivalmiste ja siihen pätee samat seikat, kuin muuhunkin kortisoniin:

"Potilasta, joka siirtyy pitkäaikaisesta systeemisesti vaikuttavasta kortikosteroidihoidosta Nasonex nenäsumutteen käyttöön, on seurattava huolellisesti. Systeemisen kortikosteroidihoidon lopettaminen voi aiheuttaa tällaiselle potilaalle lisämunuaisen vajaatoimintaa useiden kuukausien ajaksi ennen kuin HPA-akselin toiminta palautuu ennalleen. Jos potilaalla ilmenee merkkejä ja oireita lisämunuaisen vajaatoiminnasta,..."

 

En ole ennustajaeukko, mutta Suomessa suolistosairausdiagnoosi annetaan vuosittain 1700 nuorelle ihmiselle. Monesti siinä vaiheessa on jo munuaiset ja maksa niin kärsineitä, että riittävän puhtaan ja jäämävapaan ruoan löytäminen on myöhäistä. Tosin siinä vaiheessa menee helposti kuukausia, kunnes varmistuu diagnoosi crohnin tai colitis ulcerosa. Anemiassa luomuliha on paras "lääke", mutta luomumaksasta valmistettuja tuotteita täytyisi pyytää tuottajilta markkinoille - muuta maksaa ei pidä kenenkään syödä nykyään! Luomua sentään valvotaan jotenkin, muuta tuskin enää, kun täytyy kiertää leimaamassa kaikki kuppilat joka kylältä;-) Vakavasti ottaen: nyt on onnistunut joku jymäyttämään kunnolla... siis ketä?

Onneksi lähikaupoistakin saa nykyään luomuhedelmiä ja luomuvihanneksia. Kotimaiset luomuomenat harvoin edes kauppaan päätyvät, kun niitä ei virallisesti monikaan tuota eikä muut aina viitsi kerätä. Onneksi on olemassa omenapörssi, josta voi valkata, mutta matkustus täytyy ajoittaa oikeaan aikaa, kun se lempilajike on kypsynyt:-)

 

E-TURVALLISUUSVIRASTOon täytyisi valittaa aina ENSIN, eikä vasta sitten, kun olet käynyt lääkärissä! Uutisia täytyy seurata tarkkaan, sillä turhan takia niitä takaisinvetoja ja kieltoja ei koskaan tehdä! Muuan uutinen liittyy vanadiiniin - ikinä ennen en ole kuullutkaan enkä tiennyt saavani jossain tuotteessa sellaisia - tosin mitään ravintolisiä en ole käyttänyt, mutta tässä siitä:

"Vanadiiniyhdisteiden on koe-eläintutkimuksissa havaittu olevan haitallisia munuaisille, pernalle ja keuhkoille ja nostavan verenpainetta. Niiden on myös havaittu useissa solukokeissa ja joissakin eläinkokeissa olevan perimälle haitallisia.

- Ihmiskokeissa on havaittu vain ruuansulatuskanavan oireita, Pikkarainen toteaa.

Vanadiini on metallinen alkuaine, jota on pieniä määriä myös tavanomaisissa elintarvikkeissa. Tällaisia elintarvikkeita ovat kokojyvävilja, merenelävät, liha, maitotaloustuotteet, mustapippuri ja tillin siemenet." - Verkkouutisissa -

 

Eviran tiedotteessa tarkemmin ne aineet, mitä pakkauksessa ei pidä olla... Mihin kummaan voidaan tarvita vanadiinirikastettua hiivaa?

"Vielä arvioimatta vanadiiniyhdisteistä on vanadiinikelaatti, vanadiinirikastettu hiiva ja vanadiinisulfaatti." - Findood -

 

Luomuhunajalla makeutettua l u o m u j ä ä t e l ö ä - tai jogurttia ei kai tee vielä kukaan, vaikka markkinat olisikin ja ne todennäköisesti lisääntyy, mutta vain suoramyyntinä. Moni saa "selittämättömiä" kohtauksia jopa maissihiutaleista, mutta ei useinkaan kiinnitä mitään huomiota siihen, jos se meni ohi. Tietysti vaiva voi johtua muustakin, mutta ainakin sairaimmat eivät voi tietää, minkä takia täytyi taas mennä osastolle - meillä alkaa olla liian paljon vaihtoehtoja, mitä taas ei oteta lukuun siinä vaiheessa, kun saadaan lopulta päätettyä joku diagnoosi. Esimerkiksi suolistoverenvuoto voi olla myrkytysoire, mutta syytä siihen ei etsitä edes sairaalassa!

Esimerkiksi maissi on ollut geenimuunneltua jo kauan, mutta sitä ei ole osattu erottaa tullissa - kuulin radiosta, mutta en voinut kirjoittaa asiaa ylös. Maissihiutaleet on meillä ollut mallasuutteiden takia "boikotissa" jo pitkään - eikä turhaan:

"- Evira ottaa vuosittain säännöllisesti valvontanäytteitä. Tulosten mukaan muuntogeenisen maissin maahantuonti on hyvin vähäistä. Enemmän meillä on muuntogeenistä soijaa sisältäviä tuotteita.

Sippola vahvistaa, että nyt kyseenalaistettua maissilajiketta voi olla esimerkiksi maissijauhoissa, maissihiutaleissa ja popcorneissa.

Muuntogeenistä soijaa on käytetty muun muassa urheilutyyppisissä valmisteissa, kuten proteiini- ja energiajauheissa. Näissä tuotteissa on tuoteselosteessa kerrottava, että se on valmistettu muuntogeenisestä maissista tai soijasta tai että se sisältää muuntogeenistä maissia tai soijaa. Sen sijaan tarkkaa MON 863 -koodia ei siinä tarvitse olla." - Turun sanomissa -

 

Tarkemmin kun ajattelee, meillä syötiin aikoinaan maissihiutaleita. Mut ei tiedetty näistä gm-jutuista saatikka mallasuutteista mitään. Popcorneista en ole ikinä välittänyt... Mut onhan omituinen systeemi, kun ajattelee viljelijänkin kannalta... Katso!

Taitaa olla ylituotantoa jossakin, kun ihan ilmaiseksi annetaan? --siksikö niitä nyt meillekin syötetään? Tietysti gm-tuotteissa on myös roundup-jäämiä enemmän, kuin tavallisessa. Viranomainen siirtää pilkkua tarpeen mukaan, kun kukaan ei valita. Noinhan se on ollut siitä lähtien, kun eu alkoi sanella, mitä lautaselle saa ujuttaa. Oireita saadessa meidän täytyisi heti valittaa epäillystä tuotteesta elintarvikevirastoon - myrkytysoireitahan ne usein ovat! Jos tai kun kukaan ei valita, ei viranomaisetkaan arvaa etsiä sellaista asiaa, mihin ei välttämättä ole sitä uusinta testiä?

Mitä merkitsee muuntogeeninen sokerijuurikas?

"Sokerijuurikas H7-1 kestää glyfosaattia sisältäviä rikkakasvien torjunta-aineita."

Kovin vähän on ollut tietoa jaossa...Vuodesta 2007 glyfosaattijäämiä on ollut sokerissakin enemmän kuin aikaisemmin! Eikä ne linkit siellä vie minnekään, ainakaan äsken.

Luomumansikkaa en ole onnistunut kasvattamaan vieläkään tarpeeksi edes omiin tarpeisiin, joten tarvii katsoa ajoissa listasta ne paikat, minne varaa oman ajan poimimaan. Kesällä niihin on vaikea päästä suoraan, tiedän kokemuksesta. Mun tekemä lista ei ole ajantasalla ollenkaan, mutta laitan tähän muistuttamaan siivouksesta. Polka- lajikkeesta on kerrottu, että se kestäisi hyvin pakkasia, mutta mun kokeiluissa kaikki Polkan taimet katosivat ekan talven aikana siinä missä kaikki muut säästyivät. Mistä lienee tulee tuollaiset väitteet? Haluaisin poimia omia mansikoita kesällä, pitkin kesää kypsyviä, enkä vasta syyskussa:-)

Pähkinöissä voi olla mykotoksiineita ja rusinat täytyy olla luomua! Allergioiden vuoksi kaikki ei muutenkaan sovi kaikille - mutta ei herkimmille varsinkaan. Esimerkiksi nuudeleissa voi olla geenimuunneltuja aineksia. Mutta se, joka tietää karttaa jotain tietoisesti, ei tietenkään ole valittamassa. Usein voi valita kahdesta vaihtoehdosta vähemmän haitallisen, kuten loimulohi savulohen tilalle jne. Kuinka moni tulee seuranneeksi eviran uutisia päivittäin? En ainakaan - tässä vuodelta 2006:-(

Kauppalista näillä sivuilla on ollut vain pieni osa siitä, mitä kaupasta löytyy - mutta enää en ole oikeastaan edes seurannut, mitä muuta voisi ostaa. On helppoa, kun ei tarvitse seurata kaupan tarjouksia  - joka kerralle sopii samat artikkelit sen mukaan, miten viitsii kokkailla. Menua muutellaan aina sen mukaan, mitä kaapissa kulloinkin sattuu olemaan ja haitalliset aineet yksinkertaisesti jätetään pois kaikista ruoista. Siinä Kotikokkelin perusperiaate, jota voisi kehitellä edelleen.

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Sivun alkuun