Tulosta muistilappusia helpottamaan ostosvalintoja. Seinälle ripustettavan luettelo on toisaalla.

Kiitos Hackenille sanoista! Hermomyrkkyäkö?
Haluaisin syödä ruokaa, ilman...: Arominvahventeita:

Ammoniumglutamaatti

Aromisuola, liemijauheet,-kuutiot, valmiiksi marinoidut tuotteet

Dikaliumguanylaatti E628

Dikaliuminosinaatti E632

Dinatrium-5`-ribonukleotidit E635

Glutamaatti

Glutamiinihappo E620

Glysiini ja natriumsuola E640

Guanyylihappo E626 (ks.väitös)

Hiiva-autolysaatti

Hiiva-uute  eli  Faex (monta kysymystä siitä)

Hydrolyzed Vegetable Protein (HVP)

Hydrolyzed Plant Protein ( HPP ) 

InosiinihappoE630 (valm.sardiineista)

Kalsiumdiglutamaatti E623

Kalsiumglutamaatti

Kalsiumguanylaatti E629

Kalsiuminosinaatti E633

Kalsium-5`-ribonukleotidit E634

Kombu Extract 

Lysiinihydrokloridi (mm.Pan-suolassa)

Magnesiumdiglutamaatti E625

Monoammoniumglutamaatti E624

Monokaliumglutamaatti E622

Mononatriumglutamaatti E621

Monosodiumglutamat MSG

Natriumglutamaatti E621

Proteiinihydrolysaatti

Noilla on mahahappoa lisäävä vaikutus - glutamiinihappoa lääkkeessä Hypochylin. Happamuus vaikuttaa toki muihinkin lääkityksiin, huom yhteisvaikutus!

Kiitos, ei myöskään mitään leväperäisiä aineksia ruokiin:

Karrageeni, carrageenan E407, ei luomukermaa!

Kaliumferrosyanidi E536

Natriumfosfaatti E338 - E452 (ravinteet eivät eimeydy)

http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/index.html

Haluaisin syödä ruokaa ilman...:

Ammoniumglutamaatti

Arominvahvenne

Aromisuolat, liemijauheet, -kuutiot,       - valmiiksi marinoidut tuotteet

Dikaliumguanylaatti E628

Dikaliuminosinaatti E632

Dinatrium-5`-ribonukleotidit E635

Glutamaatti

Glutamiinihappo E620

Glysiini ja natriumsuola E640

Guanyylihappo E626

Hiiva-autolysaatti

Hiiva-uute  eli  Faex

Hydrolyzed Vegetable Protein (HVP)

Hydrolyzed Plant Protein ( HPP )

Inosiinihappo E630

Kalsiumdiglutamaatti E623

Kalsiumglutamaatti

Kalsiumguanylaatti E629

Kalsiuminosinaatti E633

Kalsium-5`-ribonukleotidit E634

Kombu Extract

Lysiinihydrokloridi(mm.Pan-suolassa)

Magnesiumdiglutamaatti E625

Monoammoniumglutamaatti E624

Monokaliumglutamaatti E622

Mononatriumglutamaatti E621

Monosodiumglutamat MSG

Natriumglutamaatti E621

Proteiinihydrolysaatti 

http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/index.html

Hyviää vaihtoehtoja:

valmiit luomulihapullat

luomujuusto, jossa ei ole karrageenia E407, joka aiheuttaa tulehdusta

   

"Arominvahventeina käytettävät lisäaineet (E-koodeilla) merkityt hyväksytään kansainvälisesti FAO/WHO:n asiantuntija komiteassa (JECFA). EU:lla on oma tieteellinen elintarvikekomitea, joka tekee omat arvionsa. Kyseisten komiteoiden tieteelliset arviot on julkaistu. Suomi ei tee erillistä turvallisuuden arviointia. Me noudatamme EU:n turvallisuuden arviointiin perustuvaa lainsäädäntöä. Arominvahventeina voidaan käyttää myös proteiinihydrolysaatteja, jotka nykyisin EU-aikana katsotaan valmistusaineiksi. Valmistusaineilla ei ole hyväksymismenettelyä. Vastuu tuotteen turvallisuudesta on valmistajalla." -Pirjo-Liisa Penttilä-