<.......... Luottamukseni uusiin mahdollisuuksiin kasvaa kokemus kokemukselta. - Anja Kulovesi - ..........>

"Ihmisen todellinen rikkaus perustuu hänen kykyynsä olla utelias ja nähdä maailman ilmiöt osana täydellistä ja ihmisen käsityskyvyn ulkopuolelle ulottuvaa järjestelmää, jonka osana kuitenkin ihminen itse on täydellinen, vaikkakin samalla kehittyvä ja kasvava olento". - 18.6.1995 Timo Järvilehto - vanhemmat voi valitettavasti - tosin useimmiten tietämättään - nujertaa lapsiaan siinä:-(

 

Aikuisethan nettiä käyttävät, mutta lapset voivat olla joskus mukana. Tämän sivun tein kauan sitten, mutta en ole tarkistanut aikoihin, minne linkit vievät. Aikoinaan ne olivat itselleni löytöjä:-D

Nyt, helmikuulla 2016 aloitin kevätkalenterin, jota teen lasten kanssa yhdessä, ole hyvä, tässä. Hiiren käsittelyä, nuolinäppäimiä ym voi oppia helposti ja varsinkin koneen sulkemista kalenterin jälkeen, mutta vanhempien valvonnassa, sillä osa linkeistä vie youtubeen.

"Ihmiset eivät kompastu vuoriin vaan kiviin." -Intialainen sananlasku-

 

Kerään tähän linkkejä, joiden parissa lapsetkin saattavat viihtyä:

Siilit menevät luonnossa talviunille lokakuulla, mutta miten kotisiilit, nukkuvatko? - arvaa kuinka monta...?

Nyt tarvitset kuvan lisäksi myös äänen, avaa volumet laitteelta ennen seuraavia videoita. Istuminen näytön ääressä on huono juttu... Välillä täytyy liikkuakin" Voit kävellä musiikin tahtiin peräkkäin, sivuttain, käsien otteita vaihdellen, ristikkäin, vierekkäin samaan suuntaan astellen, kädet olkapäille vierekkäin, peräkkäin jne.

Tilkkutäkki syntyy vähitellen, ei ihan itsestään, mutta pala palalta:-)

Kiinalaisella helmitaululla huvia ja hyötyä - pelaa ja laske vaikka pikku kivillä:-)

Muistipeli

Hunajaa saa syödä. Tiedätkö, miten se valmistuu?

Pyörremyrskyjä on olemassa muuallakin kuin elokuvissa.

Aurinko ei nouse, eikä laske, vaan pysyy aina paikallaan. Miksi silti sanotaan, että se nousee - ja laskee? Miten muuten asia voitaisiin kertoa? Aurinko on tietyssä suunnassa?

Sateenkaaria on aina ollut. Niiden selittäminen lienee vaihdellut paljon...? Niitä on hauska piirtää - ja nähdä.

Oletko nähnyt lepakoita? Tee niille pesimäpaikka, niin ehkä joskus joku asettuu siihen suojaan asustamaan. Lepakon elämää tämäkin.

Kumpi mahtoi olla ensin, kana, kukko vaiko muna? Sattuman sanelema juttuko? Tavallaan, mutta ei sitä välttämättä heti hoksaa. Täytyy olla mukana näkemässä ja kokemassa asioita, luonnossa.

Lapissa ei ollut joku vuosi sitten moneen vuoteen sääskiä! Mikä ne hävitti? Onko sääsket kuolleet nälkään vai ihminen oppinut torjumaan niitä? Asioita voisi miettiä aikuisten kanssa. Lukutaitoinen voi plarata sivuja välilehdessä - avaa se viereen ja ota tavaksi - aukeaa muutkin sivut paremmin sillä tavalla muutenkin!

Vesikirpun kypärä? Mitä sillä tkee - vesikirppu? Jospa aikuinen kertoo omin sanoin jutun?

Löytyykö perhosia? Jos löydät toukan, pian voi löytyäkin! Mutta onko perhosen siivet täynnä ilmaa? Ei aikuiset kaikkea tiedä, mutta voi opetella:-)

Jos sinulla on tavaraa, jota et tarvitse, anna se jollekin, äläkä heitä roskiin.

4-H-kerho. Se toimii monilla paikkakunnilla. Tässä yksi kerhosivu.

Mistä mammutteja voi löytää? Mammuttien maailmasta ainakin.

Keväällä on paljon puuhaa. Linnun pönttöjä voi tehdä valmiiksi pitkin vuotta! Kun oppii tekemään ensin pienen mökin, osaa joskus tehdä isommankin...

Minne käy tuulen ilmassa tie: katso ja - tulosta. Karavaanarit tuntevat veden arvon - sitä oppii säästämään kun matkustelee helteessä:-)

Jokainen taaplaa tavallaan: tässä yksi patikkaretki

Tässä maailmassa - ei mitään satuja tarvita. Tarvitaan viisaita vanhempia ja ahkeria mummoja ja pappoja!

Väritä aurinko ja maapallo

Sanavarasto voi olla vajaa tai erilainen...

Jotkut asiat on ihan pakko hoitaa joskus.. Moni asia kun on joko hukassa tai tallessa (Joonakselta opittua:-)

Katso 180 astetta, miltä näyttää Himalajan vuoristossa, Mount Everestin huipulla.

Webbikameroita (=verkkokamera) --yritän etsiä lisää kivoja ajan kanssa... Ilmoittele minullekin, jos haluat samalle sivulle jotakin.

 

...Koiran äly on n.10 ja kulkukoiran taas kaksinkertainen, koska se ei ole jäänyt naru kaulassa päiväkausiksi vahtimaan isäntänsä pyöräromua tai haukkumaan ohikulkijoita. Västäräkin äly on vain 5, sillä se alkaa muina miehinä rakentaa pesää halkopinoon joka on toisesta päästä tulessa tai sitten se auton pakoputkeen kuljettajan jo ponnekkaasti startatessa. Ehkä tyhmin on kuitenkin hauki, joka luulee jonkun laittaneen hyvää hyvyyttään hänelle särjen iskukoukkuun tai sitten ajattaa uistinta vaikka omin silmin näkee siiman toisessa päässä kelaa veivaavan ihmisen." - Unto Matinlompolon kirjasta Huojuva Talonpoika -

Aina aikuisilla täytyy olla aikaa jutella lasten kanssa.

sivun alkuun

Tämä sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Taustalle soimaan maailman parasta musiikkia Preisnerilta - Elokuvasta Blanc

- Miserloun askeleet sopii hyvin - kuten myös tangoon "Sininen huvimaja"