<.. Voin oppia, luoda uutta ja löytää ratkaisuja lukemattomin eri tavoin. -A.Kulovesi - ..>

"Useat kliinis-patologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että peräti 25 %:ssa tapauksista kliiniset ja ruumiinavauslöydökset eivät ole olleet yhdenmukaisia. On myös muistettava, että ruumiinavauksen yhteydessä todetaan kohtalaisen usein muutoksia, joita elämän aikana ei vähäisimmässäkään määrin osattu epäillä" - Dosentit KYS:n obduktio-osastolta -

"Ripuli on yleensä oire suoliston ärsytystilasta ja periaatteessa pitäisi hoitaa sen syy. Syy voi olla ruokavaliossa tai lääkeaineissa tai se voi olla hermostollinen tai endokrinologinen. Myös krooniset tulehdukselliset suolistosairaudet (Crohnin tauti ja colitis ulcerosa) tai, kuten tavallisinta, infektiotauti voi olla aiheuttajana. Joskus syy jää epäselväksi. Esim. ns. ruokamyrkytyksen voivat aiheuttaa paitsi ruoan mukana tullut infektio, myös bakteeritoksiinit (vaikka bakteerit olisivat kuolleet ruoan valmistuksessa), muut ruokaan joutuneet myrkyt tai myrkylliset ravintoaineet, esim. sienet. Kaikissa näissä on usein oireena ripuli" - kertoo Medicina -

Tässä tietoa yhdestä, ilman reseptiä saatavasta ilmeisen haitallisesta valmisteesta Imodium, vastaava toinen on Imocur, voit vertailla tietoja itse, mutta tässä Imodium:

"6.1. Apuaineet:

Kapselin sisältö:

Laktoosimonohydraatti (muissakin lääkevalmisteissa) (lisäystä: ei sovi niille, jotka ovat allergisia maidon proteiinille, eli maitoallergiselle)

Maissitärkkelys (...eihän sitä kukaan enää ruoassakaan syö muuta kuin vahingossa?)

Talkki

Magnesiumstearaatti

 

Kapselikuori:

Liivate

Titaanidioksidi (E 171)

Keltainen rautaoksidi (E 172)

Musta rautaoksidi (E 172) (muissakin apteekkituotteissa)

Indigokarmiini (E 132) (muissakin apteekkituotteissa)

("E 132 INDIGOTIINI, IDIGOKARMIINI. Synonyymit CI Food Blue 1.

Määritelmä: Indigotiini koostuu pääosin dinatrium-3,3 -diokso-2,2 -bi-indolylideeni-5,5 -disulfonaatin ja dinatrium-3,3 -diokso-2,2 -bi-indolylideeni-5,7 -disulfonaatin seoksesta ja toissijaisista väriaineista yhdessä natriumkloridin ja/tai natriumsulfaatin kanssa tärkeimpinä värittöminä ainesosina.

Indigotiini kuvataan natriumsuolaksi. Myös kalsium- ja kaliumsuola sallitaan. Luokka Indigoidi

Väri-indeksin:o 73015 EINECS 212-728-8 Kemiallinen nimi Dinatrium-3,3 -diokso-2,2 -bi-indolylideeni-5,5 -disulfo-naatti".- EU:ssa -)

Erytrosiini (E 127)" (muissakin apteekkituotteissa)"

 

Loperamidi on se vaikuttava pääaine, nuo ylläolevat ovat siis vain apuaineita, joille voi olla allerginen eikä elimistö silloin siedä niitä yhtään! Toksinen megacolon mainitaan loperamidivalmisteiden haittavaikutuksena, mikä pitäisi riittää aineen kieltämiseksi ainakin ilman reseptiä saatavana - miksi ei? Näissä valmisteissa se mainitaan myös.

 

Imodiumista oli vielä elokuun alussa 2006 tämä juttu palstalla:

"hmm?? miksi.. A kysyi syyskuussa 2005:

"...kun välillä on maha sekasin että voisi ottaa mahaa kovettavaa imodiumia, tai jotain muuta... mutta pakkauksessa lukee että: ei saisi ottaa jos on haavainen paksusuolentulehdus? miksi näin.. ?? onko muita mahaakovettavia tabuja jotka eivät olisi kiellettyjä haavaisellepaksullesuolelle..? :)"

B (leikattu) vastasi:

"Minä ainakin popsin Imodiumeja ennen diagnoosia vähä väliä, kun en tiennyt että mulla onkin Cu. Olisiko kyseessä "hätävarjelun liioittelu" eli pelko siitä, että suoli menisi tukkoon liiallisella Imodiumilla?"

 

C arveli:

"Luulisi ny että ei se tukkoonkaan helposti voisi mennä, mutta mistäpä sitä voi tietää..?? tai sitten jos haavojen kautta imeytyisi jotain ainesosia, joita sinne ei saisi imeytyä?? mutta jokatapauksessa se menee verenkiertoon... ;)"

 

D muistutti:

"Lukekaas tuota toksinen megakoolon - juttua. Siinä syy miksi imodiumissa lukee niin. Imodium ja aivan kaikki "mahankovettajat" lisää riskiä saada tuo kyseinen megasuoli. Eli siis omalla vastuulla menee niiden kanssa. Pointtina siinä on se, että mikäli imodiumia ym syö liikaa (laaja käsite) saattaa suolen toiminta hidastua niin paljon, että se käytännössä ei liiku enää lainkaan -> toksisen megakoolonin alkupiste"

E muisteli:

"...Mulle lääkärisukulainen sanoi, ettei ikinä kehoittaisi ketään syömään ko lääkettä, koska se lamaannuttaa suoliston. Mutta kyseessä on siis "normivatsainen" immeinen. Ilmeisti J-pussilaiset voivat lääkettä käyttää, koska paksusuoli puuttuu."

F tiesi myös tarkentaa:

"Ennenkuin aloittaa Imodiumin syönnin, pitänee ja olis fiksua jutella asiasta lääkärin kanssa. Sen lääkkeen kanssa pitää olla tosi hereillä että tankkaa nesteitä jatkuvasti. Ja jokaisella on omia erikoisuuksiaan,jotka lääkäri osaa resonoida. Tai luulisi ainakin että osaa."

G kertoo:

"Mä söin imodiumia kuin leipää koko sairasurani. Nyt avanteen tulon jälkeen en ole ko. lääkettä käyttänyt, vaikka jotkut avannelaisetkin kai syö kiinteyttääkseen tuotosta. Toki mulle vähän lääkärit mutisi, ettei imodiumia saisi kovin paljoa käyttää, mutta loppujen lopuksi aina ohjasivat mut siihen takaisin kun muuten ei voinut olla. Ja mä todella söin sitä ihan holtittomia määriä.... Joka päivä otin, joskus vähemmän, joskus enemmän. 4 tai 5 tablettia ei ollut harvinainen kerta-annos, joskus vedin päivän aikana huoletta yli 8, eikä se silti vaikuttanut kuin seuraavaan aamuun, jumiin en siis suoltani saanut koskaan. Ei varmaankaan ollut hyväksi suolelle, mutta ilmankaan ei voinut olla, eikä pienet annokset tuntuneet missään. :-/

 

Lokakuussa jatkettiin jutustelua, kun kysyin: Paheniko TULEHDUSTILA sen takia?

H kertoi:

"Tästä asiasta vaan sen verran, että mulla on ollut hoitavia lääkäreitä aika monta urani aikana. Kiellettyjen listalla on ollut juuri nämä ripulilääkkeet sekä varsinkin kipulääkkeet silloin, kun on ahtaumasta kyse. Kyllähän minä itsekin aikoinaan söin mitä käskettiin, mutta en tee sitä enää. Ja sen tietävät aina mun lääkäritkin. Jälleen kerran tulee esille se, miten eri tavalla meitä asiantuntijat hoitavat. >:( >:( >:( >:(

 

I jatkoi:

"Mulla aina varalla imodiumia. Ja ei lääkäri ole kieltänyt sen käyttöä. Aika vähäistä se on ollut, taitaa olla psykologinen juttu, kun imodiumit aina mukana, ei usein tarvitse."

 

Eikö noi lääkkeet vois olla reseptillä, kun sopivat hyvin vain suolettomille l. j-pussilaisille?

 

"Kun tieteellisiä saavutuksia pitäisi alkaa arvioida, käy pian ilmi, miten pieni maa Suomi on. Arvioinnin tekee joko yhteistyökumppani tai kilpailija. Lopputuloksesta tulee siten sattumanvarainen. Tiedepolitiikassa on Salosen mielestä menty metsään jo kymmenen vuotta. Sinä aikana on tehty pahoja virheitä." --siis pian 16 vuotta tulee tästä, tänään helmikuussa 2009 - Jukka Salosen haastattelu Hesarissa 19.1.2003 Timo Siukosen teksti -

sivu on osa vähän suurempaa kokonaisuutta