<.. "Hallitsen haluni syödä ja juoda. Ravitsen kehoni sillä, mitä se tarvitsee" - Anja Kulovesi - ..>

Kutun luomumaidosta valmistettu leipäjuusto sopii oikein hyvin myös kahvipullan tilalle. Sopii myös usein niille, jotka ovat allergisia lehmän maidon valkuaiselle. Luomujuustossa ei voi olla muuntogeenisiä aineksia, ei torjunta-aine- tai antibioottijäämiä - ainoastaan luomuvalvonta turvaa sen. Ei ole kovin suolainen, voi pakastaa ja syödä juuri sulaneena kylmänä - hyvä eväsleipä! Siinä ei ole luonnostaan jodia, joten maito sopii hyvin jodiallergiselle - juustoon taas on lisätty suolaa. Yritän muistaa kysyä, onko kys suolassa jodia... Mutta jogurtissa ei ainakaan ole!

Lehmän maidossa on aina jodia - ehkä luomumaitokaan ei sopinut sen takia Sinulle? Antibioottijäämiä ja glyfosaattijäämiä kutun luomujuustossa ei ole myöskään. Kysy tuottajalta. Juhlapyhien jälkeen kutut tuottavat ihan yhtä paljon maitoa, kuin tähänkin asti - täytyy muistaa, jos haluaa luomuherkkuja seuraavanakin jouluna. Luomujogurttia olen toivonut myös, täysin makeuttamatonta.

Tein tuorejuustosta lasagnea ja pizzan päällä se juusto oli mahdottoman hyvää - ei enää kaupan mozzarellaa tarvi ostaa, kun ostan tuorejuustoja pakkaseen ja siitä kohmeisesta vähän sulaneesta raastan tarvittavan määrän kuorrutteeksi - helppoa!

Anemiassa täytyy huolehtia siitä, että saa tarpeeksi proteiinia ja juustossahan sitä on runsaasti. Juustomassa nimenomaan on sitä proteiinia - heraan jää hiilihydraateista suurin osa ja usein se juotetaan kutuille takaisin:-) Rautalisänä kannattaa käyttää nestemäisiä valmisteita, kuten Floravitalia - oliko siinä jodia, tarkista tuoteselosteesta. Jodia on lisätty suolaan jo kauan, vaikka sitä saa ruoastakin....

Kortisonin käyttö (kuten myös solusalpaajien käyttö) estää oireiden ilmenemisen, jos on allergioita, eikä aina voi saada selvyyttä omituisiin vaivoihin. Ummetuskin voi johtua yksinkertaisesti siitä, että jokin aine sitoo elimistöstä nestettä (turvottaa) pelkästään laimentuakseen - myös rauta. Elimistössähän kaikki muu muuttuu - ainoastaan veren happamuus yrittää pysyä samana, mutta tuon säätelyn tekee aivot, omaan tahtiinsa... Mikä todella on jodin päivittäinen tarve, en tiedä, mutta Finelin sivuilta löytyy suositukset... Rauta ei imeydy, jos elimistössä ei ole B12-vitamiinia - ilman lihaa siitä tulee helposti puutetta.

Jos tai kun kortisoni aiheuttaa kakkostyypin diabetesta, on sen käyttöön suhtauduttava vakavammasti, kuin tähän asti. Holby City-sairaala- ohjelmassa asia vilahti kerran, mutta näyttää olevan myös sairailla tunnettu asia. Jodiallergia voi hyvinkin olla monen vaivojen taustalla, mutta suolaan ei aina kiinnitetä minkäänlaista huomiota... Miksi ei? Jos elimistö ei pääse eroon aineesta, jota se hylkii, ei oireet millään erikoisravinteilla poistu - niitähän jokainen kokeilee jossain vaiheessa kuitenkin - luulisin... Jodilisäys on kai aika unohdettu juttu, milloin se olikaan aloitettu, tietää Arnoldus kertoa paremmin:

"Vuosina 1923–1924 jodiprofylaksia aloitettiin useilla alueilla lisäämällä jodia juomaveteen tai ruokasuolaan. Tulokset olivat hyviä, mutta kilpirauhasen liikatoimintatapauksia ilmeni ohimenevästi. Jodin lisäystä vastustettiin yksilön itsemääräämisoikeuden vähenemisellä, uskonnollisilla näkemyksillä, joditetun suolan kalliimmalla hinnalla ja vieläpä sillä, että oluenvalmistajien mielestä olut ei vaahdonnut kunnolla.

Vähitellen tultiin kaikkialla vakuuttuneiksi jodiehkäisyn hyödyistä ja sitä alettiin toteuttaa useimmissa maissa lähinnä lisäämällä jodia ruokasuolaan. Jodinlisäyksessä 1 kiloon ruokasuolaa sekoitetaan tavallisesti 12 mg kaliumjodidia."

 

"Lääkärit kaipaavat hänen mukaansa muun muassa muistutuksia kontrollitutkimuksista, laskureita lääkitysten annosten turvallisuuden arvioimiseksi, varoituksia lääkkeiden yhteisvaikutus- ja allergiavaikutuksista ja lääkärin määräysten perillemenon varmistuksia." - Itviikon uutisissa -

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta