< "opin keinoja, jotka auttavat minua nopeasti keskittymään omiin voimavaroihini tilanteessa kuin tilanteessa" - Anja Kulovesi - >

Kiireellisempi asia tässä - entisille kun ei mitään kukaan enää voi:-(

"Minulla on joitakin tieteellisiä julkaisuja Paavon kanssa, ja joskus hän on maininnut minunkin nimeni luennossaan. Kävimme usein samoissa kokouksissa ja kongresseissa. Yhteistyö ajautui kriisiin, kun Paavo julisti johtamani työryhmän kirjoittaman "neurologian oppikirjan" pannaan niin pitkäksi ajaksi kuin hän olisi alan professorina yliopistossaan. Tosin yhteistyö kangerteli jo aiemmin kun silloin vielä Turussa työskentelevät Paavo ja Urpo halusivat saada nähtäväkseen laboratorioni uusimpia tieteellisiä tuloksia ja julkaisivat ne saman tien omissa nimissään. Paavo pyysi menettelyään anteeksi barceloonalaisella puistonpenkillä, kun sitä ponnekkaasti vaadin, mutta Urpo vastasi kiukkuisesti: "Samahan se on, kuka ne julkaisee." - Jorma Palon kirjassa Oravasyndrooma (olethan lukenut kirjan joskus?) -

 

Minulla on tuo kirja vuodelta 1996: Neurologia, kirjoittanut Palo, Jokelainen, Kaste,Teräväinen, Waltimo.

Sivulla 180 lukee: "Kemiallisiin aineisiin tai niiden poisjättöön liittyvä päänsärky: Päänsärkyä aiheuttavia aineita ovat alkoholi, angina pectorisksen hoitoon käytetty nitroglyseriini, lihan punavärin säilyttämiseen käytetty nitriitti, säilöntäaineena käytetty natriumglutamaatti, lyijybensiini ja hiilitetrakloridi... jne."

 

Migreenilääkkeet tosin mulle on määrätty 4 kertaa eikä kukaan lääkäri tuota - mistä se voisi aiheutua - kertonut koskaan. Nykyään ei pää ole koskaan kipeä ja viimeksi kauan kauan sitten - - - Mutta varmasti tulee, jos en lue tuoteselosteita. Eihän niitä turhan takia ole siihen merkattu!

Mitä migreenilääkkeissä voikaan olla? Otin selvää, vaikka ikinä en ole noita torajyväalkaloidejakaan (aika kuvaava nimi vaikuttavalle aineelle...) käyttänyt, joten en voi tietää niiden vaikutuksesta, mutta myrkkyä ne ovat eikä niihin kenenkään elimistön pidä tottua. Ergotamiinia tosin on hyvin monissa reseptilääkkeissä...

 

Uutisissa oli paljon myöhemmin

"6.3.2007 FDA poistaa migreenilääkkeitä markkinoilta

Yhdysvaltain lääkeviranomaiset (FDA) aikovat poistaa 15 migreenilääkettä markkinoilta, koska epäilevät niiden turvallisuutta ja ovat huolissaan varoitusmerkinnän puuttumisesta. Kyseiset lääkkeet sisältävät ergotamiinia, joka on torajyväalkaloidi.

FDA ei ole missään vaiheessa tutkinut nyt markkinoilta poistettavien lääkkeiden tehoa ja turvallisuutta...

...Suurimpana ongelmana lääkeviranomaiset pitävät varoitusmerkinnän puuttumista lääkepakkauksesta.

FDA lähetti viime viikolla varoituskirjeen 20 yritykselle, jotka joko valmistavat lääkettä tai jakelevat lääkettä. Elleivät yritykset Yritys voi hakea FDA:n hyväksyntää lääkkeelle, mutta ellei se vastaa 15 päivän kuluessa varoitukseen, lääkkeen valmistus pitää lopettaa 60 päivässä ja poistaa markkinoilta 180 päivässä."

Järkyttävää!!! Yritin kirjoittaa aiheesta suomi24-palstalle, mutta ei onnistunut. Taitaa olla kiellettyä mainita asiasta ainakin mahavaivaisille ja odottaville äideille... Imetyksen aikana kaikki ergotamiinia sisältävät lääkkeet on kielletty! Tietääköhän edes neuvolassa kertoa? Parin kuukauden banni on ihan tavallinen ja syy löytyy juuri siitä aiheesta aina - enhän muuten voisi tietääkään. Torajyvähän on sienitauti... ja sienet tuottaa usein toksiinia, siis myrkkyä!

En olisi uskonut vielä vuosi sitten, että pillerimarkkinat voittaa käytännössä (kysynnän ja tarjonnan laki toimii niin, että ensin on oltava kysyntää, jotta jonkun kannattaa mitään tuottaa) jopa puhtaan viljan - siis kaupassahan myydään sitä mitä tuotetaan, teki Evira tai mmm mitä vaan! Puhtaalla tarkoitan kunnollista jauhoa (ml. rehut), josta meidän ruoka tehdään. Rikastuuhan tuo myrkky kaapissa jauhopussissa!

Tiedetäänhän, että eri kesän viljat ovat erilaisia ja aina jonkin verran hyväksytään niitä homeisiakin viljoja joukkoon... Miksi hyväksytään, on kyllä omituinen juttu, sillä eihän niitä ole edes 100 vuotta sitten kerätty. Jossain uutisessa luki kyllä, että sitämukaa, kun energian hinta on noussut, on viljan kuivatus kallistunut ja on vaarana, että sen laatu heikkenee. Torajyvä ei siis ole mikään lajike, vaan ihmisen tietämättömyydestä aiheutunut tauti sille jyvälle, mistä puurot ja leivät valmistetaan. .. Mut enhän käytä viljaa enää oikeastaan ollenkaan, kun paremmin pärjää ilmankin... Miten sitten eläimet jaksaa, jos joutuvat syömään rehukäyttöön sallittua viljaa?

Onneksi meidänkin arjen kiireisiin kaupoista löytyy valmiita luomulihasta tehtyjä lihapullia. Kunpa vielä saataisiin luomulihaa myös sairaaloihin ja lapsille, vanhuksille - siis miksi niitä antibioottijäämiä ja epämääräisiä muuntogeenisiä lihoja muiden olisi pakko syödä? Crohnin tauti ja muut uudet oireyhtymät lisääntyy jatkuvasti nuorilla ihmisillä eikä muka syitä tiedetä? Viranomaiset määrittävät turvallisuusrajat antibioottijäämille eikä muuntogeenisiä aineksia haluta ilmoittaa ravintola- ja laitosruokaan.

Koska niin moni ei yksinkertaisesti näe (mulla on muuten näkökin parantunut vuosien aikana niin, ettei vieläkään tarvitse laseja:-) pakkausta, laitan tähän ainesosaluettelon pakkauksesta:

"luomunaudanliha, (finelin sivuilla ei eritellä kaikkea, joten keskiarvo tässä)

luomusianliha,

vesi,

luomuperuna- ja luomuvehnäjauho,

luomusipuli,

suola (1%),

luomuporkkana,

luomumausteet (mustapippuri, valkopippuri, paprika).

 

Rasvapitoisuus 17%, lihapitoisuus 76%,

 

Ravintosisältö keskimäärin 100g:ssa energiaa 1040 KJ, 250 kcal

Proteiinia 17g,

Hiilihydraatteja 7g, (josta sokeria 1g)

Rasvaa 17, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6g.

Ravintokuitua 0,9g

Natriumia 0,6g

Laktoositon"

Lisään tähän vielä B12-vitamiinin suositus 2ug täyttyy 100 g:sta jauhelihaa > lihapullia täytyy siis syödä enemmän tai jotain muuta sopivaa - sitä ei monessa tuotteessa olekaan, koska edes luomumaksaa ei ole myytävänä, täytyy maksa jättää ostamatta. Luomukananmunia sopivasti pannuun tai muulloin päivän aikana on hyvä lisä - myös K-vitamiinin ja seleenin takia!

D-vitamiini yliannostus tulee nykyään siksi, että niin moni tuote on vitaminoitu. Luomutuotteisiin sitä ei lisätä ja ihan hyvä niin, sillä saahan sitä ruoastakin - täytyy vain muistaa, mistä. Siika ja silakka kärjessä listassa...

A-vitamiinin tarve tulee täyteen hyvin helposti jopa juustosta. Kun valitsee kutunmaitojuuston, vähenee liikasaanti. Seleeni, jne... eihän noita kaikkia kannata toisten puolesta selvittää. Mut rautatableteilla ei anemiaa paranneta, jos elimistö ei saa tarpeeksi punasolujen tuottamiseen tarvittavaa proteiinia ja B12-vitamiinia. Moni muu asia voi tietysti estää sitä, kuten syanidilisät tai liika jodi ruoassa - tarkista tuoteselosteesta!

Pyydä kauppiasta tilaamaan pikkupyöryköitä Jukan kotilihalta. Lihapullapajalla on omat kotisivut ja jokainen voi tilata niitä ainakin K-kauppoihin ja esim Tampereella niitä löytyy Sokokselta sekä useimmista Prismoista. Jos tilaa, voi samalla hakea pois loput tuotteet päivää ennen viimeistä myyntipäivää, ettei kauppias pety. Syyhän on usein siinä, että asiakkaat eivät osaa hakea uutta tuotetta kaupasta - ja siinäkin, että monissa paikoissa tuotteet kerätään roskiin edellisenä päivänä aamulla, eikä vasta silloin, mikä lukee parasta ennen- päiväyksessä. Monissa liikkeissä ne kerätään jo aamulla pois, eikä edes myydä silloin enää, vaikka merkitä ei tarkoita sitä, että ei olisi syötävää enää silloin...

Jokainen tietysti oppii laittamaan itse ruokaa, mutta harvemmin nopeasti valmista ja noin herkullista! Melkein kivikautinen keittokirja opastaa aloittelijaa, kun haluaa tehdä itse pihvinsä. Jukan kotiliha tuottaa myös tuoretta lihaa kauppaan.

Pikkupyörykät on valittu v.2006 luomutuotteeksi.

Kannattaa aina myös hakea ne siltä kauppiaalta, joka tilasi, ettei uusi tuote jää hyllyyn myymättä. Harva niitä uudelleen tilaa, jos jää paljon myymättä... Vaikka tiedetään, että monet lisäaineet ovat haitaksi hermosoluille - yhteisvaikutuksia ei ole tutkittu ollenkaan! Esimerkiksi E621 (kauten kaikki arominvahventeet) sisältää mahahappoja lisäävää lääkeainetta - glutamiinihappoa.

Kun teet noista lihapullista ruokaa, lisää siihen luomukermaa, jossa ei ole karrageenia. Karrageeni on luomutuotteissa sallittu lisäaine E407, myös Carrageenan- nimisenä tunnettu ruskolevä, Irlanninsammal, jota - hydrokolloidia- ei varmaankaan kukaan söisi, jos ei olisi sotkettu valmiiksi ruokaan? Siitä on olemassa eläinkoetuloksia, joiden johtopäätös ainakin kannattaa lukea, koko hieno monistenippu tulostaa tarhaan ja neuvolaan, lääkäreille ja varsinkin niille, joilla on vatsavaivoja. Tietysti voit kirjoittaa palautetta Valiolle - älä syytä lihan tuottajaa siitä, jos kastikkeesta tuli maha kipeäksi!

Älä myöskään lisää ainakaan jauheita, joissa on paakkuuntumisenestoaineena syanidia E536 tai Pan-suolaa ruokaan... Liian hankalaa? Ei ole, kun noita lihapullia voi syödä vaikka sellaisenaan! Mutta miten saataisiin sairaaloihinkin parempaa ruokaa - edes kanttiineihin, jos muu ei ole mahdollista? Tai miksi ei olisi mahdollista? Kiitos Hackenille jutuista suolistosairaiden keskusteluissa. Se teksti olisi pitänyt nähdä vuosia sitten - miksei aikaisemminkin? Taisin olla se hyväuskoinen hölmö, joka tyytyy mihin vaan, vaikka tiedetään, että tyytyväinen ihminen on monesti kehityksen jarru... Onkohan? Voisi antaa edes itsesuojeluvaiston toimia...Vai eikö se ole mahdollista enää?

Ikäviä kokemuksia lisäaineista voi olla monellakin, mutta aina ei edes huomaa ajoissa lukea tuoteselosteita - eihän kaikki edes näe niitä lukea! Karrageenia voi olla jopa tavallisessa pihvissä, mikä näyttää täyslihalta, vaikka siinä onkin vain 85% lihaa. Esimerkiksi yksi: "Pirkka-porsaan ohuet ulkofilepihvit sisältävät 0,4 % karrageenia (E407). Karrageeni on rakenteeltaan monimutkainen polysakkaridiseos. Karrageenia valmistetaan useista Rhodophyceae -ryhmän punalevälajeista. Karrageenia käytetään hyytelöimis-, stabilointi- ja sakeuttamisaineena. Karrageenia voi käyttää lähes kaikkiin niihin elintarvikkeisiin, joihin lisäaineita saa lisätä." --Älä siis koskaan tee hintavertailuja sellaisiin, kun punnitset luomutuotetta mielessäsi. Uutisia kannattaa aina seurata, mutta sairastumisista ei uutisoida, jos ei ole kysymyksessä ruokamyrkytysepidemia.

Jos sairastaa tai kärsii lapsettomuudesta, on luomulihasta valmistetut tuotteet paras valinta - olen lukenut muiden kokemuksia pitkään ja hyvin moni tarina ruokavaliomuutoksissa on jatkunut iloisesti raskauteen - jopa aiemmin vakavasti sairastuneilla!

Ruoka voidaan nykyään pilata niin monilla eri tavoilla - onpa jopa suolistontyhjennysainetta natriumfosfaattia E339 ruoassa! Eipä ole ihme, jos ei ravinteet imeydy, jos sattuu syömään päivittäin jotain sellaista, missä kys ainetta on "liikaa". Miksi saa olla ollenkaan? Anemia tulee hyvin helposti muutenkin, mutta miten se paranee, kun suolistossa on koko ajan tyhjennysainetta ja varsinkin silloin, kun rautatabletit ärsyttää lisää tulehtunutta tai haavaista suolistoa? Karrageenia on alettu käyttää myös kapselinkuoriaineksena sen jälkeen, kun jotku kuluttajat alkoivat karttaa liivatetuotteita.... Maltodekstriini on maissia, mutta sitä ei monikaan maissille allerginen tiedä - muuntogeenisen määrästä puhumattakaan.

"Viime vuonna julkistettujen tutkimustulosten mukaan geenimuunneltu ruoka oli heikentänyt rottien immuunijärjestelmää. Tutkimuksen mukaan geenimuunneltu ruoka saattaa myös vaurioittaa rottien elimistöä. Tutkimuksen tehnyt Arpad Pusztai pakotettiin eroamaan virastaan skotlantilaisessa tutkimuslaitoksessa tulosten julkistamisen jälkeen.

Perjantaina 21 tiedemiestä Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta antoivat tukensa Pusztaille. - Hänen tutkimustuloksensa herättävät epäilyn, että geenimuunneltu ruoka saattaa vaurioittaa puolustuskykyä, sanoi Britannian allergia- ja ympäristölääketieteen liiton entinen puheenjohtaja Ronald Finn perjantaina." Linkki hukassa - en muista mistä löysin aikoja sitten...

sivun alkuun

sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

täällä kuvatkin ovat linkkejä