< >

"Eikös muuten ole aika luonnotonta erottaa kasvista jokin aines erilleen? Mun mielestä hunaja on ainoa aito luomumakeuttaja ja siitäkin kannattaa suosia aina kotimaista siksi, että se työllistää mukavasti ihmisiä ja antaa toimeentulon niille, jotka jaksaa uhrata keväästä, kesästä ja syksystä niinkin paljon aikaa noille ötököille. Marjanviljelijät saavat sadon moninkertaisena niiden pölytyksen asiosta - tai no, jos me niitä sitten ostetaan, mutta kun ne luomumarjatkin pilataan tuolla luomusokerilla... Kyllä suututtaa!" - ihan itse, Nooran blogissa -

 

 

Luomumansikoita ei pidä sokeroida ollenkaan, ei luomusokerillakaan, koska siinä on glutamiinihappoa ja ainakin täysruokosokerissa on sitä ja lisäksi glysiiniä! Nokare hunajaa esim jogurtissa menettelee, jos jotakin makeutta haluaa. Tai luomutaatelia? Luomuluumua? Moni hieno ruokavalio meneekin pilalle helposti esim pakasteluomumansikoilla, koska niihin on usein lisätty luomusokeria, intiaanisokeri yhtä huono valinta - ja hyytelösokerissa on karrageenia, joka aiheuttaa koe-eläimille tulehdusta:-(

Tästä listasta puuttuu moni luomumansikan tuottaja ja monelta tuottajalta puuttuu nettisivut kokonaan! Ilmoittelethan niistä minulle, että osataan joskus paikalle - poimimaan itse niitä marjoja! Lisään tietoja listaan, kun ehdin, mutta esimerkiksi nuo vanhat tiedot täytyisi tarkistaa uudemmista luetteloista joskus, jos ehtii...

 

"Marjantuotantoa harjoitettiin 2 315 yrityksessä, joista 1 521 tilalla viljeltiin mansikkaa." - Ruokatietoa -

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta