."Olen avoin uusille, entistä laajemmille näköaloille ja syvemmille oivalluksille" - Anja Kulovesi -.

 

"Ensimmäiset luonnontieteilijät, muiden muassa ruotsalainen kasvi- ja eläintieteilijä Carl von Linné, työskentelivät vielä ilman tietoa evoluutiosta. Heidän lajikäsitteensä poikkesikin biologisesta lajikäsitteestä. Typologisen lajikäsitteen mukaan lajit ovat muuttumattomia. Lajinsisäinen vaihtelu taas selittyy poikkeamilla perustyypistä. Nominalistisen lajikäsitteen mukaan luonnossa ei eläkään lajeja vaan yksilöitä. Lajeja tekevät ihmiset, jotka ryhmittelevät yksilöitä saman lajinimen alle". - Kirjasta Tuntematon maa, Salo ja Sääksjärvi 2007-

 

Connyn leikkauspäätös herätti keskustelua 20.4.2007 suomi24-palstalla (linkki tosin vie uudempaan, jos haluat vastata sairaan nuoren äidille) aloituksella: "Suomen kuulantyöntäjien kärkikastiin kuuluva Conny Karlsson on ilmoittanut sairastuneensa vakavasti. Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan Karlssonin ura on vaakalaudalla. 31-vuotias Karlsson on kuulantyönnön viime kesän Suomen mestari. Hänen ennätyksensä on 20,78 vuodelta 2001."(MTV3-STT)

Moni paksusuoli on kuuelmma jouduttu poistamaan pelkästään ummetuksen vuoksi!: Huonot lääkkeet on ollut?

Mutta ummetus voi aiheutua jopa ilman reseptiä saatavista lääkkeistä. Ei kenenkään syy?

Muutama kommentti pisti silmään minuakin, kuten tässä - eikä tällä ole tarkoitus syyllistää ketään - tai ehkä vähän niitä valvontaviranomaisia, jotka vastaavat puhelimeen "kyllä niitä on niin hyvin tutkittu...":

"Eipä uutta eikä osaa sääliä,vain vihaa nykyistä elämän menoa kohtaan.Lisäaineita ym.niistä ne syövät tulee.Tiedän aika tarkasti mistä puhun koska itselläni on syöpä tällä hetkellä ja tiedän mistä tullu.Ruoka on aika paskaa nykyisin,törkeää ihmisten myrkyttämistä,olen koittanut opettaa lapsiani syömään oikeaa ruokaa,itse tehtyä,puhtaista tarvikkeista.Nyky ihmiset kun eivät ehdi muka laittaa itse saffeliaan vaan lapsillekkin tökätään valmista paskaa nenän eteen.Kiitos tulee sitten vuosien päästä,hähä....

Eipä uutta eikä osaa sääliä,vain vihaa nykyistä elämän menoa kohtaan.Lisäaineita ym.niistä ne syövät tulee.Tiedän aika tarkasti mistä puhun koska itselläni on syöpä tällä hetkellä ja tiedän mistä tullu.Ruoka on aika paskaa nykyisin,törkeää ihmisten myrkyttämistä,olen koittanut opettaa lapsiani syömään oikeaa ruokaa,itse tehtyä,puhtaista tarvikkeista.Nyky ihmiset kun eivät ehdi muka laittaa itse saffeliaan vaan lapsillekkin tökätään valmista paskaa nenän eteen.Kiitos tulee sitten vuosien päästä,hähä."

Toinen toivotti voimia Connylle ja vastasi toiselle näin:

"Olet aivan oikeassa. Itsekin pyrin valmistamaan ruokani aina itse. Tosin opiskelen ja käyn töissä, joten fakta on, etten itsekään ehdi aina kunnolla syömään. Sitten elän hedelmillä ja jugurtilla koulun ja töiden välissä. Muutenkin suosin kotimaisia vihanneksia ja hedelmiä, mikäli niitä vain on saatavilla. Lihat ja leivät ostan luomua. Saa vain nähdä, että sitten kun muutan omilleni kunnolla, niin onko varaa ostaa luomua tai kotimaista aina, on valitettavasti sen verta kalliimpaa. Mutta siis, olet tosiaan oikeassa, kaikkea paskaa sitä meille syötetään! Hyvä jos uskaltaa omalta mansikkamaalta napsia.. :)"

Ja joku toinen jatkaa:

"ikävä juttu aina : jos joku syöpään sairastuu, mut ensinnäkin: conny karlssonilla ei ole syöpä, esiaste on,jonka hän välttää sllä leikkauksella. ja toisekseen: syöpä kyllä tulee jos on tullakseen, söit sitten luomua suomesta tai tavallista ruokaa maailmalta. syöpälajeja on niin paljon erilaisia,joilla ei oo mitään tekemistä syömisten, juomisten jne kanssa. näin on fakta"

Syöpävaarasta joku toinen jatkaa:

"...melkein joka päivä saa lukea uutisia, joissa on tutkimuksin todettu, että tuo tai tämä aine aiheuttaa syöpää. Sen lisäksi sairastuneita syyllistetään tavalla tai toisella.

Itselläni on syöpä. En osaa sanoa miksi se on minuun osunut. Sitä ei tiedä kukaan.

Paranemista Connylle ja elämmehän joka päivän kerrallaan. Syöpä on ilkeä dg, vaikka se osuisi kenen kohdalle. Eihän Connylla syöpää kirjoitusten mukaan ole, mutta ei koko peräsuolta suotta poisteta, joten vaara on ilmeinen."

En malttanut olla puuttumatta keskusteluun ja sanoin:

Nyt olet väärässä! Henki säästyy leikkauksilla, mutta terveys puhtaalla ruoalla. Lue pääkirjoitus TABUSTA tarkasti nyt. Toivotin Connylle onnea leikkaukseen ja sanoin, että ethän Sinäkään voinut silloin tietää...? Laitan linkin, koska on turhaa selittää moneen kertaan asiaa, mikä muualla on paljon paremmin tuotu esille: -En minäkään, sori :-(

 

Kaikkea jutustelua en aiokaan kopsata tähän, mutta sen verran tiedän kokemuksesta, että parantumisesta suolisairaiden palstalla ei saa puhua ja sellaiset jutut poistetaan sieltä hyvinkin pian. Miksi ei saa keskustella, ihmettelen edelleen? Tiedän montakin ikävää juttua, kuten sen, että moni anemiasta kärsivä on syönyt Obsidan- nimistä rautatablettia - kuten Simmonskin.

Simmons on kuollut 8.3.2006, reilu vuosi sitten ja hän sanoi 25.7.2005 nimenomaan näin, että "Mulla pisti remissiossakin koko pakin totaalisen sekaisin" - ja remissiohan tarkoittaa oireetonta kautta tuossa vaivassa. Kerro Conny palstalla, jos olet joskus sitä käyttänyt - siinä oleva glysiini on arominvahvennetta ja natriumlauryylisulfaatti aiheuttaa limakalvoille aftoja - kerrottiinko sulle koskaan niistä? Yritin moneen kertaan mainita asioista palstalla aikoinaa, mutta eiköhän aina alkanut uudet moderoinnit ja siivoukset;-)

Obsidania jaetaan neuvoloissa odottaville äideille ilmaiseksi, vaikka rauta täytyisi saada ruoasta...Kukaan ei valita, vaikka vatsakivut ei kuulu odotusaikaan.

Muuan jatkoi toiseen tekstinpätkään, että "Sairauden syytä ei tiedetä.", johon mun oli pakko vastata...

Tiedetään, että suolistotulehduksia on paljon "elintasomaissa" ja yleistyy koko ajan. Voihan olla, että niitä aiheuttaa antibioottijäämät ruoassa? Kuka sellaisen tutkimuksen pystyis rahoittamaan?

Tiedetäänhän, että särkylääkkeet ainakin aiheuttaa suolistoverenvuotoja!

Hyvin moni on saanut taudin antibiottikuurin jälkeen - tai hepatiittirokotuksen jälkeen! Mutta taas kaikki tekstit poistettu C & C - yhdistyksen palstalla. Tosin ei siellä monikaan huomaa, että palstalla on Global Moderator myös..

Tietääkseni estolääkkeitä syö jokainen, joka on diagnoosin saanut joskus, eikö nuo lääkkeet mitään syöpiä estäkään...? 

Hoitosuosituksia ei arvostella, vaikka kokemuksia on. Parantavaa LÄÄKETTÄ ei ole, sen tietää lääkärikin, mutta sairas ei saa tietää ajoissa miten helposti munuaiset saa pilalle:-( 

Joku tähtönen**** kertoo taas:

"Ihan totta, mutta sitä ei tiedetä mikä sairauden saa aikaan"... "No enpä tiedä tuosta antibiooteista ja muista aineista. Mielenkiintoinen teoria kyllä.", kun kerroin mahdollisesta antibioottiallergiasta: (Liitän jutun tähän, sillä sivu ei ainakaan tänään auennut (liian tukossa?) mulle - ehkä ei muillekaan)

Lääkelaitoksen artikkeleita eläinlääkkeistä kannattaa lukea:

Yksi uusimmista jutuista löytyy TABUn numerosta 1/2007, tässä pätkiä siitä:

"Eläinlääkkeen haittavaikutuksena on totuttu pitämään lähinnä ei-toivottua reaktiota hoidetussa eläimessä. Merkittäviä haittoja ovat kuitenkin myös haitat eläinlääkettä käyttäneellä ihmisellä, eläinlääkkeen puutteellinen teho, ympäristöhaitat ja tuotantoeläimillä käytettävien lääkkeiden puutteellinen v a r o ai k a , mikä ilmenee l ä ä k e j ä ä m i n ä esimerkiksi lihassa, maidossa tai munissa. Toivomme, että kaikista näistä haittatyypeistä ilmoitetaan lääkelaitokselle.

(kirj. lisäys: eihän lääkäri kysele potilaalta syömisistä, eikä toista vaihtoehtoa ole - ei edes sairaalassa ole tarjolla luomumaitoa eikä -lihoja eikä potilas osaa edes epäillä, että olisi allerginen antibioottijäämille... eihän suolisairaalle edes tehdä allergiatestejä!)

Vuodesta 2001 lähtien Lääkelaitos on saanut seitsemän ilmoitusta tapauksista, joissa antibiootteja on löytynyt lehmänmaidosta varoajan jälkeen...

Jäämät todettiin kaikilta mikrobiologisella T101-testillä, joka tehtiin joko tilalla, meijerissä tai molemmissa paikoissa...

...vaikka eläinlääkäri määräsi sille yhden vuorokauden suositusta pidemmän varoajan, tämä ei riittänyt.

Jäämiä löytyi T101-testillä 3-19 vrk (mediaani 7vrk) varoajan päättymisen jälkeen... T101-testin tulos oli positiivinen kolme vuorokautta varoajan päättymisen jälkeen.

...On myös mahdollista, että sairaalla eläimellä antibioottia jää tulehduksen vaurioittamaan utarekudokseen, mistä se vapautuu normaalia hitaammin.

Varoajat on määritelty terveillä eläimillä tehdyissä jäämätutkimuksissa, ja ne lasketaan lehmäryhmän k e s k i a r v o s t a , mikä jättää mahdollisuuden yksilöiden sisäisiin ja yksilöiden välisiin vaihteluihin. -J.Koppinen-"

 

Jokaisen suolistoleikatun olisi pitänyt selvittää antibioottijäämien saanti ja valittaa lääkkeistä. Tietääkseni sellaista ei voi tapahtua ilman että lääkäri tekee valituksen... Voin tietysti olla väärässäkin, mutta kannattaa lukea kaikki nuo TABU-lehdet, ennen kuin sanot, ettei syytä tiedetä. Ehkä sitä vaan ei halutakaan tietää? Maksaruokia ei ainakaan kannata kenenkään syödä enää nykyään, mutta anemiaa sairastavalle sitä tyrkytetään haitallisten rautatablettien ohella!

Lääkärin täytyisi siis aina tehdä niitä raportteja...? "Avainta etsitään väärästä paikasta..."

Vakava asia, kun **** jatkaa vielä aiheesta

"No enpä voi muuta sanoa kuin että lue tutkijaksi ja ala tutkimaan noita juttuja ja tee väitöskirjoja. Itse nyt valitettavasti sairastan kyseistä sairautta ja ainakaan kukaan ei ole vielä tullut antamaaan selkeää vastausta mikä on sairauden syy on. Tutkijoita varmasti tarvittaisiin enemmän." - joo, samaa mieltä, mutta ei ole olemassa tahoa, joka rahoittaisi sellaista!

"Suoraan sanottuna: Jos joku tietäisi mistä tämä sairaus johtuu niin en kai söisi silloin lääkkeitä kuten nyt."

- tuosta voisin olla eriä mieltä sen kokemuksen mukaan, mitä olen saanut muilta sairailta, kun olen kehottanut siirtymään luomutuotteisiin - poisluettuna luomusokeri, mikä on uusi villitys... glutamiinihapon takia siitä tulee mulle migreeni, joten en suostu syömään luomujogurttia, jossa sitä on - makeuttamatonta kylläkin- mutta keinomakautettuja en voi missään tapauksessa yhtään! Eikä se ole mikään makuasia!

Monikin voi tietää, mutta ei kuolleet voi valittaa lääkkeistä:-( Ne kun on asianomistajajuttuja kaikki!

 

"Kehrääjä lentää ja saalistaa hyönteisiä, etenkin perhosia, vesiperhosia ja kovakuoriaisia, aamu- ja iltahämärissä. Muun osan vuorokaudesta se lepää. Lintu on nopsa saalistaja, mutta varsinkaan keväällä ja syksyllä muutaman tunnin aktiivinen pyyntiaika ei riitä tuottamaan sille niin paljon ravintoa, että se pysyisi vireänä koko vuorokauden. Niinpä sille on edullista viettää lepoaikansa horroksessa, "säästöliekillä", jolloin ruumiinlämpö on alhainen ja liikkeet minimissään. Lintu itse asiassa vaikuttaa kuolleelta. Voisi kysyä, miksi evoluutio ei ole kehittänyt näin erinomaista energiansäästöä muille linnuille kuin kehrääjille ja niiden sukulaisille." -Anto Leikola Kehrääjälinnuista Hesarissa -

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Aiheesta voidaan jutella vatsavaivaisten palstalla