<....... Juuri tänään luovun kaikista huolistani ja elän täydesti tätä hetkeä. - Anja Kulovesi - .......>

"Päästäkää irti parantavat epidemiat! Johan on kumma, ellei niitä ole!" - Mirkka Rekola -

 

"Lääkeyrityksen oma valmiste pärjää yrityksen rahoittamissa tutkimuksissa yleensä kilpailijoitaan paremmin. Jos lääke menestyy heikommin, tutkimusta ei välttämättä edes julkaista. Tutkimusprofessori Timo Klaukka Kelan tutkimuslaitokselta arvelee, että vinoutunut tutkimustieto ohjaa viranomaisia, lääkäreitä ja suositusten laatijoita tekemään päätöksiä harhaisen tiedon varassa.

Lääketutkimusten etiikkaa arvioivat Suomen Lääkärilehdessä Klaukan lisäksi professori Juhana E. Idänpään-Heikkilä WHO:sta sekä erikoistutkija Arja Helin-Salmivaara ja professori Risto Hupponen Turun yliopistosta. He kävivät läpi useita katsausartikkeleita, joissa oli vertailtu kaikkiaan satoja lääketutkimuksia. Yhdessäkään niistä rahoittajien valmisteet eivät keskimäärin menestyneet vertailulääkkeitä huonommin." - S.SUOSALMI, 3.12.2007 Verkkouutisissa -

 

Lisäravinteissa on maltodekstriiniä ja se on usein tehty maissista. Suolistosairaiden aluetapaamisissa niitä jaetaan osallistujille ilmaiseksi ja aikaisemmin niitä sai jäsenet tilata suurissa erissä yhdistykseltä. Tietysti jokainen kuvittelee, että jos ei mikään muu käy, ainakin niitä voi käyttää? Mutta voiko kaikki? Kysymys on Novartiksen lisäravinteista, pillimehuista, jotka todellakaan ei ole sopineet kaikille! Yritän selvittää syytä, mistä se saattaa johtua, esimerkiksi:

  • Niissä on runsaasti maltodekstriiniä, mitä ei ainakaan kotitekoisissa sapuskoissa ole ollenkaan. Maissi taas on kasvina sellainen, jossa on ollut paljon mykotoksiineita, fumosiini- homemyrkkyä, mutta nykyään se on usein muuntogeenistä, jonka avulla on saatu mykotoksiinien määrä vähenemään, mutta samalla maissi on saatu tuottamaan torjunta-ainetta, jota aikaisemmin jouduttiin ruiskuttamaan maissipelloille maissikoisan toukkien torjumiseksi. Koska toukka suojautuu korren sisälle, ei suuretkaan määrät torjunta-ainetta ole riittänyt hävittämään sitä pellosta ja siksi on kehitetty maissilajike, joka tappaa kaikki toukat, koska kasvi itse tuottaa sitä. Luonnollisesti tuota myrkkyä (ennen siitä oli vain jäämiä...) on myös maissin tähkissä, eikö? Geeni on saatu Bacillus- bakteerista, jonka tuottama proteiini on myrkyllinen kasvia syövälle hyönteiselle - mutta eikö myös ihmiselle? Nämä valmisteet ovatkin apteekkitavaraa ja niiden turvallisuudesta vastaa lääkelaitos, eikä Eviran tarvitse niistä huolehtia. Uuselintarvikkeista puhutaan noiden uusien tuotteiden kohdalla - käsittämätöntä, että menee kaikki läpi tuossa portaikossa! Mutta se taitaa olla vielä pientä kaiken diagnostiikan seassa?
  • Moni on saanut suolistotulehduksen hepatiittirokotuksen jälkeen. Onko siinä syy muuntogeenisestä aineksesta vaiko vaan tuntemattomasta haittavaikutuksesta, jota ei saa nähdä? Keskustelu aiheesta loppuu siinä vaiheessa, kun ko viestit poistetaan palstalta. Syitä ei siis haluta löytääkään! Näitä kysymyksiä tosin voi esittää aina, jos joku vasta sairastunut kiinnostuisi...
  • "Bt-kasvit ovat muuntogeenisia kasveja, jotka on tehty hyönteisille vastustuskykyisiksi siirtämällä niihin Bacillus- bakteerista geeni, jonka tuottama proteiini on myrkyllistä kasvia syövälle hyönteiselle. Noin kolmasosa maailmalla viljeltävistä gm- kasveista kuuluu tähän ryhmään. Yleisimmät kasvilajit ovat puuvilla ja maissi.

 

Mielestäni tieto kuuluu olla ilmaista ja siksi se kuuluu esittää verkossa... eikä vasta erikoislääkärin vastanotolla tai kalliin kirjan kansien välissä. Jukka Korpela kertoo virtuaalisesta yhteisöstä - sellaisten avulla olen löytänyt syitä ja seurauksia enemmän, kuin osasin kuvitellakaan vielä 10 v sitten. Kaikki ei tosin ole sitä, mitä olisin halunnut löytää... 12% koululaisista syö jatkuvasti jotakin lääkärin määräämää lääkettä, kerrottiin jo silloin uutisissa!

J.Korpelan kuvitteellinen yhdistys: "Mahdollisimman paljon yhteistä hyvää kaikille ry." kertoo pääperiaatteet - koulutus  ja  terveydenhuolto vois perustua kokonaan noille periaatteille. Tutkimuksen mukaan 12% oppilaista syö jotain lääkärin määräämää lääkettä. Ei ole lapsen vika, jos ympäristö ahdistaa, ruoka ja hajusteet sairastuttaa! ... Mutta tiesitkö, että sananvapautta ei ole enää olemassa? Luomuruoasta ei saa puhua suolistosairaiden palstoilla (moderaattori poistelee tekstejä järjestelmällisesti) ja paranemisesta ei kukaan pysty kertomaan, etteikö saisi koko porukan vihaa silmilleen - ja pois koko yhteisöstä (ip-osoite bannataan pitkiksi ajoiksi, on ihan tavallinen käytäntö ja kotona luulet vain, että koneeseen tuli joku vika. Jopa sähköpostilla voit saada kiellon, ettei saa kirjoittaa enää - ja sen on saanut varmaan moni muukin... Mutta se on kirjesalaisuutta. Itse en omastani tiennyt, ennen kuin luin palstalta - eihän minua ole velvoitettu katsomaan sähköposteja, enkä ollut lukenut niitä silloin keuhkokuumeessa ollenkaan! Näin naiivisti minäkin ajattelin vielä 6 vuotta sitten, mutta en enää:

Pekka Himanen sanoo kauan sitten:

"Entä, jos siirtyisimme ajattelemaan yhdessä älykkäitä järjestelmiä? Lähtökohta on silloin se, että monimutkaisen lopputuloksen ei tarvitse perustua monimutkaisuudelle.  Lintuparvien toimintaa on mallinnettu muutamilla yksinkertaisilla säännöillä (esim. seuraa johtajalintua, säilytä minimietäisyys vierellä oleviin lintuihin). Monimutkainen ilmiö syntyy yksinkertaisista säännöistä. Jaetussa "älyssä" kenenkään ei tarvitse olla erityisen älykäs yksinään: riittää, että osaa kommunikoida eli havaita ja antaa havaittavaksi informaatiota."

Jos tuossa tapahtumassa yksikin tekijä on väärä tai puuttuu, on lopputuloksena kaaos - oli se sitten vaikkapa jokin tauti tai muu katastrofi evoluutiossa. Muita ihmisiä emme pysty muuttamaan. Ainoa, mihin voimme vaikuttaa, on oma tapamme toimia. Ja niissä muutosten ei tarvitse olla aina kovinkaan suuria. ---Mutta tämän ajan ihminen vaan popsii pillereitä. Siinä emme ole yksin, mutta vaaditaanko kaikilta jokin elinkautislääkitys, kun elimistö alkaa oireilla autoimmuunitaudeilla myrkkyihin? Sehän on vain osoitus siitä, että elimistö toimii tarkoituksenmukaisesti ja ihan oikein!

 

Hesarissa oli 17.3.2002 juttu - ajalta, jolloin Remicadea ajettiin kelakorvattavaksi - kukaan ei valittanut huonosta ruoasta?

"EU:n on tarkoitus myöhemmin  t i u k e n t a a   aromiainesäädöksiä. Aromiainesäädöksiä varten EU:n elintarvikealan  t i e d e k o m i t e a  tekee parhaillaan EU:n komissiolle tutkimusta lisäaineiden ja mausteiden turvallisuudesta. Elintarvikekomitea tutkii noin 3 000 ainetta. Lisäainelaki on tarkoitus saada voimaan vuonna 2004.

Tarkoitus on, että tulevaisuudessa sallitaan vain niiden lisäaineiden käyttö, jotka EU:n elintarvikekomitea on todennut turvallisiksi. Nykyisin vain jotkut aineet ovat kiellettyjä."

Telkkarissa oli syksyllä 2001 ohjelma, joss kerrottiin eurooppalaisesta syöpätutkimuksesta (johon Suomi ei osallistu) ja siinä sanottiin:

"viitteitä siiitä, että käsitelty (tai jalostettu) ruoka aiheuttaisi syöpää". En muista, milloin se tutkimus päättyy. Tiesitkö, että Eu:n liittymisen myötä nuo aineet muuttuivatkin (hiljaisuudessa pykäläviidakossa vaan) sallituista lisäaineista valmistusaineiksi ja samaan aikaan arominvahventeiden sallittujen määrien käyttö 10-kertaistui?

 

Ikävää, että Alina bannattiin Kaks plussan keskusteluista, kun otti esille todella vakavan aiheen. Niistä kun ei vaan saa keskustella - tässä OLI se unohdettu juttu.

Tämä on osa suurempaa kokonaisuutta