< >

"...sairastuin siis toiminnaliseen, ja pahaan sellaiseen.. sain/saan paniikkihäirökohtauksia, sain oxaminit terveydenhoitajalta vuonna -98, ilman että kävin edes lääkärissä, ja nyt noin 4kk sitten sain vasta uudet lääkkeet, jotka ovat niitä serotoniini pohjaisia. lähimuisti on suhteellisen surkea.. eli niin helposti jaetaan mielialalääkkeitä tässä yhteiskunnassa.. nyt on sit tosta serotonista sivuvaikutuksia vaikka muille jakaa,..." - kiitos, kun kerroit, mutta miten terveydenhoitaja voi jakaa koskaan mielialalääkkeitä kenellekään - missään?

 

Järkyttävää, vaikka onhan jo apuaineiden lista lääkkeessä tosi pitkä eikä siis kukaan missään vaiheessa ole oikeaa apua edes tarjonnut potilaalle! Eipä ihme, että jotkut ovat huomanneet (vanha telkkariohjelma, en valitettavasti silloin vielä kirjoittanut asioita paperille...) Siis monet vanhukset ovat toipuneet saattohoitokodissa omille jaloilleen ja kuntoutuneet sen kautta kotiin, kun on lääkitykset lopetettu - siis vasta saattohoidossa! Mikä ihmeen pilleriautomaatti meillä toimii, kun vanhukset luottavat tietysti siihen apuun, mitä saavat - mitä muuta voisikaan?

 

Suomi24-jutuista löysin kauan sitten hienosti muotoiltu pätkä tekstiä, jonka lainaan tähän siksi, kun kys palsta on mahdottoman tukkoinen aina eikä aukea heti. Monet jutut katoaa lopullisesti, kun ne eivät lukijoita miellytä... Siispä:

"Geenimuunnellun Bt-maissin piti olla täysin turvallista ja niin uskottiin pitkään. Vuosien kuluttua paljastui että Bt-maissiin istutettu geeni tuottikin myrkyllistä pestisidiä ja perhosia uhkasi sukupuutto.

Ensimmäisenä oli monarkki-perhonen (Danaus Plexippus) sitten eräs toinen perhonen ja myrkky eteni tuholaistoukkia syöneisiin petohyönteisiin kuten leppäkerttuihin, heinäsirkkoihin, vedessä eläviin hyönteisiin, mehiläisiin eli käytännössä myrkky siirtyi yhä ylemmäksi ravintoketjussa ja myrkyn sivutuotteineen todettiin olevan rittävän tehokasta ja johtavan laajamittaisiin sukupuuttoihin.

Kaiken kukkuraksi pestisidin kyky kontaminaatioon (muuntuminen toiseksi yhdisteeksi) suureni ravintoketjussa edetessään.

Lisäksi löydettiin uudentyyppisiä bt-maissi hybridejä jotka tuottivat toisentyyppisiä myrkyllisiä proteiineja eli toksiineja ( esim. CrylAB-proteiini). Näiden gmo-hybridien tuottamia toksiineja ei kukaan hallitse eikä voida tehdä mitään ennustetta millaista toksiinia mikäkin hybridi kulloinkin tuottaa." >> tutkimuksesta lisää.

Miten ihminen ikinä voi selvittää asioitaan, jos esimerkiksi näkökyky heikkenee jonkin lääkkeen takia? Itselläni se on palautunut normaaliksi luonnonmukaisella, lisäaineettomalla, runsasrasvaisella, vähähiilarisella ruokavaliolla - enkä voi pillereitä käyttää. Kamalaa, ettei sellaista hoitoa missään enää tunneta, luepa muidenkin juttuja. Unilääkkeitä en ole kokeillut ikinä enkä kokeile, sillä ihminen ei voi nukkua liikaa - on vain tarvittaessa nukuttava ajoissa kaikki univelat pois, eikä se yhdessä yössä useinkaan oistu, mutta haittavaikutukset jää monesti pysyviksi ja kaikki vieraat aineet rasittaa elimistöä, munuaisia, maksaa ja hermostoa, myös limakalvoja, kuten suolistoa:-(

 

Kuvassa oleva kirja täytyisi saada käännettyä - mistä löytyisi sopiva kääntäjä? En tiedä ketään, mutta voihan tuon kahlata ajan kanssa läpi. Kiitos Marcia Angell kirjasta! Kunpa joku hankkisi sen sairaillekin.

 

"Riittämätön varoaika: Lypsylehmä sai utaretulehdukseen piikillä annetun antibioottikuurin, jonka jälkeen se pantiin umpeen umpeenpanotuubien avulla. Nyt se on poikinut ja varoaika on aikaa sitten ohi, mutta T101-testin mukaan maidossa on aina vaan antibioottia. Mitä virkaa tällaisilla varoajoilla on? Kuka korvaa maidontuotannon tappiot?

Varoaika on matemaattisesti tehty arvio, jonka laskemisessa otetaan huomioon sellaisia seikkoja kuin lääkkeen keskimääräinen poistumisnopeus, lääkeaineen mahdollinen haitallisuus ihmiselle ja se, hoidetaanko yksittäisiä eläimiä vai koko ryhmä. Lääkkeet poistuvat eläinten elimistöstä yksilöllisesti. Varoaika määrätään niin, että eläinryhmälle annetaan suurin käytössä oleva lääkeannos ja eläimistä otetaan näytteitä. Näytteistä määritetään nopeus, jolla lääke häviää. Koska tämä nopeus on jonkin verran yksilöllinen, laskennassa käytetään eläinryhmän keskiarvoa. Jos esimerkiksi antibioottipitoisuus vähenee raja-arvon alle keskimäärin neljässä päivässä, se voi silti olla korkea viiden päivän kuluttua yksittäisessä eläimessä. Valitettavasti jotkut eläimet joskus erittävät antibioottia paradoksaalisen pitkän ajan. Jos tässä tapauksessa on tarkastettu, että T101-testi toimii asianmukaisesti, kyseessä lienee tällainen poikkeuseläin. Syyllistä maidontuotannon menetykseen ei voi osoittaa. Biologiset ilmiöt eivät toimi sveitsiläisen kellon tavoin."

 

Ensin antibiootilla tapetaan suussa alunperin olevat hyödylliset bakteerit, entsyymit jne. Sitten limakalvot altistetaan niitä syövyttäville (?) aineille. Siihen kun lisätään happamia aineksia, ei kai silloin ole enää kysymys ihmisen ominaisuudesta - sairaudesta?

 

Verkkouutisissa oli vuosia sitten hyvä artikkeli: "Kansanterveyslaitoksen ylilääkäri, dosentti Pentti Huovisen mukaan antibiooteilla paikataan mm. eläinten kasvatuksen puutteellista hygieniaa.  Pohjoismaisilla eläinlääkäripäivillä Helsingissä esiintynyt Huovinen painotti, että antibiootteja ei saa missään olosuhteissa käyttää kritiikittömästi, sillä ne ovat hengen pelastavia ihmelääkkeitä. - Antibioottien käyttö rehun lisäaineena pelkästään taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi ei ole oikein, Huovinen sanoi."

 

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta