< "Tänään treen jotain uudella luovalla tavalla" - Anja Kulovesi - >

"Aluksi MSG:tä uutettiin vehnägluteenista, joka sisältää paljon glutamaattia. Se on hidasta ja kallista. Japanilainen yritys Ajini-moto onnistui kuitenkin vuonna 1956 kehittämään tuntuvasti halvemman fermentoimismenetelmän, johon MSG:n massatuotanto nykyisin perustuu. Nyt tuon valkoisen jauheen valmistuksessa voitiin alkaa käyttää Micrococcus glutamicus - bakteeria, jota viljellään teollisessa mitassa esimerkiksi tärkkelystä, sokerijuurikasta tai sokerinvalmistuksen jäännöstuotetta melassia sisältävissä ravintoliuoksissa."

Teksti löytyy sivulta 106 kirjasta Petos lautasella. Mats-Eric Nilsson on kirjoittanut hyvän kirjan, jolla hän kysyy, "tiedätkö, mitä kaikkea suuhusi panet".

Bakteerit tuottavat toksiineita, myrkkyjä. Otan pari määritelmää lääketieteen sanastosta suoraan

"toksiini = myrkky; (mikrobin, kasvin tai eläimen tuottama) myrkyllinen aine

toksikologia=myrkkyoppi eli myrkkyjä ja niiden vaikutuksia sekä niiden aiheuttamien sairauksien hoitoa käsittelevä lääketieteen ala."

 

"Nahan mikro-organismeihin kuuluu muun muassa Staphylococcus-, Micrococcus- ja Pseudomonas- ,sukujen lajeja sekä hiivoja ja homeita." - Santra Jolkkosen tekstiä Mikro 400 seminaarissa 2003 -

Micrococcus löytyi aiemmin Lääkelaitoksen luettelosta - eikai sitä siellä olisi, jos ei olisi haitallinen?

Uudenvuoden aika tässä mun kalenterissa lähestyy ja nakkikauppiaat ovat valmistautuneet perinteeseen taas täysillä... Niin, älä anna alehinnan sokaista, ei kannata edes maistaa---!

On kyllä outoa, että toisaalla voidaan väittää, ettei tiedetä mistä taudit johtuu ja toisaalla sanotaan, että eivät bakteerit aiheuta tauteja? Logiikka puuttuu jälleen näistä hommista, mutta onhan loogista, kun jokainen erikoistuu omalle erikoisalalleen niin, ettei aina välttämättä enää ymmärrä oman kätensä alaa pidemmälle asioita...? Siis maabakteeritko (HOX bakteerit!) eivät yhtäkkiä voikaan aiheuttaa tauteja? Toksikologien täytyisi tietää tarkemmin asioista, mutta loppuuko kiinnostus silloin, kun aletaan etenemään uralla? Mitä tarkoitan? Siis sitä, että ylempien "mielipiteitä" ei haluta vastustaa tai väittää vastaan ei ainakaan ---vajaviksi? Tai että ei huomata, kuka ylläpitää jatkokoulutusta? Sponsoreilla on tietysti omat intressit...?

Kiitos Lettu, kun kerroit hänelle, joka ei näköjään ole tietoa mistään muualta saanut: "En oo kyllä muuten edes tajunnu että rasvaakin ois varmaan hyvä saada! Pitää ruveta rypsiöljyä käyttään. Maitotuotteista mulla tulee vatsa kipeäksi joten ne on pois laskuista. Tota kalaa voisin kokeilla, kiitos vinkistä!

Lettu: en oo tollasta kyl aromivahventeesta tienny, pitää ruveta seuraamaan että huomaanko jotain eroa jos käytän tai jos en käytä. Kiitokset!"

No ei varmaan, jos se rypsiöljy ei ole luomua... Sehän ei sovi ollenkaan sairaille, mut luomuvoita suolattomana olisi voinut ottaa!

Maitotuotteista itse käytän pelkästään luomumaitoa (mut en koskaan sitä luomukermaa, jonka karrageenista sairastun!), luomujuustoja, luomuviiliä ja maustamatonta (luomusokerissahan on glutamiinihappoa, ei siis niitä!) luomujogurttia ja Lindahlin turkkilaista ekojogurttia sekä saksalaista luomurahkaa ja luomuraejuustoa menee paljon nykyään;-) .

..ja kerro heille siellä, että voisivat katsoa youtubesta yhden videonpätkän... ja vilkaista urheilijoiden juttupalstalle:-)

Nuoren äidin päiväkirjaakin kannattaa lukea, hienoa Lauranen!

Miksi kukaan ei kerro sairaalle sopivasta ruokavaliosta mitään? D-vitamoinoidut turvottaa hirvittävästi, liekö sen soijaöljyn takia vai ihan vaan siksi, että saan muutenkin oikeasta ruoasta luonnollista d-vitamiinia tarpeeksi - yliannostuksen vaara on aina olemassa kaikessa lisätyssä---!

Kaakaojauheesta, kun se on luomua, tulee hyvät suklaat itsetehtynä - ei mitään vaivaa! Todella hyvän luomusaippuan olen löytänyt, Frantsilan Ilo, tuoksukin on hajusteallergikon asteikolla ihmeellinen: ei mitään oireita:-)

"The commercial production of monosodium glutamate (=E621) was started in 1909. In the past, it was produced by hydrolysis of natural proteins, such as wheat gluten and soybean flakes. Nowadays, the production of monosodium glutamate is carried out through bacterial fermentation. The bacteria (Corynebacterium glutamicus ) are grown in a liquid medium containing sugars, molasses or starch as a fermentation substrate."

"November 13: On November 13, 2000 Novartis and AstraZeneca merge their agribusinesses to form Syngenta, the first global group focusing exclusively on agribusiness.

1999 Astra AB of Sweden and Zeneca Group PCL of UK merge, becoming AstraZeneca.

1998 Novartis announces the formation of NADI, the Novartis Agricultural Discovery Institute, one of the largest single research endeavours dedicated to agricultural genomics research and development.

1997 Zeneca attains the rights to chlorothalonil from ISK.

Zeneca acquires Mogen, a Netherlands-based plant Biotechnology Company.

Novartis attains the crop protection division of Merck & Co, adding the insecticide abamectin to its list of products.

1996 Zeneca offers the first GM tomato puree to customers. Tomatoes were enhanced to stay ripe in the field longer, resulting in better processing.

Zeneca Seeds and Cosun/ Royal VanderHave Group form the joint venture company Advanta.

Zeneca's strobilurin fungicide Amistar® achieves registration.

Sandoz and Ciba merge to form Novartis in one of the largest corporate mergers in history." - Syngenta history -

 

Sanastosta löytyy lyhyesti ja ytimekkäästi määritelmä: "eksitotoksisuus, välittäjäaine glutamaatin aiheuttama aivosolujen tuhoutuminen. Liittyy moniin vakaviin neurologisiin sairauksiin, mahdollisesti myös CFS:ään. Voidaan estää GABA-agonisteilla ja NMDA-antagonisteilla".

Aika kummallista, että ihminen, joka ei siedä vieraita aineita, joutuisi syömään lisää vierasta ainetta vain siksi että sille on joku kehitellyt vastavaikuttajan?

Enkä väitä, että tietäisin kaikkea...

 

Mats-Eric Nilsson kertoo mm: "Nyt viranomaisille on pääasia, ettei ruoka ole suorastaan vaarallista terveydelle, Nilsson kirjoittaa. "Sen jälkeen saakin ihan vapaasti kaupitella leipää, joka ei olekaan leipää, siideriä joka ei olekaan siideriä, jäätelöä joka ei oikeastaan olekaan jäätelöä." - H.S. -

Sivu on osa vähän suurempaa kokonaisuutta