< "Muistan unelmani. Löydän lapsen viattoman luottamuksen niiden toteutumiseen" - Anja Kulovesi - >

"...Lääkelaitoksen ilmoituksen mukaan apteekkien lääkkeistä 650 on valmistettu geenitekniikkaa käyttäen. Vitamiinien valmistuksessa menetelmä on myös yleinen. Mitään merkintää näissä ei ole. USA:ssa gm-kasvit sekoitetaan tavallisiin, eikä seurantatutkimuksia ole. Jos vaikutuksia on, niiden aiheuttajan todistaminen on todella vaikeaa." Liisa Kuusipalo HS 20.8.2007

Munuaiskivet muodostuvat helposti ja aiheuttavat kipua, jota ei pidä hävittää kipulääkkeellä, vaan mennä lääkäriin. Mitä lääkäri tekee, jää arvoitukseksi, mutta ainakin oksalaattia kannattaa karttaa silloin. Jos ne tosiaan voi kehittyä ruoasta, on kai munkin aika opetella asiasta enemmän...?

Jos kaivon vettä ei käytetä jatkuvasti, täytyy se vesi ehdottomasti keittää jos aikoo juoda eikä kahvinkeitin riitä siihen, vedenkeittimessäkin se täytyy kai keittää pariin kertaan, olen kuullut. Sillä poistetaan ainoastaan mikrobiologinen vaara, kemiallisesta riskistä ei voi tietää, jos vesi ei vaihdu tarpeeksi. Kuva muistuttaa minua siitä, missä kaivo tuolla on, ei sen läheisyyteen mitään haitallista sijoiteta. Suurensin kuvaa, sillä halusin siihen ne jääkukkaset. Iltapäivän aurinko ei enää lämmitä. Samaa maisemaa ja erilaisia unelmia näiden lasien läpi on näkynyt montakin - vain nuo kuurankukkaset vaihtuu.

Munuaiset yrittävät putsata haitallisia aineita, minkä ehtivät, jos saavat siihen mahdollisuuden. Aikoinaan olin sairaalassa munuaistulehduksen takia kuukauden, ei koko aikana saanut maitotuotteita eikä suolaa ruokaan. Maitotuotteita (90mg/100g:ssa maitoa) rajoitetaan nissä olevan fosforin vuoksi - mutta sitähän on monessa muussa paljon enemmän, kuten soijaproteiini, herajauhe, sulatejuusto - en tosin käytä noista mitään...ja lääkevalmisteissa fosfori. Oksaalihappoa on toki apteekkivalmisteissakin ja sehän aiheuttaa munuaiskiviä. Meillä on käytetty luomumaitoa siitä lähtien, kun sitä kaupoissa alettiin myydä - milloin, en muista! Mitään haittaa siitä ei ole ollut, mutta tavalliseen maitoon Valio lisää maissiöljypitoista d-vitamiinia, jolloin maitotuotteiden sietäminen onkin kyseenalaista!

Lainalause:

"ympäristön kaliumpitoisuus suhteessa natriumpitoisuuteen edisti kereulidin tuottoa. Aminohapoista vain glysiinin pitoisuus edisti korkeaa kereulidin tuottoa. Glysiini on luonnollinen aminohappo mutta myös elintarvikelisäaine (E 640). Monessa kohdassa mainitaan, ettei tietoja ole saatavissa ja kuitenkin tuollaista hermomyrkkyä saa olla esimerkiksi ruoassa! Ei se kuitenkaan ole edes välttämätön elimistölle!

Osa B. subtilis ja B. mojavensis -kannoista tunnistettiin tutkimuksessa amylosiini-nimisen myrkyn tuottajiksi. Amylosiinia tuottavien bakteerien löytyminen ruokamyrkytyksiin liittyneistä ruuista on tieteellinen uutinen: aiemmin amylosiinin tuottajia oli löydetty vain kosteusvaurioisista rakennusmateriaaleista.

Viileässä viihtyvä B. mojavensisi tuotti amylosiinia myös viileässä kun taas B. subtilis tuotti amylosiinia vain huoneenlämmössä tai sitä lämpimämmässä. Tulokset osoittivat myös, että amylosiinia tuotettiin yhtäläisesti niin hapellisessa kuin hapettomassakin ympäristössä.

Tämä tarkoittaa sitä, että muunnettuun ilmakehään pakkaaminen ei suojele elintarviketta amylosiinin muodostukselta, jos lämpötila ylittää 10 celsiusta ja jos tarvike sisältää toksigeenisiä B. subtilis tai B. mojavensis kantoja.

M.Sc. Camelia Constantinin väitöskirja Cereulide producing B. cereus and amylosin producing B. subtilis and B. mojavensis : characterization of strains and toxigenicities tarkastettiin Helsingin yliopistossa maanantaina."

 

mediuutiset11.11.2008:

Lasten leukemioiden hoidossa käytetty korkea-annoksinen metotreksaatti aiheuttaa munuaissolujen vaurioitumista, joka voi johtaa pitkäaikaiseen munuaisten toiminnan heikkenemiseen. Myös luuydinsiirto heikentää munuaisten toimintaa. Siksi leukemiapotilaiden munuaisten toimintaa tulee seurata useita vuosia hoitojen päättymisen jälkeen, ilmenee LL Marika Grönroosin väitöstutkimuksesta.

"Useat lääkeaineet poistuvat elimistöstä erittymällä virtsaan munuaisten kautta. Tästä johtuen lääkeainepitoisuudet munuaisissa nousevat usein korkeiksi. Lääkkeet saattavat siten vaurioittaa munuaiskudosta. Munuaiskudoksen vaurioituminen heikentää munuaisten toimintaa, mistä johtuen useiden lääkeaineiden poistuminen elimistöstä hidastuu, ja lääkeainepitoisuudet elimistössä nousevat korkeiksi.

LL Marika Grönroosin väitöstyössä todettiin mm. leukemioiden hoidossa käytetyn korkea-annoksisen metotreksaatin aiheuttavan munuaissolujen vaurioitumista. Tutkimuksessa käytettiin siasta peräisin olevaa munuaistubulussolulinjaa, joka muistuttaa läheisesti ihmisen vastaavia soluja. Metotreksaatti aiheutti munuaissolujen turpoamista ja solukuolemaa, jotka lisääntyivät ajan kuluessa."

Yhteisvaikutus metotrexaatilla ja muilla lääkkeillä on huomattava ajoissa, ks Lääkelaitoksen luettelosta.

 

"Toksisia oireita ovat ripuli, unettomuus ja heikkous. Johtuen folaatin ja B12-vitamiinin yhteyksistä korkea folaatin saanti voi peittää B12-vitamiinin puutoksen." gpro..glutamiinihappoa?

Siis mitä??? Glutamiinihappoahan mun pää ei kestä yhtään - eikä monen muunkaan...Muistakaa, että esim Maldon- suola on oikein hyvää suolaa, ei haittavaikutuksia normaalikäytössä;-)

"C-vitamiinin yliannostus voi aiheuttaa pahoinvointia, vatsan kouristelua, ripulia, päänsärkyä, uupumusta ja unettomuutta. Lisäksi se saattaa häiritä sairaanhoidollisia tutkimuksia tai lisätä munuaiskivien muodostumista." - c-vitamiinin yliannostusoireet -

 

"Diabetes on suurin syypää munuaisensiirtoihin ja dialyysihoitoihin.

Sekä diabetes että munuaisten vajaatoiminta lisääntyvät vauhdilla.

Munuais- ja maksaliiton mukaan 200 000 suomalaista sairastaa munuaistauteja. Lisäksi 4 000 elää dialyysin tai siirretyn munuaisen turvin.

Munuaistautien kasvun takana on diabetes. Sitä sairastaa jo arviolta puoli miljoonaa suomalaista, joista parisataatuhatta tietämättään.

Aikuisiän diabetes on yhteydessä lihavuuteen. Puolet 45--75-vuotiaista on ylipainoisia ja heistä neljäsosa lihavia, todistaa Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla tehty tutkimus.

Diabeteksen D2D-hankkeessa tehtyyn tutkimukseen osallistui 4 500 ihmistä.

"Viime tietojen mukaan lihavuus olisi talttumassa. Lasten ylipaino kuitenkin lisääntyy", kertoo erikoislääkäri Juha Saltevo Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Kansantauteja puidaan Munuais- ja maksaliiton 40-vuotistilaisuuksissa Jyväskylässä torstaina."

 

Olen joskus syönyt ohjeenmukaisesti monivitamiinivalmistetta, jolla sain valoarkuuden pois silmistä eikä se sen jälkeen ole koskaan vaivannut enää, mutta sainko silloin jotain muuta samalla liikaa? Tällaisia oireita mulla ei ole ollut, mutta monella muulla olen lukenut:

"Pitkäaikainen B6-vitamiinin yliannostus aiheuttaa hermostohäiriöitä, jotka voivat olla myös palautumattomia. Ensimmäisiä oireita ovat tunnottomuus jaloissa, joista oireet voivat levitä käsiin ja suuhun. Yliannostuksen jatkuessa voi esiintyä kävelyvaikeuksia, uupumusta ja päänsärkyä. Saannin vähentäminen ei välttämättä poista kaikkia oireita." - B6-vitamiinin yliannostusoireita-

Luulenpa, että moni vaiva johtuu liikasaannista, kun itse voin paremmin ilman mitään lisukkeita ja pienikin teollinen d-vitamiinilisä turvottaa. Miten ihmeessä muut ihmiset noita kestää? Struuma oli mieheni mummolla, mutta milloin, en muista. Milloin aloitettiin jodin lisäys tavalliseen suolaan? Se piilossa oleva jodi - siis se muutos aiempaan saatiin - on voinut hyvinkin olla syynä arvojen heittelemiseen. Mummon (s.1895) ruokaan ei saanut mitään suolaa laittaa myöhemmin; jos laitoin yhtään, ei se sitä syönyt. Siinä samalla opin itsekin syömään vähemmän suolaista ruokaa, kuin lapsuuskodissani oli tavallista. Mummolta kuulin sanan "tuimaa" akan kerran, enkä voinut mitenkään tajuta, mitä se tarkoittaa... Siis suolaton ruoka oli tuimaa? Kalat on suolattu 100 v sitten suolattava, kun ei pilkkikalalla kukaan talven yli selvinnyt, koska pimeässä ei yksinkertaisesti ruukattu onkia. Valoisa aika kun oli niin lyhyt, että olisi ollut hulluutta lähteä heikoille jäille onkimaan - niinkuin onkin!

Olethan huomannut, että Nooran blogissa on yhtenä aiheena vatsavaivat - sinne voi laittaa lisää kokemuksia:-)

"Jodin puute on tavallisin struuman syy, mutta kilpirauhasen suurentuma voi johtua myös eräistä kasveista ja joistakin muista elinympäristöstä elimistöön tulevista aineista. Kilpirauhasessa voi esiintyä lisäksi monista muista syistä aiheutuvia sairauksia ja kasvaimia." - Arnoldus muistaa kaiken -

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta