< "Tiedän, että annan itse merkityksen asioille. Se, mikä eilen oli kätkössä, voi paljastua tänään. Huominen antaa uuden näkökulman". -A.Kulovesi- >

"Yllättävän harva tuntuu tietävän, että natriumlauryylisulfaatti edesauttaa ikävien ja kivuliaiden haavaumien – siis aftojen – syntyä suun limakalvoille. Ilmiö ei vielä viime vuonnakaan ollut kovin yleisesti tiedossa edes lääkäripiireissä; Lääketieteellisessä Aikakauskirja Duodecimissa aiheesta kirjoiteltiin ällistyneeseen sävyyn. Ilmeni, että vaikka hammaslääkärit ovat tunteneet hammastahnan ja aftojen välisen yhteyden jo pitkään, ovat lääkärit kuitenkin olleet pimennossa." - mielen museoista -

 

Korvatulehduksista täytyisi opetella muutama asia, että ymmärtää, mistä puhutaan. Esimerkiksi korvan rakenne: kartiolisäke ei ole kovin tuttu minulle vieläkään. "Välikorvaontelo ja kartiolisäkkeen lokerosto muodostavat yhtenäisen ilmatilan, joka on korvatorven kautta yhteydessä nenänieluun."

Mastoidiitissä on kai kovat kivut - en tiedä. Tukkoisuus voi toki tulla muustakin. No, kuumeessa ei enää jaksakaan lueskella mitään, eikä etsiä uutta tietoa... Mastoidektomia...?

 

Poskiontelotulehduksesta sitten:

Montako lääkekuuria täytyy syödä turhaan, ennen kuin tajuaa, että koko tulehdus johtuu väärästä ravitsemuksesta? Itselläni siihen meni monta vuotta - mutta senkin tajusin todella vasta, kun aloin idiootin tavoin välttelemään aineita, jotka saivat limakalvot turpoamaan (tai vastustuskyvyn putoamaan - kumpi niistä on syy ja kumpi seuraus, en osaa sanoa).

Tällä kertaa olen hoitanut tulehdusta täysin ohjeiden mukaan: otin Duactia, jota minulla oli jo ennestään kaapissa. Kukaan ei tosin aikaisemmin ollut kertonut, että se vie unet, siis on piristettä, koska siinä on pseudoefedriiniä. No, eihän mikään sairaus parane, jos ei nuku! Siitä on nyt tieteellisiä tutkimuksia ja Tarja Stenbergin väitöskin, kannattaa lukea. Mutta pseudoefedriini estää nukkumisen - lääkelaitoksen sivuilta kannattaa tarkistaa, ettei vain turhan takia odottele unta ja ihmettele, miten huomisen jaksaisi. Nämä lääkevalmisteet liittyvät jollain tavalla siihen, koska sana mainitaan niiden tuoteselosteessa - onko lie yhteisvaikutusta vai mitä, tarkista itse. Siellähän lukee vain sellaiset sivuvaikutukset, joista joku on aiemmin raportoinut, ei muuta. Ota huomioon myös yhteisvaikutus ruoassa olevien mahahappoja lisäävien aineiden kanssa.

Tällä kertaa ei antibioottikuurit auttaneet - liekö siksi, että niissä on titaanidioksidia, joka ärsyttää nikkeliallergiassa? Mutta aloitin lopulta täyskarppauksen ja lisäsin pellavansiemenöljyn (tietysti luomuversio siitä) käyttöä, 3 kertaa päivässä 15 ml (makua paransin piparminttuöljyllä) ja huolehdin huoneilman kostuttamisesta yötäpäivää - vaihdoin jopa veden aina varmuuden vuoksi. Täyskarppaus tarkoittaa luonnollisten rasvojen lisäämistä mutta hiilihydraattien karttamista ruokavaliossa - toimii, ja helpottaa, suosittelen! Muutamassa päivässä kuiva ihokin pärjää ilman rasvaamista:-)

Olisinpa tajunnut noiden asioiden yhteyden aiemmin, sen, miten kaikki kaavan mukaan menee: ensin väsymys, joka ei katoa nukkumallakaan, tukkoisuus, joka puolestaan saa aikaan poskiontelotulehduksen ja vähitellen kovan yskän. Yskä tietysti johtuu silloin limasta - ja eritteestä, mikä valuu poskionteloista.

Tiedän muutamia, jotka saavat pahoja oireita Bold-nimisestä pyykinpesuaineesta, vaikka mitään allergiaa ei olisikaan. Itselleni siitä tulee paha yskä, mutta niin tulee myös grilliruoasta - tietämättä, mitä siinä on ollut. Onneksi oireet katoavat seuraavan päivän aikana - pahanlaatuista flunssaa muistuttaa.

Kirjassa "Ravintomme lisäaineet" kerrotaan, että:

"...sekä astman paheneminen tai laukeaminen ja ihottuman paheneminen ovat natriumglutamaatille herkkien ihmisten tyypillisiä oirekuvia... Natriumglutamaatin käyttö vauvojen ja pikkulasten  ruoissa on kielletty. Sama koskee muita glutamaatteja."

Antibioottikuurit eivät ole vaarattomia. Suolistotulehdukset voivat olla (Pharmaca fennica - lue kirjastossa) antibioottilääkityksen sivuvaikutuksia, mutta onko niissä aiheuttajana muuntogeeniset ainekset, natriumlauryylisulfaatti vai nuo sienet, antibioottien vaikuttava aineet? Antibioottihoitoja tarvitaan pahimpiin  poskiontelotulehduksiin, mutta taudit kannattaa estää ennakolta karttamalla niiden aiheuttajia. Itselleni on kehittynyt hajusteallergia, joka alkaa olla jo sietämätöntä... Mutta kuka tuon sietokyvyn määrittelee? Täytyykö minun ruveta käyttämään kortisonisuihkeita jatkuvasti siksi, että ne tulehtuu toistuvasti hajusteista? Kotona oireita ei ole, mutta...? Yliherkkyys on siis suhteellista - mun mielestä olen vain väärässä paikassa liikaa...

Ihmiset syövät antibiootteja huoletta samalla, kun toisaalla taistellaan epätoivoisesti sairaalabaketeereja vastaan. Ei saa herättää hysteriaa, sen minäkin tajuan, mutta en sitä, että ihmisille ei kerrota, miten taudeilta voisi välttyä. Allergialääkkeitä syötetään surutta, vaikka arominvahventeet voivat herkistää niille. Ne voivat sekoittaa suoliston bahteerikannan kokonaan ja vaikutus alkaa sitä kautta. Ei se ole allergiaa, vaan vaarallinen ketjureaktio.

Olemme ensimmäinen sukupolvi, jonka on ollut pakko sopeutua ympäristön kemikaaleihin. Sairaat ihmiset pitäisi käsittää siinä kokonaisuudessa indikaattoreiksi, jotka ilmentävät vieraiden aineiden vaikutusta ihmiseen. Euroopassa olevissa syöpätutkimuksissa on nähty viitteitä siitä, että käsitelty, jalostettu ruoka aiheuttaisi syöpää. Mikä siinä - tutkimukset ovat kesken, odotellaan. Aiheesta keskusteltiin ohjelmassa Solarplexus.

 

"Nykyisille terveysvaikutteisille tuotteille on tyypillistä, että yksi laskee kolesterolia, toinen verenpainetta, kolmas parantaa suoliston toimintaa jne. Tämä vaikuttaa rahastukselta, sillä monella korkeasta kolesterolista kärsivällä on myös korkea verenpaine. - Tuotteita, joissa on useampi terveysvaikutus, voidaan varmasti kehittää, mutta kaikkea ei voi samaan piimään sotkea. Esimerkiksi monet maitohappobakteerit saattavat toimia toistensa vastavaikuttajina." -Heinosen Paula kertoo Voi hyvin-lehdessä

 

sivun alkuun

sivu on osa suurempaa kokonaisuutta