< >

"Jos ajattelet vuotta eteenpäin, kasvatat viljaa. Jos ajattelet sataa vuotta, kasvatat puuta. Jos ajattelet ikuisuutta, kasvatat lasta". -Sananlasku-

 

Liika fosfaatti ruoassa aiheuttaa luukatoa, osteoporoosia, nähtiin vasta televisiossakin 45- minuuttia- ohjelmassa.

Minna Huttunen kertoi, että ainakin seuraavat lisäaineet ovat fosfaatteja: E228 - 343 ja E450 - 452. E-koodia plaratessa vaikuttaa siltä, että niitä on paljon muitakin. No, samoja aineita on myös suolistontyhjennysaineissa Phosporal (x ja y) ja Colonsteril - muitakin toki on. Jouduin kerran häätämään ruskolevän, karrageenin pois mahastani sellaisella, kun ei muuten pois lähtenyt... Mutta tehokasta oli se yksikin purkki. Niin ilman reseptiä sitä saa apteekista, mutta en enää aio sitä karrageenipihviä syödä vahingossakaan! Mutta jos päivittäin käyttää jotain fosfaattia juomissa tai ruoassa, saa sitä samaa vaikuttavaa ainetta elimistöön aika paljon... Miten ihmeessä ruoasta ravinteet voi silloin imeytyä, tai jos niillä saa munuaiset toimintakyvyttömäksi vaikkapa vaan hetkellisesti? Jospa väsymys onkin oire siitä eikä vitamiinien puutteesta? Sitäpaitsi fosfaattia on luonnollisissa ravintoainessakin... Parempi jättää pois nuo lisätyt, kuin kokonaan ne kaikki... Finelistä löytyy valikoimaa - mitä jää?

Kirjoitan tähän ne fosfaatit, jotka aiheuttavat osteoporoosia kirjasta Hyvä paha lisäaine:

E228 .. Kalsiumvetysulfiitti ... säilöntäaine, kiinteyttämisaine, säilykehedelmät, ja -vihannekset. Vaikutuksia: Astma; ärsyttää vatsaa; saattaa vaikuttaa maksaan, munuaisiin, keuhkoihin ja vatsaan

E229 .. Kaliumvetysulfaatti ...

E230 .. Bifenyyli, difenyyli ..

E231 .. Ortofenyylifenoli ..

E232 .. Natriumortofenyyli ..

E233 .. Tiabendatsoli eli Thiabendazole ... Siis lääkettä???: "Strongyloideksen hoitoon käytetään tiabendatsolia tai albendatsolia. Tiabendatsolin ongelmana ovat sivuvaikutukset, etenkin pahoinvointi, minkä takia on parasta antaa hoito osasto- olosuhteissa ja käyttää antiemeettiä ennen lääkkeen antoa."

E234 .. Nisiini ..

E235 .. Natamysiini ---on siis lääkeainetta ---miksi sallitaan ruoassa????

E236 .. Formic acic -happoa sekin! Muita preservatives...mitälienee?

Kysy eviralta, kun ei google löytänyt mitään asiasta.

Tässä ranskaksi >...muurahaishappoa ! . ! . ?

E237 ... Sodium formate

E238 ... Calsium formate

E239 .. Heksametyylitetramiini .. joissakin maissa kielletty ...Ranskaksi

E240 .. Voit katsoa kaikki lisäaineet käännettynä ranskasta suomen kielelle. Niitä tekstejä ei voi lukea sanasata sanaan, esimerkiksi lisäaine inosiinihappo on tehty sardiineista, mutta selviääkö se tuosta tekstistä heti? Arominvahvennetta se kuitenkin on! Glysiini eli natriuglysinaatti on myös samoja öllölistaan kuuluvia aineksia eikä ainakaan mun elimistö siedä sitä edes voiteena yhtään! E637 ammoniumkloridia - Isomaltol?????

E241 .. ..

E242 .. Dimetyylidikarbonaatti

E243 ..

E450 .. Difosfaatit .. infuusionesteissä

E451 .. Pentafosfaatit ..

E452 .. Polyfosfaatit .. Emulgointiaine stabilointiaine, lannoitteet, puhdistusaineet, Liha- ja kalatuotteet, sulatejuusto, leivinjauhe, kolajuomat"

"Lääketeollisuutta kiinnostavat etenkin potilasjärjestöt, joihin kuuluu paljon potilaita ja joille voi tarjota  kalliita lääkkeitä."-S.S.Talentum

E467... etyylihydroksietyyliselluloosa ja natriumalginaatin (E 401) ei ole enää fosfaatteja, mutta mitä ne sitten ovat, kun ovat olleet erikseen puitavana Eussa:

"...Kaiken tieteellisen tiedon ja elintarvikealan tiedekomitean mukaan kyseinen lisäaine on vaaraton, mutta sillä on laksatiivisia vaikutuksia, joita kuitenkin pidetään vähäisinä nautitun alginaatin määrä huomioon ottaen. Sen käyttö saattaa kuitenkin aiheuttaa erään ongelman, kun otetaan huomioon sellaisten lisäaineiden määrä, joilla on laksatiivisia vaikutuksia. Ei nimittäin ole arvioitu näiden laksatiivisia vaikutuksia omaavien lisäaineiden yhteisvaikutusta ihmiseen. Tällaisia lisäaineita on kuitenkin paljon markkinoilla, ja muistuttaisin, että elintarvikealan tiedekomitea suositteli vuonna 1992, että muiden vastaavia biologisia ominaisuuksia omaavien elintarvikeainesten, joilla on potentiaalisia laksatiivisia ominaisuuksia, vaikutusta kokonaisravintoon, pitäisi tutkia. Tutkimusta ei koskaan tehty."

 

Sotkeuduin keskusteluun Jarin blogissa vähän siksi, että siellä ehkä joku tietäisi paremmin. Perinteisesti suolistosairaat puhuvat "liitännäisistä", kuten osteoporoosista, mikä Minna Huttusen mukaan aiheutuu nimenomaan liiallisesta fosfaatista.

Pyykkipulveria on lisätty ruokiin jo kauan, kertoi yli 30 vuotta sitten lukiossa biologianopettajani Ulla Matala - terveisiä hänelle, eläkepäivillä varmaankin... Ihmeellistä, miten tarkkaan muistan vieläkin monia juttuja, mitä tunnilla kuulin! Kaikki on ollut totta tähän mennessä, vaikka niitä silloin tukka pystyssä kuunneltiin - kirjoissa ei kovin kummosia lukenutkaan... Aiheesta on mahdotonta keskustella missään - Jätkä tällä kertaa teki mulle selväksi taas tänään - kiitos, että tämä pimitysasia alkaa selvitä vähitellen:-)

Ei ole ihme, jos ei ravinteet imeydy.. kun esim juustoissa on aika usein jotain fosfaattia...

Miten ruoassa olevat vieraat aineet vaikuttavat suoliston omiin hyödyllisiin mikrobeihin, olisi tutkittava. Luulen, että ne tappavat ne n. vuorokauden aikana kokonaan ja siksi muut vahingolliset bakteerit ja hiivat pääsevät valloilleen ja niiden käymistuotteina syntyvät myrkyt saavat aikaan väsymyksen ja sitä kautta monta muutakin vaivaa.

Piti jättää kesken, kun ei kertakaikkiaan ole aikaa mokomiin...

 

"Laboratorio-oloissa säilöntään oli käytetty suolahappoa. Suolahappo oli kuitenkin kallista ja sitä jouduttiin ostamaan ulkomailta. Samaan aikaan Valiolla oli ongelmana ensimmäisestä maailmansodasta ylijäämäksi jäänyt maitohappo. Virtanen keksi sekoittaa maitohapon ja suolahapon realisoiden näin ylijäämämaitohapon kelpo hintaan. Maitohapon loputtua muutaman kesän jälkeen siirryttiin käyttämän halvempaa kotimaista rikkihappoa, joskin nykypäivänä käytetään orgaanisia happoja, kuten muurahaishappoa." - Löytöretkeltä -

 

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta