< "Järkeilyyn mneee enemmän aikaa, kuin intuition kuulemiseen" -Anja Kulovesi - >

"Aikaa ei oikeastaan ole. On vain prosesseja, liikkeitä, muutoksia. Sen sijaan, että aika kuluisi, ihminen itse kuluu. Ajan pilkkominen palasiksi ja palasten nimittäminen ajaksi on silkkaa ihmisen keksintöä. Sen takia kaikkien eri prosessien mittaaminen samalla tavalla on kohtuutonta.

Biologisessa järjestelmässä prosessit etenevät omaa vauhtiaan, eikä niiden kulkua voi juuri hidastaa eikä nopeuttaa. "Puristaminen ei joduta oliivin kypsymistä

...Sika on lahdattava kuuden kuukauden ikäisenä, jotta siankasvatus olisi kannattavaa. Broileri tapetaan jo noin kuukauden ikäisenä. Tieteelliselle julkaisullekin on määritetty rahallinen arvo". - Jorma Palo -

 

Olen oppinut asioita takaperin käytännössä, jonka pohjalta voin hyvin väittää, että täytyisi pian saada luomuruoka (ilman karrageenia E407 ja ilman luomusokeria, jossa on glutamiinihappoa!) sairaaloihin ja laitoksiin, sillä eihän sitä ruokaa kestä enää edes terveet! Moni saa elimistönsä pilalle jo tutkimuksissa, eikä niitä vahinkoja, mitä esim munuaisille voidaan saada aikaan, pystytä korjaamaan myöhemmin mitenkään! Kiitos Hackenbushille kirjoituksesta (joka on poistettu, kuten arvasinkin ennakkoon, suolistosairaiden palstalla. Lähetin sen eräälle lääkärille, mutta vastausta en voi tietenkään kirjesalaisuuden takia tähän laittaa... Kirjoittakaa lisää sellaisia, mitä voisi lähettää suoraan lääkärille ja vaikkapa päättäjille - ja osallistukaa itse reilusti keskusteluihin.

 

Laitosruoka taitaa olla todella huonoa - en tiedä, mutta päättelen... Huolestuttaa, että edes lasten ruoka-palstalla asiota ei voi tuoda esille ja usein ne tekstit poistetaan. Oman ajan säästämiseksi käytänkin keskustelussa yleensä linkkejä -- jos joku sattuisi kiinnostumaan, jatkakoon. Harmittaa, että sananvapautta ei ole olemassa - enkä voi olla ainoa, jonka tekstejä järjestelmällisesti poistetaan. Ruokakermaa en tosin itse ole käyttänyt aikoihin, koska siitä on tullut vatsakipuja, tosin enimmäkseen nikkeliallergian takia..?

  • Kaari- lehdessä sivulla 12 alueet, joilta ei pidä kerätä sieniä yhtään eikä syödä alueen järvien petokaloja

  • toisessa Kaari- lehden numerossa sivulla 31 tullilaboratorion löydöistä GMO aineksia ja mykotoksiineita - sallittu raja 0,9%... ai, vain tämän vuoden lehdet voi lukea sieltä. Olen sentään säästänyt monet vuosikerrat omassa hyllyssä ja jopa lukenut ne. Nythän lehti on kokonaan lopetettu eikä tietoa jaeta kaikille...

 

Koko nykyinen "pakka" on järkyttävä siksi, että elintarvikeviranomaiset kuulee potilasjärjestöjä... joissa ei sananvapautta ole olemassa eikä sairaita päästetä juttusille ilman, että hyväksyy piparit, cookiesit, joita yhdistyksen sponsorit tarjoaa... Muun muassa.

Olen sairastanut munuaistulehduksen 8-vuotiaana ja tietääkseni parantunut siitä, mutta ehkä oma herkkyyteni on jälkiseurausta siitä ja senaikaisesta parin kuukauden antibioottikuurista. Mutta minkäänlaisiin tähystyksiin en aio suostua, lääkkeitä (allerginen reaktio titaanidioksidista syksyllä -08) en aio enää käyttää kuin äärimmäisessä hädässä - tosin lääkäriinkään ei kai silloin ole asiaa, jos "hoito" merkitsee aina lääkitystä? Onnekseni olen voinut nykyään paremmin kuin ikinä ennen kouluaikoina, mutta ilman kunnollista ruokaa olo menee hyvin vähästä pilalle. Ihmettelen usein, miten ihmeessä sairaat sietää kaikkea törkyä, mitä ruokiin saa laittaa - esimerkiksi mahahappoja lisääviä aineksia ja ruskolevää, jota aiemmin oli yhdessä lääkevalmisteessa: peräruiskesuspensiossa!

Yksi vakava pari viikon sairastuminen (loman aikana tietysti, puuttuu lääkärin tiedostosta...) alkoi parista possun ulkofileepihvistä, joka oli ihan vahingossa tullut ostettua, kun ei asiakas viitsinyt etsiä laseja nenälleen. Kirjoittelin silloin toisaalle näin:

Asiakas näkee ostaessaan maustamattoman possupihvin, koska värillistä marinadia ei ole. Mutta lopputeksti on niin pienellä, että ei tule mieleenkään, et ostaa marinoitua tuotetta. Missä tuote oli kaupassa, naturellien seassa tai muuta, on nyt tarkistamatta, mutta huijatuksen tuntu on olemassa. Oma syy silti, jos ei kaiva rillejä silmille, eikö? Hinta oli 10.90 euroa kilolta - onko liian kallista? Onko joku muu sattunut ostamaan samaa? Näitkö ennen ostopäätöstä selvästi sen, että kyseessä on lihaa vain 85%?

Anemia muuten voi hyvinkin johtua proteiinin puutoksesta! Jos esim lämminsavupaistin proteiinipitoisuus on 18g, eikä syö muuta proteiinia, mistä niitä punasoluja muodostuu? Luomulihapullissakin proteiinia on 17g, mutta kai täyslihavalmisteissa täytyisi olla sitä 100% ? Anemian hoidossa rauta on siis vain yksi liiaksi korostettu osa? Lukekaa Kaari-lehdestä (elintarvikevalvontaviranomaisten lehti) ainakin pääkirjoitus: potilasyhdistyksillä on hyvin paljon valtaa siihen, mitä uutisoidaan. Esim yhdistyksen c & c -lehdessä ei mainita ruokaa koskaan, vaikka se juuri olisi asia, jolla on eniten merkitystä. Jos tai kun sairaus johtuu huonosta ruoasta, ei sairailla ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa enää ruoan laatuun - niin on ollut kai kauan, mutta nyt se kerrotaan tuolla selvästi:-(

Silloin hydrokolloidipihviä syödessä en tiennyt vielä, että kaikessa ulkolaisessa broilerissa voi olla karrageenia lihakseen ruiskutettuna. Eikö silloin pakkauksessa täytyisi lukea punasella CARRAGEENAN, sillä Ei se poiskaan lähde! Järkyttävää kusetusta, mutta ei ihmiset valita. Mut ei tuo minua haittaa, kun en käy ulkona syömässä, kunhan höpötän.

Tulin sis kahdesta ohuesta possun ulkofilepihvistä hirvittävän sairaaksi - 4 vrk kovassa kuumeessa. Mitään ei voinut syödä (kananmunia voissa ja pellavansiemenöljyä meni, kaikki muu teki hirveät kivut!), hiilaria ei grammaakaan, mutta maha vaan paisui, eikös ole ihmeellistä? Karrageenihan aiheuttaa tulehdusta, tiedän, enkä ikinä olisi pakettia ostanut, jos olisin itse ollut valitsemassa. Tulehduksen jatkumisen vältin sillä, että lopetin hiilarit kokonaan parin päivän päästä, kun tajusin jutun... Onneksi löysin roskapussista pakkauksen,josta näkyi, mitä oli eväänä ollut. Helppo löytää syyllinen, kun ei ollut mitään muuta lautasella :ronsu:

Marinoiduissa tuotteissa yleensä ilmoitetaan, että lihapitoisuus 75%, mutta noissa kanajutuissa, mitä ulkomailta tulee, ei tietenkään lue mitään, koska se on sisällä - lihapitoisuus mitä lienee? Katso se video... Paljonkohan tuossa ruiskutuksessa saadaan lisää painoa kanalle ja paljonko siinä kihassa on sitten enää proteiinia?

Kysyin ohutpossufiletehtaalta vastaavaa ja sain tosi hyvää palvelua, vastauksenkin seuraavana päivänä:

"Pirkka-porsaan ohuet ulkofilepihvit sisältävät 0,4 % karrageenia (E407). Karrageeni on rakenteeltaan monimutkainen polysakkaridiseos. Karrageenia valmistetaan useista Rhodophyceae -ryhmän punalevälajeista. Karrageenia käytetään hyytelöimis-, stabilointi- ja sakeuttamisaineena. Karrageenia voi käyttää lähes kaikkiin niihin elintarvikkeisiin, joihin lisäaineita saa lisätä."

Valmistaja HK Ruokatalo, Tampere, Valmistuttaja Ruokakesko.

Makkarassakin on siis usein enemmän lihaa, kuin ulkofileepihvissä :-({|=

Kysyin luomumunapaketin numerosta, olisko luomukanaa kappalehinnalla myytävänä. Virkailija ei oikeen tajunnut mitä kysyin, mutta antoi numeron 02 214420, josta voi kysyä. Ei kai ne mulle niitä tuota, mutta jos moni kysyy, miksi ei?

Miten voi olla mahdollisa, että luomumunaa myydään, mutta ei luomukanoja? Onko ne pakko ihan rappiolle munittaa? Mulle kelpais luomukanan jauhelihakin, jos siinä ei olis karrageenia, eikä antibioottijäämiä tai vastaavaa. Mites muut?

Söin toki sairaanakin jotain: luomuedamia siivun silloin, tällöin, kahvin kanssa loraus luomumaitoa ja 1 nokkospuriste NOKKOSIN, Biotta-porkkanamehua + sokeritonta karpalomehua KASKEIN jos janottaa, luomumeetwurstia pari siivua päivässä, piparminttuöljytippoja kylmäpuristetun pellavansiemenöljyn (pullollinen 250g mennyt viikossa...) seassa, luomulihapullia (Pyydä kauppiasta tilaamaan numerosta 050 5651987) jos siltä tuntuu. Mut kaikki neste mitä juon, meneekin suolistoon... ja jää sinne hyllymään! Näyttää tuo "lihankypsytys" jatkuvan vielä ihmisessäkin... Liekö sitten nimenomaan nopea kypsyvyyskin? Mun suolisto paloi - tai siltä se ainakin tuntui, kun ei voinut yhtään liikkua, edes kylkeä kääntää pariin päivään.

Syy tuollaisten pikapihvien hurjaan menekkiin on tietysti siinä, että jossain ravintolassa ei ole aikaa paistaa monta minuttia sapuskaa - asikkaat on kai jo siihen tottuneet, että sapuska valmistuu parissa minuutissa? Mitään lääkettä en tietenkään ole ottanut, ettei tule enempää vaurioita. Mutta miten sellainen selviää, jolla on entuudestaan jotain haavoja, ottaa lääkettä, joka aiheuttaa aftoja (natriumlauryylisulfaatti on apuaineena todella monessa lääkkeessä) tai jos on vasta operoitu, kuten sairaalassa?

Jos joku ei vielä ole kuullut, että karrageenilla saadaan aikaan koe-eläimille tulehdus (jotta voidaan sitten kokeilla niille uusia ihmelääkkeitä... - kaikki koe-eläimethän syntyy terveenä!), tässä se nippu asiaa, mitä ei saanut näyttää ainakaan suomi24-palstan lasten ruoka-osastolla, ottivat pois koko jutun! Sama linkki sai aikaan vuosia sitten "moderoinnin"C & C-sairaiden palstalla, kun väitin linkin yhteydessä, että hyvin moni varmaan on saanut keliakiasapuskoista cu:n - kuten onkin, koska tunnen sellaisia itsekin! Tulosta eläinkokeet tarhaan, lääkärille jne

Onhan tuota E407 -koodattua lisäainetta monessa muussakin kermassa ja varsinkin jäätelöissä ja kevyttuotteissa, mutta eipä ollut luomussa vielä muutama vuosi sitten, kun mekin teimme itse jäätelöitä! Valion luomukerma 2 dl UHT, hyla. Sis. E 407, karrageenia. Valio Oy, Turenki.

Kun yrittää etsiä tietoa levistä, en mistään löydä sitä, kuinka paljon niissä voi olla kaikkea "jätetuotetta", kuten esimerkiksi maksaruokia ei pidä syödä ollenkaan, koska maksaan kertyy kaikki ympäristömyrkyt... edes luomulehmän maksaa ei mun mielestä pidä syödä - eikä nykyään pidä syödä sieniäkään, koska ne kerää ympäristöstä, jopa ilmasta kaikki saasteet. Miten levät muka välttyisivät keräämästä saasteita meristä - puhtaita merivesiä ei taida kovin paljon olla ainakaan siellä, mistä noita leviä kerätään. Kovin vähän löytyy tietoa Wikipediassa jotain :study:

 

Toisaalta, jos katsoo noita perusteita, mitkä täytyy täyttää, kyseessä on monta muutakin tekijää, kuten tarve, siis teollisuushan niitä lupia hakee... EU-jaarittelua

Tuolla puhutaan jostain sekaantumisvaarastakin... Olisko tässä nyt mahdollisesti käynyt niin? Mun maha oli 2 viikkoa hirvittävän kipee. Millä sen sais häädettyä pois, vai saiko se tosiaan aikaan palovammaa muistuttavan tilan suolistoon?

Mun elimistö ei siedä sienisokeria, joten tämä "yliherkkyys" karrageenille voisi johtua siitäkin. Paljonko noissa levissä on sienisokeria? Samaa sukua kai ovat? Ilman tuota karrageenikiisseliä ei mitään ongelmia ollut. Ei ole kysymys yliherkkyydestä silloin, kun peruselintarvikkeet pilataan lisäaineilla. Maksa on ollut joskus 100 vuotta sitten ehkä turvallistakin, koska silloin eläimille ei ole syötettu lääkkeitä eikä rehussakaan ole ollut torjunta-ainejämiä niin paljon kuin nykyään. Luomumaito on mun mielestä paras janojuoma, lehmän puhdistama - tosin en itsekään sitä janoon juo. Sitruunamehua kokeilin myös - kaikki täytyy kokeilla, että saisi tuolle "oliolle" suolistossa epämiellyttävät olosuhteet. Nokkosesta se ei ainakaan tykkää, mutta paljonko sitä voi päivässä syödä, ettei itse muutu vihreäksi? Pellavansiemenöljyä 250g viikossa - onko liikaa maksalle?

Ei levissä näköjään ole sienisokeria. ei ainakaan Spirulinassa. Siitä en olekaan tullut koskaan kipeäksi, joskus vuosia sitten olen niitä pillereinä popsinut. Täytyy olla syynä se joku muu... Sieniä en kuitenkaan voi syödä eikä siinä mitään ongelmaa ole, kun muistaa pysyä erossa niistä. Milloin sietokynnys ylittyy - suhteellista? Ihmisellä voi olla herkempiä "osia", kuin yhdelläkään noista eläimistä. Tekee pahaa pelkkä ajatuskin :smt078

Kovin monimutkaiseksi on saatu ihmisten vaivat nykyään ja eniten niistä kärsii aina "heikoimmat" - tässä tapauksessa väsyneet, sairaat ja lapset, odottavat äidit, vanhukset, allergikot. Herkkyystaso heillä on paljon matalampi, kuin keskivertoihmisillä, mutta viranomaiset määrittää sapuskojen turvallisuusrajat. Siinä karrageenilinkissä kerrottiin eläinkokeista, mutta eipä nekään ole vaikuttaneet aineiden käyttöön, kun teollisuus tahtoo tehdä halvempaa kermaa sammalesta ym halvoista aineista. Koska elintarviketurvallisuusvirasto kuulee asiasta potilasyhdistyksiä, jotka toimii usein lääketehtaiden perustamana "robottina", ei aineiden todelliset haitat pääse esille. Minut on ajettu pois yhdeltä palstalta ja syynä oli selvästi muutaman linkin laittaminen - uskon, että en ole edes ainoa, koska niin moni puhtaan ruoan puolesta puhuva sielä on kaikonnut kokonaan pois! Gluteenittomissa tuotteissa muuten on usein tuota karrageenia E407 ja tunnen myös ihmisiä, jotka ovat keliakia-diagnoosin jälkeen aika pian sairastuneet myös suolistotulehdukseen :-({|=

Monet näkevät paljon vaivaa sapuskoihin, mutta muut vaivat voi alkaa esimerkiksi sillä, että ei raaski ostaa kunnollista raaka-ainetta tai ei periaatteesta luovu totutusta merkistä, esim kevyttuotteista. Mulle ei - ihan terveenä ja lääkkeettömänä - sovi homogenoidut maitotuotteet, paitsi voi. Jos on herkistynyt antibiooteille tai homeille, voi olla, että ei kestä ollenkaan (paitsi jos käyttää allergialääkkeitä tai kortisonia, ei oireita tule...?) antibioottijäämiä, joita on pieniä määriä tavallisissa maitotuotteissa. Niihinkin turvallisuusrajat määrittää viranomaiset, joten "takuita" ei voi antaa kukaan. - Periaatteessa vastuu kuuluisi valmistajalle, mutta kun esimerkiksi suolistosairaat ei valita yleensä (koskaan?) ruoasta, sillä ne vaivat katsotaan kuuluviksi sairauteen ja sanotaan vaan, että "tauti elää omaa elämäänsä ja että sen syytä ei tunneta". Mutta jos luet uuden kirjan "Ravinto ja Terveys", Heikkilä osaa kertoa asian paljon paremmin :whistle:

Aikoinaan valitin elintarvikeviranomaisille lisäaineista niin asiallisesti, kuin osasin, mutta vastaukseksi sain vaan, että "ne on niin hyvin tutkittu, ettei voi olla mahdollista". Se oli jo viime vuosituhannella, mutta periaate tuli siitä puhelusta selväksi. Tilasin silloin KAARI-lehden, jonka tuoreessa numerossa 4/2006 pääkirjoitus antoi vastauksen moniin mun tyhmiin kysymyksiin... No lue sieltä, löytyy EVIRAN sivuilta. Ehkä on vielä olemassa mahdollisuus, että olen ymmärtänyt väärin: Evira kuulee potilasjärjestöjä. Minut on savustettu sellaisesta ulos ja muuan palsta on tyhjennetty ainakin 3 kertaa (muita en ehkä alussa huomannut edes...) ikävien linkkien takia. Kaikki asiat löytyy netistä, mutta uudet sairaat ei tuota tietoa saa, sillä moderointi on todella tehokasta - kaikilla palstoilla. Minähän olen vain terve täti, jolla oli kauan sitten migreeni, mutta en koskaan ostanut niitä estolääkkeitä, jotka tosin määrättiin 4 kertaa... Kelahan ne maksaa kaikille, joten unohda ne puheet mistään takuista - vakuutusyhtiöt varmaan ovat hyvin kiinnostuneita meidän geenitiedoista... Esim moni crohn-diagnoosin saanut nuorelle ei myönnetä aina henkivakuutusta tai sellainen sairas, jolle on aikoinaan vanhemmat ottaneet jos sikiöaikana vakuutuksen - vaikutus kai 26 ikävuoteen asti - sen jälkeen ei korvaa taudista aiheutuvia kuluja. Mut jos oikea hoito onkin puhtaassa ruoassa eli kivikautisessa ruokavaliossa ilman muitakaan vieraita aineita, on koko juttu inhottava - mut kela korvaa lääkkeet, mut ei puhdasta ruokaa :-k

Moni ei pysty jättämään edes vaivoja aihettavaa perunaa pois ruokavaliosta, vaikka sekin on jo ihan yleistä, ettei sovi monelle - ainakaan tavallinen peruna, jonka rutontorjunta on onnistunut viime vuosina täydellisesti :smt014

Perunan voi korvata kätevästi esimerkiksi kukkakaalella, jonka maku muuttuu herkuksi, jos sen keittää kookoskermassa - niistä en ole löytänyt kuin yhden tuotteen, jossa ei ole karrageenia E407. Sen kookoskermakeitinliemen voi hyvin käyttää kastikkeena kaikkiin liharuokiin. Tietenkään ruoanlaitossa ei saa käyttää yhtään aromisuolaa eikä Pan-suolaa, mut se varmaan on kaikille jo tuttua :smt015

Monesti aiheet unohtuu kertoa toisille samalla, kun vaivat katoaa. Mutta tilastollisesti meitä käsitellään joka paikassa vain numeroina. Ajatellaanpa vaikka sitä, joka viimeisenä vaihtoehtona hoksasi aloittaa tietyn ruokavalion... esim Re....de lakkasi tehoamasta, mutta samalla papereissa lukee vain viimeisin lääkitys. Kyllä siinä väistämättä käy niin, että lääkäri tulkitsee asian niin, että lääke auttoi, kun ruokavaliosta ei sairaat uskalla kertoa. Jos uskaltaa, tyrmätään koko asia niin, että "täytyy olla sattumaa vaan", vaikka sitä se juuri ei ole ollut :koki:

Kovin yleiseltä kuvio alkaa näyttää ainakin siksi että naispuoliset alkavat odottaa lasta ja samalla katoavat näiltä pulinapalstoilta? Mutta lääkäreiden tilastoissa komeilee aina se viimeisin lääkitys - jopa sellaiset, mitkä potilas on kokonaan jättänyt ostamatta.

Kela korvaa lääkkeet - ei kunnon ruokaa kenellekään. Me kaikki - veronmaksajina ainakin - ollaan Medikalisaation uhreja :study:

Jos ruoan seassa on mahahappoja lisäävää ainetta, ei ruoka ehdi sulaa kunnolla eikä varsinkaan ravinteet muuttua liukenevaan muotoon. Minua närästää jopa teollinen askorbiinihappo, mutta koskaan en ole ottanut siihen mitään närästyslääkettä. Jos joutuisin sen takia lääkäriin, olisi edessä tähystyksiä ym, vaikka niihin käytetty suolistontyhjennysaine Phosporal on aiheuttanut munuaisvaurioita! Suolistosairaat itse eivät tuota taida tietää, kun ei aiheesta ole näkynyt keskustelua - tai sitten ne jutut poistetaan ennen kuin ehtivät edes alkaa...? Samaa vaikuttavaa ainetta tosin löytyy myös kaikista sulatejuustoista - ja monesta muusta! Mutta anemiaa edelleen hoidetaan rautatableteilla, vaikka sapuska voi sisältää montakin erilaista fosfaattia. Minna Huttusen väitös kertoo, että fosfaatit aiheuttavat osteoporoosia (linkki aukeaa hitaasti). Sen tunnetaan myös suolistosairailla, mutta en ole siitäkään nähnyt jutustelua kertaakaan... Kuka kertoisi heille, sairaille, joilla on imeytymishäiriöitä, että kaikki E-koodeilla 338 - 343 ja 450 - 452 ovat fosfaatteja? En viitsi sinne kirjautua kun on pyydetty pysymään poissa.

Yritin kertoa aftoja aiheuttavasta apuaineesta, jota he hyvin usein saavat elimistöön kipulääkkeiden mukana, mutta aina linkki ja koko viestiketju poistettiin. Rasvaston ruoka aiheuttaa ummetusta, mutta esimerkiksi sairaalassa tarjottava Oivariini sisältää fosfaattia eikä oikeaa voita -mieluiten sairaille tietysti luomuvoita - ole siellä edes tarjolla! Ei ihme, jos crohnikot joutuvat makaamaan siellä kuukausia... eikä paranemisesta saa puhua. Tosin on sitä monissa hiilihappoisissa juomissakin, eikä vain ruoassa.

Allergiaa mulla ei tietääkseni ole, mutta monella muulla on (lienee vatsavaivoja niistä allergialääkkeistäkin, en tiedä?) esim kala-allergia, jolloin E 631 natriuminosinaatti, Inosiinihapon suola. Inosiinihappo valmistetaan lihauutteesta ja kuivatuista sardiineista. Arominvahventeiden ryhmään kuuluu.... ja sairaat sanoo vaan, että "tauti elää omaa elämäänsä":-(

Floravitalia kannattaa käyttää, jos jotain lisäravinnetta haluaa ottaa - muiden turvallisuudesta en tiedä enää... Hiivaton versio aina, vaikka kalliimpaa onkin!

Rautatableteista kokeilin kerran ottamalla YHDEN Obsidan- tabletin, jonka jälkeen sain kammottavan aftan ikeneen jo seuraavana päivänä, vaikka nielaisin sen, enkä imeskellyt suussa...Siinähän on aftoja aiheuttavaa apuainetta ja monen suolistotulehdus onkin alkanut odotusaikana... Kuulin, että sitä jaetaan neuvoloissa odottaville äideille... Todella surullista.

"Diabeteksen lisäksi bioteknisillä lääkkeillä hoidetaan esimerkiksi nivelreumaa, ms-tautia, tulehduksia ja syöpiä. Näistä monessa elimistöä vahingoittaa ylikierroksille yltynyt puolustusjärjestelmä, ..." --lue Tiede 2/2008 lehdestä. Apteekissa ei osanneet kertoa, mitkä lääkkeet ovat muuntogeenisiä... Mutta tietysti ne, mille yritys omistaa patentin, siis Bayer, Syngenta (=Novartis) jne tai soija, maissi, maltodekstriini jne...

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta