"Koska hapon eritys mahalaukussa tulisi olemaan pysyvästi liian matala, olisi erityksen stimulaatiota (=kiihotusta, piristystä) syytä kokeilla. Siihen soveltuu hyvin glutamiinihappohydrokloridivalmiste (Hypochylin), joka sekä stimuloi hapon eritystä että vapauttaa suolahappoa... Tähän tarkoitukseen voi kokeilla myös itämaista maustetta, umamia, natriumglutamaattia. Umami vaikuttaa, kuten Hypochylinkin nostamalla suolahapon eritystä stimuloivan gastriinin pitoisuutta seerumissa." -Erkki Antila Antti Heikkilän kirjassa "Täydentävä hoito"-

<. . . Hyvää  saa vain aidoista asioista ja aineksista. Tästä pääset sivuston sisällysluetteloon. Tervetuloa! . . . >

Tavallisessa ruoassa on omituisia aineita - itse oireilen migreenillä arominvahventeista. Ne vaikuttavat lääkkeen  tavoin: jos halutaan hoitaa mahan liian vähäistä hapon eritystä. Yhteisvaikutuksia ei tunneta jne... Ruoassa saa helposti samaa lääkettä lisäaineena.

Onneksi nuo aineet merkitään tuoteselosteeseen - lasten ruokiin niitä ei saa laittaa.

Ko. aineet ovat ruoansulatusta edistäviä ja aiheuttavat monille närästystä, kumoavat närästyslääkkeiden vaikutuksen - sivuvaikutukset silti jää kaikissa lääkkeissä maksaan, munuaisiin ja muualle elimistöön.

Vaivoja ei kannata lääkitä toisella lääkkeellä, vaan poistaa niiden aiheuttaja. Miksi "hoitaisin" vaivaa, jota minulla ei ole?

Olenko migreenipotilas, vaikka en syö edes estolääkkeitä, en tarvitse niitä enkä lääkäriä, mutta migreeni tulee niistä aina, jos erehdyn syömään jotain, esimerkiksi aromisuolattua tai Pan-suolattua ruokaa tai glutamaatteja.

Aromin vahvistajat ja esim karrageeni eivät ole välttämättömiä ja niitä voi karttaa ruoassa - nämä sivut kertovat miten ja miksi.

Ilman pärjää mainiosti

Vastaväitteitä odotellen, ystävällisesti  paula@utanet.fi

"Ihmisen tiedostamatonta on pidetty länsimaissa vähämerkityksisenä ja jopa häiritsevänä psyyken osana, joka pitäisi saada kontrollin alaiseksi. Aivotutkimus ja jopa moderrni fysiikka antavat aiheen epäillä tätä perinteistä käsitystä. Traditionaalisissa järjestelmissä tiedostamattomalla on ihmisen elämässä keskeinen osuus. Länsimaissa ainostaan Carl Gustaf Jung ymmärsi tiedostamattoman positiivisen merkityksen. Se on elementti, joka mahdollistaa muutoksen ja jonka kanssa ihmisen tulee tehdä liitto eikä pyrkiä hallistemaan sitä. Jos kerran aivot kommunikoivat ruumiin kaikkien solujen kanssa, niin toki totuus tulee sieltä eikä jonkun viisaan kirjoista. Ongelmana vain on oppia kuuntelemaan oikealla tavalla itseään. Uskon, että ihmisen muun elämän lailla tietää mikä hänelle on parasta. Sivistys vain murtaa meidän luonnollisen koodistomme. Ohjaava informaatio ilmenee pääasiassa tunteina ja niistä vasta syntyvät ajatukset. Tasapainoinen tunne-elämä on kaiken terveyden perusta." - Antti Heikkilä kirjassa Täydentävä hoito -