< "Kohtaan haasteeni kysymällä, mikä on sen opetus" - Anja Kulovesi - >

"Natriumglutamaatin käyttö vauvojen ja pikkulasten ruoissa on kielletty. Sama kielto koskee myös muita glutamaatteja. Natriumglutamaatin vaikutuksista sikiöön tiedetään toistaiseksi vähän (kirja vuodelta 2000). Sen on todettu aiheuttavan koe-eläimille sikiövaurioita. Koska natriumglutamaattia ei sallita lasten ruoissa ja eläinkokeet viittaavat sikiövaurioihin, olisi syytä pohtia mahdollisuuksia vähentää aineen käyttöä myös raskauden aikana." - kirjasta "Ravintomme lisäaineet" -

 

Mielestäni tuo on aivan liian varovaisesti sanottu. Olisi muuten oikein hyvää opetella tekemään sapuskoja jo odotusaikana, kun niitä ei lapsille saa antaa kuitenkaan:-)  Haittaa niistä ainakin on, mutta ei kai niin paljon, että kukaan pystyisi aineita kieltämään.

Keskenmenoja ja lapsettomuutta esiintyy jatkuvasti. Voisiko ne johtua myös ruoassa olevista vieraista aineista? Lapsettomuushoidot ovat tulleet muun tutkimuksen tilalle.  Tosin niissäkin on käytetty arvelluttavia keinoja. Yksi sellainen on Distilbene-niminen lääke, jota äidit ovat syöneet. Aiheesta kertoo 4.11. Prisma-televisio-ohjelma, jakson nimi "Äidiksi reseptillä"- tässä ohjelmatiedot:

"Ranskassa elää 100 000 naista, joiden mahdollisuudet tulla äidiksi tuhoutuivat jo kohdussa. Syynä on synteettinen hormoni, jota heidän omat äitinsä söivät raskausaikanaan. Distilbene -nimellä myyty lääke mahdollisti raskauden, mutta teki sikiöistä steriilejä. Mitä hormonia syöneet äidit ajattelevat nyt? Miten heidän tyttärensä suhtautuvat lapsettomuuteen? Uusinta myös Teema-digikanavalla 5.11. klo 21.

Harmi, että en löytänyt verkosta aiheeseen liittyviä suomenkielisiä juttuja, syksyllä 2003. Distilbenen vaikuttava aine on diethylstilbestrol - tarkista sivulta, onko sitä muissa valmisteissa?

Miksi noista asioista tiedetään vasta nyt - vai eikö vaan ole kerrottu? Kuka muuten muistaa noin vanhoja asioita, mitä äiti on mahtanut syödä aikoinaan? Liekö kertonut edes koskaan kenellekään? Käsitin, että noiden äitien tyttäristä tuli mahoja (ajanlaskun alussa teksteissä käytettiin kai nimitystä "vaillinainen"?).

Ehdotan lapsia haluavalle äidille, että yrittäisit saada "puhtaalla", mahdollisimman luonnonmukaisella ruokavaliolla elimistösi paremmaksi "kasvualustaksi", puhtaammaksi vieraista aineista. Ne voivat hyvinkin estää munasolun kiinnittymistä limakalvolle. Toisaalta jos esimerkiksi glutamiinihappo turvottaa limakalvoja, eikö se voi ahtauttaa myös munatorvia, jolloin munasolu ei mahdu kulkemaan luonnollista reittiään kohtuun? Koska se on myös happo, onko elimistön happamuusasteella merkitystä uuden elämän alulle - kuten kasveilla liian hapan ympäristö ei anna kunnollista kasvualustaa, vaikka sinne laittaisi mitä tahansa torjunta-ainetta tai kasvunparannetta.

Se, että esimerkiksi Hypochylinin kohdalla Pharmacasta ei löydy haittavaikutuksia, ei kerro muuta kuin sen, että niitä ei ole kirjaan ilmoitettu - maininta lääkkeiden kohdalla "ei tunneta" tarkoittaa juuri sitä, eikä sitä, että ainetta olisi perinpohjin joku tutkinut.

En halua syyllistää, vaikka minua siitä syytetäänkin esimerkiksi Verkkoklinikan pulinapalstalla, jossa äidiksi haluavat surevat keskenmenoja. Syyllisyys tosin on lunnollinen tunne silloin, kun tuntee tehneensä jotain - eihän sitä voi tulla, jos ei "kosketa" ollenkaan? Tämä on vain pienen pieni asia, mutta jos sillä on merkitystä, on se arvaamattoman suuri isommassa mittakaavassa... Meille kaikille. Lapsettomuus ja keskenmenot ovat asioita, joille ei todellakaan paljon voi, mutta jos edes vähän...? Ketä se taas haittaa?

Ja sitten voit antaa luonnon tehdä parhaansa, jos pystyy. Ehkä aika on otollinen raskaudelle vaikkapa puolen vuoden kuluttua, kun olosuhteet uudelle elämälle on muuttuneet turvallisemmiksi (puoli vuotta on myös aika, millä CU on saatu oireettomaksi). Älä elättele toiveita, vaan keskity tähän päivään - nauttimalla siitä. Ehkä luonto tulkitsee liian yrittämisen sokeasti stressiksi, joka  on liian suureksi - kaiken kemiallisen stressin lisäksi.

Raskaudenaikaisesta lääkityksestä en tiedä, mutta sitähän varten on lääkäreitä... Ravitsemus on tärkeä asia, mutta neuvolan vastaanotoilla niihin ei paljoa puututa - sikiöseulonnat vievät kai nykyään ajan siitä? Tiesitkö, kuinka tärkeää esimerkiksi D-vitamiini on? Neuvoloiden tulisi keskittyä paremmin äidin ja lasten terveyden hoitoon. Hieno verkosto on jo olemassa. Ehdotan, että viet lappusen aineista, joita lasten ruokiin ei saa laittaa terveydenhoitajalle. Jos hän ei asiaa tiedä, voit valistaa - ehkä tieto tosiaan ei kulje aina sitä tarvitsevalle?

Keskenmenot ja lapsettomuus ilman syytä voivat olla merkkejä elimistön liiallisesta kemikalisoitumisesta. Uudelle elämälle ei ole tarpeeksi hyvät alkamisen edellytykset...  Suuren osan näistä "uhreista"  olemme "painaneet pehmoisella" jo vuosia, nöyrtyneet vahvemman edessä, kuten hautajaisissa usein sanotaan. Lyhyellä ajanjaksolla  samaa asiaa ajatellen: meidän olisi pitänyt selvittää jokainen tapaus tarkemmin, mistä ne ovat johtuneet. Pitkällä aikavälillä luonto tekee noilla tragedioillaan omaa valintaansa, emmekä me vaan aina ymmärrä sitä! Eikä sillä ole tarkoitus syyttää kenenkään geenejä. Ympäristö - esimerkiksi äidin elimistö - vain ei ole sille "sekoitukselle" sopiva.

Luonnossahan tapahtuu erilaisia mutaatoitakin juuri siksi, että uusi yksilö mahdollisimman hyvin pystyisi sopeutumaan vallitseviin olosuhteisiin. Ne vain eivät aina sovi meidän "malleihimme" eikä käsikirjoituksiin.

Luonto ei tee virheitä - ihminen niitä tekee, sanoo Anto Leikola kirjassa "Ongelmana elämä".

 

"Lääkkeiden käyttöön liittyy myös vaaroja. Epämuodostumien lisäksi haitat voivat ilmetä esimerkiksi keskenmenona tai kasvun hidastumana."- Heli Malm Verkkouutisissa -

palatetta kotipostiin, kiitos!

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Sivun alkuun