< "Kunnioitan kehoni viestejä ja pidän hyvää huolta itsestäni" - Anja Kulovesi - >

"Punariisiä käytetään Itä-Aasiassa ja Kiinassa elintarvikkeiden värjäämiseen sekä perinteisessä kiinalaisessa yrttilääkinnässä. Punariisiä saadaan fermentoimalla riisiä Monascus-lajiin kuuluvalla homeella. Homeen kasvaessa riisinjyvät värjäytyvät kauttaaltaan punaisiksi. Ne kuivataan ja jauhetaan ja jauhetta käytetään väriaineena. Väri voi olla myös jauheesta uutettu. - Evira tiedottaa -

 

"Punariisiä oli myyty enimmäkseen lihateollisuudelle, ja käytetty lähinnä erilaisissa makkaroissa ja pihvivalmisteissa. Oletettavaa on, että väriä on käytetty jo useiden vuosien ajan. Punariisistä käytetään myös useita muita nimiä kuten fermentoitu riisi, Monascus, Angkak, beni-koji, red koji rice, Red Yeast Rice ja Red Yeast. Elintarvikkeiden pakkauksissa se on ilmoitettu myös riisitärkkelyksenä, fermentoituna tärkkelyksenä, riisiproteiinihydrolysaattina ja kasviuutteena." - Kaari- lehti3/2008 -

 

Kas, kun en ole osannut epäillä noita perusraaka-aineitakaan, mitä kaikkea ruoassa saattaa olla, mutta punariisiä en itse ole syönyt tietääkseni koskaan, en ole aiheesta mitään etsinytkään. Mutta kuinka moni on vahingossa syönyt homesienellä värjättyä riisiä? Tässä vuosia sitten kirjoittamani lauseet...

 

Järkyttävää, miten vähän edes sairaiden potilasyhdistyksessä tiedetään vakavista asioista; puuhaavat ilmaiseksi (tosiaan, aiheesta oli jokin aika sitten juttu C&C-palstalla, sanovat sitä siellä edunvalvonnaksi, mutta se on moderoitu pois ) niitä tyhjennysaineita, jotka eivät monellekaan sovi ja joista Phosporal on herkimmille aiheuttanut munuaisvaurioita. Miten sen jälkeen elimistö pystyy enää torjumaan vieraita aineitakaan?

En kirjoittele palstalle enää, mutta eipä tuota Phosporalin vahingollisuutta kukaan (oli pari poikkeusta, toinenkin fiksu (-ei,mitään virhettä ei ole tapahtunut, vaan moderaattori poistaa järjestelmällisesti tietyt asiat palstalta - eikä kirjoittajat itsekään sitä huomaa koskaan, eivätkä kirjoita uudelleen asiasta myöhemminkään!) huomaa siellä, vaikka aiheuttaa pahoinvointiakin! Elimistö toimii sentään ihan oikein silloin, kun oksentaa myrkyn pois!

 

Miksi kukaan ei kerro sairaille - litkun käyttö näyttää edelleen olevan yleistä, mutta vain siksi, että saataisiin mahdollisimman puhdas tähystyskuva. Tosin liemijuomilla ym ainakin mun mahasta saisi pian aftalöydöksenkin, jos joutuisin sellaisia syömään!

Kipulääkitystä tähystyksen ajaksi potilaat ovat oppineet jo vaatimaan ja kai sen lääkäri myöntää ennen kuin joutuu syytteeseen huonosta kohtelusta?

Potilasyhdistyksen lehdessäkin on koko sivun mainos joka numerossa, vaikka kys ainetta ei pitäisi koskaan käyttää silloin, kun on aktiivinen suolistotulehdus!

"Vasta-aiheet: Ei potilaille, joilla on suolitukkeuma tai -tukos, perforaatio, nesteen kertymistä vatsaonteloon (askites), sydämen vajaatoiminta, laajentunut paksusuoli, munuaisten vajaatoiminta, aktiivinen suolistotulehdus, pahoinvointia, oksentelua, vatsakipuja, yliherkkyys vaikuttaville aineille, tai jollekin apuaineista". Kys teksti oli vielä 1/2007 lehdessä sivulla 26 pienessä laatikossa, jossa tosin oli maininta siitä, että liittyy takakannen ilmoitukseen. Uusimmasta lehdestä en tuota varoitustekstiä löytänyt enää! Mutta on sentään joku sairaala, missä sitä ei käytetä ollenkaan - miksi muualla käytetään vielä? Ei ole mikään ihme, jos vaivat pitkittyy:-(

 

Omin konstein oireettomien "velvollisuus" olisikin tuoda esille tervehtymiseen vaikuttavia seikkoja, vaikka se saattaakin joskus tuntua toisten varpaille tallomiselta. Tilastollisesti kysymys on kuitenkin hukkuvasta tai katoavasta tiedosta: terveiden kokemuksia ei kerää kukaan ja patologien tilastoista ei tiedoteta yleisesti. Periaatteessa heidän molempien mukanaan menetetään paljon tietoa, joka auttaisi uusia sairastuneita- mutta vasta, kun sen asian uskoo lääkärikin. Ei usko, jos ei kukaan uskalla kertoa.

Muistan pitkän keskustelun, jossa vuosia sairasteneet miettivät jotain aiheella "Halutaanko nämä meidän sairaudet parantaa?" Ei ainakaan potilasyhdistys ole tehnyt mitään ruoan laadun parantamiseksi, mutta ehkä siihen vaadittaisiin jäsenten painavaa vaikuttamista? En ainakaan voi omien kokemuksieni perusteella tuhlata aikaani enää sellaiseen, kun tuon tajusin, vaikka todellakin toivoin kauan olevani siinä ihan väärässä... - Näinhän on ollut kauan, mutta sehän on kuin elokuvasta Trumanshow, Kuudes aisti tai Käsi joka kehtoa keinuttaa, Uskollinen puutarhuri. Ok, ne ovat elokuvia, mutta... kannattaa katsoa silti - ja lukea aina tuoteselosteita eikä sokeana pelätä. Kaikki johtuu jostakin, vaikka itse sitä ei sillä hetkellä huomaisikaan, mistä. Kärsimys ei jalosta ketään eikä pelolla pidä rahastaa!

Silloin tiesin, että monissa lääkkeissä on apuaineena vaatoava aines, mikä aiheuttaa aftoja - mutta siitä keskustelu estettiin. Olisipa joku sanonut, että älkää syökö värjättyä makkaraa jne, ja ettei niitä todellisuudessa kukaan ole valvonut, mitä ne pitää sisällään, sillä tämä uutinen on tältä syksyltä Kaari- lehdessä 3/2008:

"Hometoksiinilainsäädäntöä uudistettiin EU:ssa vuonna 2006 (kts. infolaatikko), ja syksyn 2007 aikana kerättiin ensimmäiset valvontanäytteet kotimaisesta viljasta ja viljavalmisteista. Näytteiksi kerättiin vuosien 2006 ja 2007 viljaa. Haitallisia terveydelle. Punahomeet tuottavat sekä ihmisen että eläimen terveydelle haitallisia homemyrkkyjä, eli toksiineja."

 

"Tärkeimpiin opportunistisiin sieni-infektioiden aiheuttajiin kuuluvat hiivoista Candida-lajit ja Cryptococcus neoformans sekä homeista Aspergillus-lajit. Mucorales-lahkon homeisiin kuuluvat sienet, Rhizopus-lajit, aiheuttavat vaikeita nekroottisia infektioita muun muassa huonossa tasapainossa olevaa diabetesta sairastaville potilaille." - Juha Salonen infektiotaudeista -

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Hiivauutekin on jotakin sientä...