< Tiedän, että ulkoinen todellisuuteni on heijastusta sisäisestä todellisuudestani. - Anja Kulovesi - >

"Nyky-Suomessa yhä terveemmät syövät lääkkeitä yhä vähäisempiin vaivoihin ja sairauksiin tai niiden ennaltaehkäisyyn. Yhä useampiin ongelmiin tarjotaan vastaukseksi lääketieteellistä selitystä, hoitoa ja varsinkin lääkkeitä. Medikalisaatiokriitikoiden mukaan tässä kääntyy jopa syy-seuraus-suhde väärinpäin: oireisiin tarjotaan lääkettä ja jos lääke tehoaa, ajatellaan, että kyseessä on sairaus, joka vaatii hoitoa." - Markku Myllykangas Akuutissa -

 

Kalasta saa hyvää proteiinia, kunhan muistaa, että ei syö koskaan petokaloja! Merisuolaa kannattaa käyttää, mutta ei sitä myllysuolaa, missä on paakkuuntumisenestoainetta, eikä ainakaan Pansuolaa, jossa on lysiinihydrokloridia eikä tietenkään aromisuolaa, jossa on moniakin glutamaatteja. Tilli ja puhtaat mausteet sopii hyvin ja halstarilla kalan paistaminen on siisti juttu! Kuvassa oleva kala on lapseni vesiväripiirustus ja leivät päällä oikeita, kauhean vanhoja... Mutta kertoo perinteestä, joka on ollut kauan sitten: uuteen kotiin viedään leipää ja suolaa, niin ei ruoka pääse loppumaan. Kauan sitten kala oli pohjoisessa ehkä leipääkin tärkeämpi ruoka, kun Fanni-Maria (s.1895) nousi joka aamu nostamaan päivälliskalan joesta. Viljaa viljeltiin myös, mutta siitä oli jätettävä aina siemenjyvät seuraavaa kesää varten. On ollut varmaankin ihanaa saada tuliaisena puhdasta leipää silloin, kun on ollut muita kiireitä - aikaahan se leipominen ja uunin lämmittäminen on vaatinut - kesähelteillä tuskin on turhaan viitsitty isoa uunia edes lämmittää? Nykyään sellainen leipä olisi jo ylellisyyttä, eikä sitä kaikissa kaupoissa edes myydä. Kaikki leipä on silloin ollut luomua, kun ei korrenvahvistajiakaan käytetty! Kun kala katosi joesta, alkoi elintasopakolaisuus rapakon taa - paljonko niitä onkaan muutanut mummon nuoruudessa...? Hauki on kala, hauki on kala--- siis se on petokala, ei kannata syödä!

Jokainen meistä aikuisista on varmaan joskus saanut ruoan mukana glutamiinihappoa, jota on myös Hypochylin -nimisessä lääkkeessä. Sen vaikuttava aine on asiglumiini, glutamiinihappohydrokloridi. Ei voi tietää, onko vai ei, mutta yleensä eineksissä, teollisissa valmisteissa ja laitosruoassa. Pakkausselosteessa luki:

"Hypochylin tabletit hajoavat nopeasti mahalaukussa vapauttaen suolahappoa, joka tekee mahansisällön happamammaksi ja normalisoi mahan happopitoisuutta"

"Hypåchylin tabletteja voivat käyttää henkilöt, joilla on suolahapon vajaus mahalaukussa"

"alä liuota tabletteja veteen, älä myöskään pureskele tai imeskele niitä. Tämä voi vaurioittaa hammaskiillettä"

 

Haittavaikutuksia ja yhteensopimattomuuksia ei tunneta - ne sitten täytyy itse selvittää!

"Asiglumiinin akuutti toksisuus on alhainen. Yliannostuksen oireina esiintyy vatsavaivoja"

"Sisältää glutamiinihappohydrokloridia, joka hajoaa nopeasti mahalaukussa vapauttaen suolahappoa."

Käyttöaiheet mahanesteen hapottomuus. MYYNTILUVAN MYÖNTÄMISPÄIVÄMÄÄRÄ 29.9.1976

 

Mun pää ei kestä sitä glutamiinihappoa yhtään! Mahakin menee kipeeksi niistä, lisävaivana poskiontelotulehdus ja tolkuton väsymys migreenin kanssa:-(

 

András Hermann on väitellyt aiheesta ja kertoo:

"Glutationin rakenneosa kysteiini on toksinen hermosoluille suurina pitoisuuksina. Se kiihdyttää kalsiumionien virtaa soluun, mikä poistaa N-metyyli-D-aspartaattireseptorien salpauksen. Näin glutamaattijärjestelmä aktivoituu liikaa ja se edelleen kiihdyttää kalsiumionivirtaa hermosoluihin ja aiheuttaa niiden kuoleman. Nämä ilmiöt ovat osa jo aikaisemmin tunnettua liiallisen glutamaattipitoisuuden hermotoksisuutta."

 

Tuohon enempää kommentoimatta olen jo pitkään ihmetellyt, kuinka ihmiset voivat vuosikausia sairastaa "refluksitautia", eikä heille kukaan ole missään vaiheessa ehdottanut lisäaineetonta ruokavaliota! Noita tapauksia tulee netissä vastaan viikoittain... Siis oikea voi ja rasva ruoassa ei haittaa, mutta ne lisäaineet sapuskoissa haittaa paljon. Varmaankin kaikki lääkeaineet ja ympäristömyrkyt liukenevat elimistöön hyvin rasvan seassa, jolloin helposti tulee käsitys, että rasvaista ruokaa tulee välttää. Samasta syystä voi ihminen saada elimellisiä puutosoireita - eihän kaikki tarvittavat aineet liukene, jos rasvaa ei syö ollenkaan!

Heurekassa on ollut luento tulehduksellisista suolistosairauksista. Siellä luennoitsija Färkkilä on todennut ruokavaliot työläiksi toteuttaa. Kun ei varmoja hoitomuotoja ei ole, ei voida tietää, olisiko joku potilas päässyt oireettomaksi lääkkeen vuoksi tai siksi, että tauti olisi noin muuten vaan hellittänyt, vai olisiko potilas samassa yhteydessä "osannut  hoitaa itseään" muuten paremmin. Kortisonihoitoa käytetään, koska sillä  o i r e e t    saadaan ainakin väliaikaisesti joksikin aikaa pois.

 

"Tiettyjen lääkeaineiden pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa kaihin tai nopeuttaa ikään liittyvien kaihimuutosten kehittymistä. Tavallisimmin on tällöin kyseessä kortikosteroidihoito.  - HYKS- Silmätautien klinikalla -

 

 

Sivun alkuun

sivu on osa suurempaa kokonaisuutta