<...... Kunnioitan kehoni viestejä ja pidän hyvää huolta itsestäni - Anja Kulovesi - ...... >

"Yrityksen tärkein tehtävä on tuottaa voittoa. Kaikki muu, mitä se tekee, on omistajien rahan haaskausta". Ari Ojapellon kirjasta Ahneuden aika...

 

Tämä sivu on ensimmäisiä, mitä olen tehnyt kauan sitten - varmaan 20 vuotta sitten! Jätän sen sellaisenaan, vaikka varmasti tuleekin ärsyttävää toistoa;-)

Miksi moni sairas pääsee oireistaan viljojen poisjättämisellä, kuten SCD-dieetissä ja Heikkilän "hyvän olon dieetissä", voi olla seurausta siitäkin, että viljan kasvatuksessa käytetään niin yleisesti nykyään korrenvahvistajia. Vakavissa taudeissa ei siis ole aina olemassa yhtä yksittäistä tekijää, mutta jos ne kasaantuvat yhden "herkän" ihmisen kannettavaksi, on se sentään liikaa. Klormekvatti  näyttää olevan Belgiassa haitallinen aine:

"Kasvinsuojeluaineita Jollyt käyttävät tarpeen mukaan pyrkien mahdollisimman ympäristöystävälliseen toimintaan. Torjunnat tehdään yleensä toukokuussa. Korrenvahvistaja- aineiden käytössä (CCC) on luovuttu kokonaan, koska ne on todettu haitallisiksi ihmiselle".

 

Kaikki on suhteellista: ja riippuu usein siitä, millä puolen jotain "tiskiä"  sattuu olemaan ...

Eräs farmaseutti varoitteli hysteriasta, johon vastasin: en ole ikinä sellaista lietsonut, en ole liioitellut mitään sivuillani. Harmi, että et tunne suolistosairaita... niitä nimittäin on paljon! Alunperin minulla ei ollut minkäänlaisia ennakkoluuloja mitään lisäaineita kohtaan... ja SIINÄ, omassa asenteessani suurin vika olikin! Taustalla on todelliset vaivat, ole onnellinen, jos et kärsi mistään!

 

Haluaisin kysyä myös farmaseutilta:

  • sanooko hän AINA asiakkaalle (osa asiakkaista on vakavasti sairaita), että "ethän sitten ota mustia karkkeja näiden kanssa? Niissä oleva lääkehiili estää  ko. lääkkeen vaikutuksen." Sillähän hoidetaan monet myrkytystapaukset.
  • Mitä sanot sille haamunvalkoiselle asiakkaalle, joka kysyy, mikä rohto auttaa, kun on veriripuli?
  • Kortisonihoito siinä tilanteessa on saatava, sehän on selvä, mutta kerrotko samalla, että se on oireita poistava lääke, eikä poista syytä. Potilaan on itse etsittävä syy. Kortisonin haitoista monet kuulevat vasta jälkeenpäin. Esimerkiksi kaihi silmissä. Kortisonihoidon aikana kannattaa muuttaa ainakin ruokailutottumuksia luonnollisempaan suuntaan.

 

En tiedä, oliko hän edes käynyt näillä sivuilla - eikä tiennyt, että sivuni on alunperin tehty juuri suolistosairaille, joiden elämässä ei monesti ole enää paljon kevyitä vaihtoehtoja. Ei niistä asioista terveiden kannatakaan huolestua.

Farmaseutin sanoja "Älä ole kroonisesti huolestunut akuuteista asioista." en ymmärrä vieläkään... Ihan kuin tuo olisi ulkoläksy joltain oppitunnilta... Olen kyllä huolestunut, mutta mielestäni aiheesta, sillä kaikki lääkkeet eivät auta - suolistosairaat joutuvat syömään niitä koko ikänsä, vaikka olo ei kummenisi ollenkaan! Joistakin lääkkeistä on jopa lisävaivoja, kuten kortisonista. Reumaatikoiden ja suolistosairaiden lääkitys ovat yllättäen saman tyyppisiä. Miksi?

Moni vakava sairaus voi tietysti olla monen eri seikan yhteistulos. Yksi sellainen voi olla todella pieni. Esimerkiksi lääkkeissä voi olla apuaineena esimerkiksi natriumlauryylisulfaattia, joka norjalaisen tutkimuksen mukaan aiheuttaa aftoja, rakkuloita suun limakalvolle. Miten ne lääkkeet vaikuttavat esimerkiksi tulehtuneessa suolessa? Hammastahnoissa on toki muitakin haitallisia aineksia, kuten karrageeni ja triklosaani. Niistä ei ainakaan C& C -pulinapalstan väki ole useinkaan kuullut... Lääkkeiden käytöstä ennen sairastumista ei kukaan halua edes keskustella - Tiede-lehdessä yksi varottava esimerkki:

"Esimerkiksi ulostuslääkkeet hävittävät  suolistosta bikarbonaattia, joka neutraloi mahan happoja. Seurauksena voi olla happomyrkytys. Pitkäaikaiskäyttö saattaa johtaa maha-suolikanavan verenvuotoihin ja paksusuolen toiminnan sammumiseen. Pahimmillaan kirurgi joutuu poistamaan paksusuolen."

 

Voin silti "mainostaa" - myös terveille ihmisille ummetuksen ennaltaehkäisyyn - yhtä apteekin itsehoitovalmistetta, Vi-Siblin- kuituvalmistetta, vaikka pellavansiemenrouhe ojaa saman asian halvemmalla;-) Kaikki kuidut haittaavat tosin raudan imeytymistä, mutta jos et ole allerginen mantelille, kokeile sitä. Ilman kuitujakin tulee toimeen, jos ruoassa on tarpeeksi rasvaa - sitä ei kai nykyään kovin moni ole kokeillutkaan?

 

"Se on Plantago ovata -kasvin siemenien kuoriosasta valmistettu Psyllium- kuitu. Vi-Sibliniä käytetään eri syistä johtuvan ummetuksen hoitoon. Lisäksi se pehmentää ulostetta, mistä on apua mm. peräpukamien hoidossa. Valmiste alentaa myös jonkin verran veren kohonnutta kolesterolipitoisuutta. Valmiste imee itseensä suolistossa vettä ja turpoaa, mikä helpottaa suolen tyhjentymistä ja tekee ulostemassan koostumusta normaalimmaksi.

Haittavaikutukset: Valmiste saattaa aiheuttaa vatsan nipistelyä ja kaasun muodostusta. Tätä voidaan vähentää aloittamalla hoito pienillä annoksilla. Valmistetta ei suositella käytettäväksi, mikäli on ollut nielemisvaikeuksia tai maha-suolikanavan tukoksia."

 

Farmaseuttien hyvinvointi on osittain riippuvainen lääkeiden myynnistä ja markkinoinnistakin:  tietysti niiden käyttö vähenee, jos  ihmiset oppisivat pitämään itsestään huolta ilman lääkkeitä! Omin konstein oireettomaksi tulleista ei kukaan ole kiinnostunut, mutta lääkehoidoista kyllä.

 

Kerrotko närästyslääkkeitä ostavalle asiakkaalle, ettei pidä käyttää aromisuolaa tai eineksiä. joissa on mahahappoja lisääviä aineksia? Glutamiinihappo on närästyslääkkeiden vastavaikuttaja ja aiheuttaa päänsärkyä - kuten kaikki glutamaatit, hiivauuteet ym. Särkylääkkeissä taas on usein aftoja aiheuttavaa natriumlauryylisulfaattia. Mahakipuihin kun ottaa niitä tai muuta, esim närästyslääkettä, jossa on sitä, alkaa olla hengenvaarallinen yhdistelmä ja anemia vaivata. Todella kyseenalainen "hoito" onkin rautatabletti, jossa on sitä ja glysiiniä, joka myös on arominvahvennetta:-(

 

Ihmiset vaan hyvin usein mieluummin ottaa pillerin joka vaivaan, kuin etsisi sitä tavoistaan, vaikka syy on muualla... Katso elokuva Trumanshow.

 

Luulisi, että edes potilasta itseään kiinnostaa lisävaivat, mitä voi tulla, jos ei aloita ruokaremonttia - sen kun on ainoa asia, minkä voi itse säätää sopivaksi. Heikossa kunnossa sitä ei tosin voi jaksaa saatikka opetella kokonaan uusia juttuja - eikä pitäsikään jaksaa, vaan käyttää voimat paranemiseen.

 

Jos joku asia lukee jo valmiina tuolla Lääketiedoissa, vaivaudutaanko sellaista asiaa ilmoittaa enää, vaikka aihetta olisi? Esimerkiksi sanalla veriulosteita lokakuussa 2007 tuli hakutulokseksi 42 eri valmistetta - seassa voi olla siis ravinnelisiäkin, jotka eivät kuulu elintarvikevalvonnan piiriin ollenkaan, koska niitä valvoo Lääkelaitos.

 

Toksinen megacolon on hengenvaarallinen tila...sanalla megacolon 6 lääkevalmistetta.

 

Paljonko ihmisen täytyy sietää esimerkiksi titaanidioksidia, ennen kuin tulee vatsakipuja? Lue valmistusprosessi.

 

Titaanidioksidi on laivamaalia, mutta myös elintarvikelisäaine E171 - sitä nikkeliallerginen ei siedä yhtään! Sen käyttö on sallittu monissa lääkevalmisteissa - kannattaa tarkistaa aina sekä sana että koodi, kumpaa valmistaja on mahtanut tuoteselosteessaan käyttää.

 

Viranomaiset määrittävät turvallisuusrajoja - hirveetä sapuskaa voi syödä jos ei tiedä... Hakukoneita kannattaa käyttää, kun sellaisia on olemassa, Jos laitat sinne E407, sama Lääkelaitoksen sivulla yllättäen peräruiskeessa! Karrageeni on ruskolevää, irlanninsammalta, joka turvottaa tosi pahasti :-(

 

Virallinen tieto onkin ehkä ihan muuta, kuin olin uskonut kauan... kauanko niin on ollutkaan?

 

Tieto laahaa perässä sitä mukaa, kun ihmiset kokeilee kaikenlaista... mut kukaan ei valita koskaan... Muistathan tarkistaa nämäkin, vaikka mitään pelättävää ei tietenkään voi olla enää, kun asia on hoidettu pois päiväjärjestyksestä, mutta sitä "turvallista" Guarkumia E412 on näissä lääkevalmisteissa. Eikö kukaan valita mistään, ennen kuin asia tiedotetaan, vaikka eihän niitä tutkita aina muuta kuin sitten, kun joku valittaa? Huhtikuun ruokakermaerä on jo myyty... Vatsavaivat muuten on myrkytysoireita! 25.7.2007 tieto - sairaat ei kai saa koskaan tietää? Myöhemmin luin jostakin, että kermassa ollut erä on eriä, kuin lääkkeissä, mutta missään tapauksessa ei apteekin tuotteista saa edes rahoja takaisin, vaikka käyttämättömien lääkkeiden katukauppa luulisi olevan tarpeeksi vahva syy siihen - sopimattomuudesta puhumattakaan!

 

Karrageenia on liivatteen korvikkeena monissa lääkkeissä on jopa luomutuotteissa sallittua - ei ihme, jos ihmiset sairastuu lisää! Oikopolku kiireisimmille tässä - eineslihapullia, mutta ilman geenimuunneltuja aineksia ja antibioottijäämiä tai haitallisia lisäaineita! Nuo luomulihapullat siis ON oikeen hyviä, mut älä käytä luomukermaa kastikkeeseen! Äläkä syytä lihapullia, jos laitoit ruokaan luomukermaa - siinä sitä "suspensiota" ...E407 aiheuttaa tulehdusta - siis se ruskolevä, mitä ei varmaankaan kukaan muuten söisi missään muodossa, jos ei olisi pakko?

 

Allergiat ja yliherkkyydet lisääntyvät jatkuvasti, mutta ihmisille tarjotaan aina vaan lisää pillereitä. Mikä onkaan parempi asiakas, kuin sellainen, joka ostaa niitä lopun ikää - siihen kuuluvat estolääkitykset ja kroonisten sairauksien lääkehoito, sekä allergiaoireita lievittävä jatkuva lääkitys. Esimerkiksi kortisonihoito aiheuttaa ennen pitkää kaihia ja osteoporoosia, eikä sitä siksi voi jatkaa loputtomiin. Tuossa tilanteessa puhutaan "kortisoniriippuvuudesta", vaikka eihän se sitä tarkoita: ihminen ei vaan tajua muuttaa tottumuksiaan, vaikka mitä tapahtuisi! Moni ei tiedä edes, miten kortisoni vaikuttaa.

"Lääkkeitä myydään yhä enemmän uhkakuvilla ja ahdistuksella. Yhdysvalloissa jo lähes neljäsosa lääkäreistä ansaitsee leipänsä ns. life style -lääketieteellä. Markkinatalous määrää myös yhä enemmän,  kuka on hyvä potilas parhaille lääkäreille." - Markku Myllykangas Punaisessa Langassa -

 

Monesti "harvinaisten juttujen" taustalta löytyy pieniä, jopa "ihmistä ohjaavia" tekijöitä. Tai voi ne olla kerrannaisvaikutuksineen aika suuriakin, joita taas joku toinen voi vähätellä: "Suomalaislääkärit tekevät lääkeyritysten kustannuksella  jopa 16 000 matkaa vuodessa. Viime vuoden ilmaismatkojen kulut on arvioitu 80 miljoonaksi markaksi.  Lääkelaitoksen mielestä yritysten tulisi kokonaan luopua markkinointimatkoista, koska niihin osallistuminen vaarantaa lääkärin riippumattomuuden lääkkeitä määrätessä. Selvityksessä 14 prosenttia viime vuoden alkupuolella lääkäreille kustannetuista matkoista todettiin pelkiksi markkinointimatkoiksi. -Kymen Sanomista artikkeli "Lääkärit matkoilla" -

 

sivun alkuun

sivu osa suurempaa kokonaisuutta