< "Minulla on rohkeutta myöntää, kun olen väärässä. Minulla on myös rohkeutta olla oikeassa"-Anja Kulovesi- >

Ei Sinun näössä ole mitään vikaa, jos et tuota selvästi näe! Porttikieto Karppausforumille on käsittämätön mulle jo siksikin, että siinä kirjassa, mikä on karppikirjaluettelon lähdetiedoissa, mainitaan myös mun sivut. Hassua, mutta en voi kuvitellakaan käyttäväni mitään kapselivalmistetta, missä on karrageenia tai sinistä väriainetta, sillä niistä tulen hirvittävän kipeäksi - mutta kuinka moni muu on lopettanut palstailut siksi, että on estetty kirjoittamasta, laitan tähän jus siksi, että saattaa olla yleistäkin... Olenhan sentään ihan terve vielä ja ilman mitään lääkkeitä! En koskaan ole käynyt "pikaruokalassa", joten en voi tietää, minkälaisesta nautinnosta olen jäänyt paitsi - pelkkä glutamaattien haju etoo --siis itsesuojeluvaistokin kai toimii vielä aika hyvin.

Pillimehuissa saattaa olla väriainetta, vaikka juoman väriä ei tarvitse ollenkaan nähdä?

Täytyisi huomata ensin, että jo vanhastaan lailla kielletään antamasta lapselle mitään, minkä tiedetään aiheuttavan herkimmille haittaa tai jonka vaikutuksia ei tarpeeksi hyvin tunneta - siis arominvahventeet ovat glutamaatteja, joita ei saa lasten ruokiin laittaa ollenkaan! Ikävä kyllä, pulinapalstoilla olen huomannut sen, etteivät tuota tietoa saa edes odottavat äidit - lapsettomista puhumattakaan! Minkä takia sairaat ja vanhukset saavat kärsiä niiden haittavaikutuksista? Miksi kaupoista ei saa aina enää kunnollista lihaa, siis luomulihaa tai edes marinoimatonta?

Kortisonivaikutuksen vimmassa sairaat eivät ehdi ajatella edes perusasasioita, saati opetella jotain uutta, mikä olisi pitänyt opetella rutiiniksi jo paljon aikaisemmin. Kortisonilla saadaan moni tulehdus taka-alalle. Univelka nostaa noita tulehdusarvoja, tiedetään, mutta silti ihmiset eivät saa edes sairaslomaa, kun vihdoin menevät lääkäriin, vaan aina määrätään uutta lääkettä, vaikka syynä olisi jonkin lisäaineen (joista esim teollinen d-vitamiini on lääkeainetta) myrkkyvaikutus (tulehdusarvot nousee). Sitä se on silloin, kun elimistö alkaa sitä ripulilla tai limaa erittämällä poistamaan. Jos joskain aiheutuu kipua, on se vaan hyvä merkki siitä, että nyt on jokin pielessä. Minulle tuntoaisti on osoittautunut parhaaksi siihen, että ymmärtää lopettaa toiminnon tai alkaa etsiä syytä siihen, mikä meni pieleen, eikä ottaa mitään kipulääkettä siihen! Vaahdotusainetta, mikä noita limakalvoaftoja aiheuttaa, on tosin monissa muissakin lääkkeissä... Kun tarvitsen lääkekuuria, annan ko listan lääkärille ja sanoan, että en suostu sellaista syömään, missä sitä on ja aina olen saanut paremman valmisteen - miksi niitä muut joutuu käyttämään? ---Kaikkeen ei pidä sokeasti luottaa - nykyään. Esimerkiksi Arcoxia on ollut monelle suolitautiselle kohtalokas kipulääke jo pienellä määrällä, mutta nyt vasta Lääkelaitos valmistelee sen "kontraindikaatioita" - siis vasta-aiheita, joka tarkoittaa sitä, ettei saa käyttää ollenkaan!

Monikin on huomannut asian, mutta aivan liian myöhään, sillä aftat suolistossa tekee arpia, jotka saattavat aueta ilmavaivoista ja liian karkeasta kuidusta yllättäen milloin vaan - ja aiheuttaa sisäisiä verenvuotoja, joita taas ei kiireessä huomaa ollenkaan. Anemia väsyttää, mutta siihen tyrkytetään säännöllisesti jotain rautatablettia, vaikka syynä olisi proteiinin (punasoluja ei voi valmistua rasvasta eikä hiilareista) puutos. Esimerkiksi lihassa ja kananmunissa on antibioottijäämiä, joiden haittavaikutukset eivät näy missään, sillä Lääkelaitos valvoo vain apteekkivalmisteita eikä se kuulu Eviran toimialaan. Sairaat eivät saa edes sairaalassa kunnollista ruokaa!

 

Olisin halunnut mukaan tapahtumaan, joka on järjestettu kaikille kiinnostuneille, mutta kun en voinut enkä päässyt osallistun nyt tässä kommentoimalla ja linkittämällä asioita - teksti ohjelmasta suoraan, ettei tule väärinkäsityksiä:

"Reseptilääkkeiden markkinointi kansalaisille - kaipaavatko nykykäytännöt tarkennusta? -seminaari 14.3.2008

Seminaarissa keskustellaan väestöön kohdennetusta reseptilääkkeiden myynninedistämisestä ja sen asianmukaisuudesta Suomessa (erityisesti sairauslähtöisestä markkinoinnista ja rokotteiden markkinoinnista). Potilaan ja lääkärin välisen suhteen tasa-arvoistuminen on tehnyt väestöön kohdistetusta myynninedistämistoiminnasta yhä kannattavampaa. Todennäköisesti tämä trendi voimistuu lähitulevaisuudessa. Reseptilääkkeiden myynninedistämisen nykymuotoja ovat mm. sairauskeskeinen mainonta, diagnoosimenetelmien mainonta, rokotteiden mainonta ja avointen yleisötilaisuuksien järjestäminen. Väestöön kohdennetussa myynninedistämisessä käytetään kanavana yhä enemmän mediaa, internetiä ja potilasjärjestöjä. Lääketeollisuuden piirissä myynninedistämistoimintaa kuvataan usein lääke- tai sairausinformaation jakamisena.

Kohderyhmä: Asiantuntijat, viranomaiset, terveydenhuollon ammattilaiset, lääketeollisuus, media, potilasjärjestöt, kansalaiset

Järjestäjä: Lääkärin sosiaalinen vastuu ry, Suomen Kuluttajaliitto ry ja Stakes

Seminaari on maksuton. Huom! Seminaari on täynnä! Lisätietoja: Lauri Vuorenkoski, Stakes, p. 09-3967 2232, e-mail: lauri.vuorenkoski(at)stakes.fi

Ohjelma

12.30 Tilaisuuden avaus tutkimusprofessori Elina Hemminki, Stakes

12.35 Kuluttajiin kohdistuva reseptilääkkeiden markkinointi - moninaistuvat muodot: professori Riitta Ahonen, Kuopion yliopisto

12.55 Rokotteiden mainonta Suomessa ennen ja nyt: osaston johtaja Terhi Kilpi, KTL

13.15 Rokotteiden mainonnan nykyiset pelisäännöt ja viranomaissääntely Suomessa: hallitusneuvos Pekka Järvinen, STM

pj. Sinikka Sihvo, Stakes

14.10 Sairauslähtöinen markkinointi - hyödyt ja haitat: lääkintöneuvos Terhi Hermanson, STM

14.30 Lääketeollisuus potilasinformaation lähteenä - onko muita vaihtoehtoja?:kehittämispäällikkö Hanna Toiviainen, Suomen Kuluttajaliitto ry.

15.05 Paneelikeskustelu - miten yleisömarkkinointia tulisi tulevaisuudessa rajata?

Timo Klaukka, Kela

Hanna Toiviainen, Suomen Kuluttajaliitto ry.

Terhi Hermanson, STM

Erkki Palva, Lääkelaitos

Suvi-Anne Siimes, Lääketeollisuus ry."

 

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Kannattaa ehkä aloittaa tästä