< Uskallan kyseenalaistaa itsestäänselviltä tuntuvia asioita. - Anja Kulovesi - >

Kevät on tulossa! Aurinko ei vaan ehdi sulattamaan jäätynyttä palloa noin lyhyessä ajassa. Heinäkuulla meillä sitä kuumuutt on liiaksi asti, vaikka silloin pallo on kauempana auringosta, kuin tammikuulla. Onni, ettei kumpikaan pysähtele, vaikka joskus vähän vaappuiskin:-)

 

"Koulutettujen kiropraktikoiden antama hoito tulisi saada niin pian kuin mahdollista ainakin valikoivasti yleisen sairausvakuutuksen piiriin." - Martti Vihanto Lääkärilehdessä -

 

Carl R. Rogers 1961 (On becoming a person)

Mitä olen oppinut elämäni aikana (Rogersin mukaan, Timo Järvilehdon muotoilemana):

 

1.   Pitkällä tähtäimellä ei auta esittää muuta kuin sitä, mikä todella on.

2.   Olen tehokkaampi, jos voin kuunnella itseäni hyväksyvästi, ja olla oma itseni.

3.   On erittäin arvokasta, jos voin sallia itselleni toisen ihmisen ymmärtämisen.

4.   On rikastavaa, jos voin avata kanavia, joiden kautta toiset voivat kommunikoida minulle tunteistaan, yksityisistä havaintomaailmoistaan jne.

5.   On erittäin palkitsevaa, jos voin hyväksyä toisen ihmisen.

6.   Mitä enemmän avaudun omille ja toisen ihmisen realiteeteille, sitä vähemmän huomaan haluavani sitoa asioita tietynlaisiksi.

7.   Voin luottaa omaan kokemukseeni ja tunteisiini.

8.   Toisten suorittama arviointi ei voi toimia omana ohjenuoranani. Oma kokemukseni on korkein auktoriteettini.

9.   Nautin, kun pystyn löytämään järjestystä kokemuksistani.

10. Tosiasiat ovat aina ystävällisiä.

11. Mikä on kaikkein henkilökohtaisinta, on kaikkein yleisintä.

12. Kokemukseni mukaan ihmisillä on aina pohjimmiltaan positiivinen kehityssuunta.

13. Elämä on virtaava, muuttuva prosessi, jossa mikään ei ole paikalleen kiinnitettyä.

 

Noiden pohjalta kysyisinkin:

Mitä sairaus on opettanut?

Mitä et tiennyt ennen sitä?

Miksi et?

Vai onko sittenkin piilossa kysymyksiä, joihin ei kukaan viitsi esittää kysymyksiä?

 

Mikä elimistössä alunalkaen meni epätasapainoon, ennen kuin vaivat alkoivat? Jos ei ruoka ja lääkkeet auta, on vielä yksi mahdollisuus - mahdollisimman luonnonmukainen ruoka ja jopa kivikautiseen malliin, vähillä hiilihydraateilla, luonnollisilla rasvoilla, sopivalla liikunnalla ja riittävällä unella. Uni on riittävää silloin, kun herää ilman herätystä - kellonajalla ei niinkään ole väliä,milloin nukkuu, kunhan nukkuu levollisesti ilman keskeytystä. Jos taas kropassa on jokin kiputila, ei hermot pääse toimittamaan viestejä, lihakset jännittyy turhaan, eikä uni ole sellaista, mitä sen kuuluisi olla. Kaikki edes uskalla kokeilla osteopaatteja tai naprapaatteja, vaikka ne selvästi auttavat monia - vai eikö kokeile siksi, ettei hoidosta aina saa kelakorvausta?

Itse en osaa tätä asiaa selittää ja taas lainaan toisilta: tässä Kaisa Nybergin kirjoittamaa tekstiä:

"Klassinen osteopatia avaa hellävaroen kehon esteitä ja auttaa kroppaa parantamaan itse itseään. Osteopatialla hoidetaan tuki- ja liikuntaelinten ongelmien lisäksi monia muitakin vaivoja.

...Osteopatia on 125 vuotta vanha terapeuttinen menetelmä, jolla hoidetaan kokonaisvaltaisesti ihmiskehon erilaisia vaivoja ja ongelmia.

- Perusajatuksena on, että keho pystyy parantamaan itse itsensä. Osteopaatin tehtävä on auttaa ja tukea kehoa tässä pyrkimyksessä. Me etsimme kehon heikoimman kohdan, korjaamme sen häiriötilan ja yhdistämme tämän häiriössä olevan kehon alueen kokonaisuuteen takaisin, valottaa osteopaatti Antero Halonen.

Osteopatialla voidaan hoitaa lähes mitä tahansa kehon häiriötilaa. Yleisimpiä ovat selkävaivat, aineenvaihduntahäiriöt, kivut ja säryt, mutta osteopatia sopii yhtä hyvin vaikka flunssan tai erilaisten tulehdusten hoitoon... (bakteeritulehdusta se ei tietenkään poista.. --oma lisäys)

 ...Selkäranka koostuu 24 nikamasta. Kunkin nikaman välisistä aukoista kulkevat hermot selkäytimestä sisäelimiin , lihaksiin ja muihin kudoksiin sekä takaisin selkäytimeen. Hermot viestittävät ja säätelevät kehon toimintoja, kuten verenkiertoa, jännittyneisyyttä ja lämpötilaa.

Lukkiutumat ja lihasjännitykset selkärangassa häiritsevät tätä hermoviestintää. Koska keskushermosto ohjaa koko kehoa, häiriö vaikuttaa nestekiertoon ja verenkiertoon.

Toimiva, tasapainoinen hermosto on välttämätön normaalille verenkierrolle ja aineenvaihdunnalle, sen seurauksena vastustuskyky kehon tasapainoa häiritseviä tekijöitä vastaan paranee...

...Vaikka Antero Halosen mielestä nykypäivän olosuhteissa on mahdotonta yltää täydelliseen terveydentilaan, pyrkii osteopatia saavuttamaan kunkin yksilön optimaalisen terveyden jokaisen omista lähtökohdista. Osteopatialla autetaan kehoa puhdistumaan kuona-aineista, vaikutetaan ryhtiin, vähennetään kehon jännittyneisyyttä sekä lisätään hoidettavan itsetuntemusta omasta kehostaan.

...Osteopaattinen hoito on aivan erilaista kuin perinteiset fysikaaliset hoidot. Hoito on rentouttavaa ja nautittavaa. Osteopatialla ei hoideta vaan yhtä paikkaa, vaan koko ihmistä. Hoito on kokonaisvaltaisempaa. Jos menen Anterolle selkävaivojen vuoksi, hän voi hoitaa samalla vaikka flunssan pois..."

"Olen huomannut ravinnolla olevan merkitystä myös terveydenhoidossa. Minulla on geeniperintönä atooppinen ihottuma, johon olen vuosien mittaan saanut kovaa lääkitystä. Nykyään ihoni pysyy kunnossa luomuruoan ja esimerkiksi kylmäpuristetun helokkiöljyn avulla." - Terveydenhoitouutisissa Taru Valkeapää -

 

sivun alkuun

sivu on osa suurempaa kokonaisuutta