< >

On aika hakea pikkuperunat kellarista valoon - kovin lämpimään ei tarvitse, ettei iduista tule liian pitkiä. Lyhyet idut kestävät paremmin käsittelyt istutuksen aikana: siemenperunat peitetään mullalla ja jos se itu on hontelo, taittuu se helposti jo alkuunsa ekan multakerroksen alle eikä koneellista istutusta kestä ollenkaan.

"Syanidi on hyvin toksista

ja se voi inaktivoida mitokondrioissa

hengitysketjuentsyymin sytokromioksidaasin.

Elimistö pystyy käsittelemään pieniä määriä syanideja (0,003-0,005 g) vaarattomiksi,

mutta hengenvaarallinen syanidiannos on 0,1-1 g.

Kroonisessa syanidimyrkytyksessä oireina ovat mm. keuhko-oireet ja äänen käheys.

Syanidin enimmäispitoisuus talousvedessä on 0,05 mg/l."

Teollisuuden käyttämässä suolassa on usein paakkuuntumisenestoainetta E535, - lainalause tuolta-

 

Sipseissä voi olla montakin syytä sairauteen: ne rutontorjunta-aineet ovat toksiineita ja perunaruttokin on sientä! Uskon, että kuitenkin ne vihertyneet perunat, joita kone ei tunnista "sipsijalostuksessa" ja ne rasvat sisältävät sitten erilaisia rasvoja, joita ei kukaan pysty selvittämään, jos ovat sekoituksia - ja seassa muuuntogeenisiä kasviöljyjä, joissa on tietysti glyfosaattijäämiä ja koisamyrkkyä, jos rasva on maissista peräisin. Niin, se maa, mihin peruna istutetaan, saisi olla uudismaata, sillä se olisi puhtainta ja perunan avulla saisi rikkaruohot helpoiten pois uudelta kasvimaalta:-)

Hienoa, että joku on löytänyt syyt ajoissa, kuten Virpi Vihervuori:

"Virpi jätti pois viljat, lisäaineet, maitotuotteet, kahvin, teen ja perunan. Kolmen kuukauden päästä ­tulehdusarvot olivat laskeneet ja hemoglobiini noussut. – Lääkäri ei uskonut, että tämä johtui ruokavaliosta vaan totesi, että sairaudessani lienee meneillään hyvä vaihe.

Pikkuhiljaa Virpi alkoi palauttaa ruokavalioonsa hapanmaitotuotteita ja joitain gluteenittomia viljoja. Nyt hän syö ­luomu- ja lähiruokaa: kananmunia, pellavarouhetta, siemeniä, oliiviöljyä, kasviksia ja juureksia sekä lihaa, kanaa ja kalaa."

 

Kaari- lehdestä 3/2008:

"Hometoksiinilainsäädäntöä uudistettiin EU:ssa vuonna 2006, ja syksyn 2007 aikana kerättiin ensimmäiset valvontanäytteet kotimaisesta viljasta ja viljavalmisteista. Näytteiksi kerättiin vuosien 2006 ja 2007 viljaa. Ne ovat haitallisia terveydelle. Punahomeet tuottavat sekä ihmisen että eläimen terveydelle haitallisia homemyrkkyjä, eli toksiineja."

"Tärkeimpiin opportunistisiin sieni-infektioiden aiheuttajiin kuuluvat hiivoista Candida-lajit ja Cryptococcus neoformans sekä homeista Aspergillus-lajit. Mucorales-lahkon homeisiin kuuluvat sienet, Rhizopus-lajit, aiheuttavat vaikeita nekroottisia infektioita muun muassa huonossa tasapainossa olevaa diabetesta sairastaville potilaille." - Juha Salonen -

 

Hometta ei pitäisi kenenkään syödä! Nehän tuottaa myrkkyjä, toksiineita!

Fusarium- eli punahomeet ovat hyvin tavallisia viljoissa ja maississa esiintyviä homeita, jotka tuottavat aineenvaihduntatuotteina homemyrkkyjä. Yleisimpiä Fusarium-toksiineja ovat deoksinivalenoli, zearalenoni sekä T-2 ja HT-2 toksiinit. Pitkäaikainen altistuminen Fusarium-toksiineille voi aiheuttaa terveydellisiä haittavaikutuksia, kuten elimistön puolustusmekanismien heikkenemistä. Akuutit myrkytystapaukset ovat harvinaisia. Oireita ovat esimerkiksi pahoinvointi, oksentelu ja vatsakivut.

Mycotoxins