< >

"Flunssavirukset käyttävät nenän limakalvon soluja. Viruksen aiheuttaman flunssan eli nuhakuumeen oireet tulevat elimistön reaktiosta viruksia kohtaan sekä limakalvon solujen muuttuneesta toiminnasta. Immuunijärjestelmä saa aikaan tulehduksen poistaakseen virukset elimistöstä. Limakalvo taas tuottaa limaa, jolla yritetään estää viruksia pääsemästä solujen lähelle. Näistä syistä flunssassa nenä valuu kirkasta limaa."-Hyvät, pahat, näkymättömät; Pentti Huovinen -

 

Mitä siinä lukikaan? Montakin seikkaa, joista täytyisi päätellä, että flunssalääkkeitä ei kannata ottaa ja on jopa hyödyllistä, että nenä vuotaa. Liikaa ei siis pidä niistääkään! Kipulääkkeitä ei tietenkään kannata ottaa ollenkaan, mutta jos tulehdusta sattui tulemaan jo jonnekin, täytyy heti aloittaa proteiini/rasvakuuri ja jättää pöpöt ilman ravintoa. Perunassa niitä hiilareita on aika runsaasti, joten munakasta niiden tilalle, jos pöpö yrittää nujertaa:-)

Munakas valmistetaan oikeaan luomuvoihin, (Lidl`stä löytyy paras, kun siinä ei ole syanidisuolaa) ja aina luomukanan munista. Mediuutisissa 19.3.2010 oli artikkeli Moni lääkäri määrää voita, katso sieltä, tässä pätkä:

"Tunnettujen lääkäreiden rinnalle on nousemassa uusi sukupolvi, joka suosittelee voin käyttöä potilailleen.

Yleislääketieteeseen erikoistuvan Pyry-Pekka Suonsivun mielestä voi tulisi rehabilitoida. Hänen mielestään kasviöljyjen kemialliseen kovettamiseen pitäisi suhtautua kriittisesti ja teollisesti aikaansaadut transrasvat tulisi kieltää kokonaan.

– Kasviöljyjen yhteys kroonisiin suolistosairauksiin pitäisi myös asettaa suurennuslasin alle.

Samalla tavalla kananmunat vapautettiin pannasta vuonna 2007, kun havaittiin, että niiden haitallinen vaikutus kolesteroliarvoihin johtui tutkimusten väärintulkinnasta."

 

Tuoreimpia uutisia kannattaa toki lukea ja uskoakin, sillä monet uskomukset haittaavat myös tutkimusasetelmia. Esimerkiksi Fanni-Maria ei koskaan juonut jääkylmää juomaa - ja olihan hänellä sydänlääkkeet. Se kylmä vesi tuntui kuulemma heti. Keitettyä vettä oli oltava kannussa joka päivä, huoneenlämpöistä.

Polkujuoksu...? Kyllä lyhyempiäkin reittejä täytyisi olla...?

Seuraava onkin tosi rankkaa juttua, mutta se on sairaiden palstalta, joten en voi tietää, kuinka paljon eri tutkimukset (rikotaan solukkoa) ja lääkkeet ovat vaikuttaneet - eikä varsinkaan, kun niistä ei kukaan voi valittaa minnekään!

 

"No huh, eli kyse voi kuitenkin olla juurikin noista lääkkeistä. Olen jättänyt jo n. viisi (?) kuukautta sitten lääkkeet kokonaan pois, siis kaikki ja nyt menen ruokavaliolla, ja tosiaan ensimmäistä kertaa seiskaluokan jälkeen tuntuu, että osaan ja tajuan, enkä ole kokoajan ihan pihalla. Tuo muisti on jännä kun jotkut unohtaa joitain asioita ja ite olen unohtanut jännästi kaikki viime syksyyn asti alkaen 2002. Muistan kyllä joitain asioita hämärästi mutta kunnolla en mitään.  

Alan todella uskoa siihen että lääkkeet ovat olleet syy kaikkeen mukaanlukien muistiin, älykkyyteen jnejne. Kaverini (sairaus crohn) unohtelee asioita myös hirveästi, joutuu pitämään lappuja pitkin asuntoa, että muista avain, sulje jääkaappi, tarkista liesi jnejne. kaveri on syönyt asacolia myös 11-12 vuotta plus monia muita lääkkeitä. Huolestuttaa että jos lääke voi aiheuttaa tullaisia oireita niin mitä muuta se voi aiheuttaa? Karrageeni niminen lisäaine aiheuttaa paksusuolentulehdusta, muut lisäaineet syöpää, iho-ongelmia, hengitys ongelmia, sydän ja munuaisongelmia, hormoniheittoja jnejne. Lista on loputon.

Olen myös miettinyt että jos ruuassa olevat aineet voi aiheuttaa näitä niin miksei myös lääkkeet? tuota muisti juttua ei välttämättä listata koska "ei ole selviä todisteita" vaikka muiltakin löytyisi.  

Kyllä, minusta on tullut vainoharhainen kaiken suhteen johtuen ehkä siitä että nyt kun pystyn taas elämään niin huomaan kuinka sekaisin olen ollut koko tämän ajan enkä todallakaan jaksa uskoa että jos nuokaan lääkkeet olisi hyväksi ihmisille niin ei varmasti aiheuttaisi kymmeniä sivuoireita niinkuin minulla, enkä todellakaan halua kenellekkään samaa kuin minulle. Kaikkein sekaisimmillani olin juuri vuosi sitten kun lääkkeitä oli 7 eri lääkettä ja lääkäri joutui kortisonin vaihtamaan kun prednisolon lopetti vaikutuksen. Ei millään olisi sitä tehnyt vaikka jo yli puoli vuotta oli kärsinyt järkyttävistä ja monista sivuoireista, eikä se että olin aiemmin turvonnut ja hiukset lähti jne jne ollut mitään siihen verrattuna mitä silloin koin.

Haittapuoli nykyisin on vain se, että se kaikki paha olo vuodesta 2002 alkaa purkautumaan ja tunnen olevani väsynyt kaikesta kokemastani, vaikkei se niin pahaa ole ollut kuin monilla muilla, kun kaikki se lääkkeiden kanssa touhuaminen, sairaala olot, tähystykset, lääkäreiden sekoilu iski kerralla päin näköä kun lueskelin potilaskertomuksiani."

Toisaalla kirjoittaja kertoi aiemmin käyttämistään lääkkeistä:

"Azamun, prednisolon, asacol, trikozol (tai se antibiootti) ja sit pari pertaa remicade ja sit entocort. Antibiootteja en oo syöny säännöllisesti tähän tautiin nyt n. pariin vuoteen, entocort loppu kesällä, prednisolon lopetti toimintansa vuos sitten tammikuun alussa, remicade vuos takaperin viimeks, azamun kohta 5(?) kk sitten otettu viiminen sama asacol. ja noita kaikkia muita paitsi entocorttia ja remicadee oon saanu vuodesta 2002. eli nyt oon ollu kohta 5 kk ilman mitään lääkkeitä eikä järki luista siltikään yhtään, syön kuitenkin hyvin ja juon, vitamiinit saan kaikki ja nukun yleensä ihan hyvin niin luulisi ettei se ainakaan tuosta väsymyksestä johdu?" - kiitos, tässä on miettimistä monelle -