< >

"Puolustuksen mukaan Mustakoski oli tapahtuma-aikana sairauslomalla eikä siten vastuussa tapahtumista. Puolustus myöntää, että Vertimec-nimisen torjunta-aineen käyttöön ei ollut lupaa. Puolustuksen mukaan puutarhuri ei kuitenkaan tiennyt aineen luvanvaraisuudesta eikä siten syyllistynyt rikokseen." - Satakunnan Kansassa -

"Sorkkasairauksien tunnistus perustuu lypsyrobotin lattian alle sijoitettuihin neljään vaakaan, jotka mittaavat lehmän jalkojen painon. Tietokoneohjelma alkaa mitata kun lehmä tulee lypsylle ja tallentaa jalkojen painot lypsyn aikana. Näistä tiedoista mallinnusohjelma laskee jalkojen painon suhteessa toisiinsa prosentteina ja neuroverkko luokittelee onko lehmä terve vai sairas. – Jos yksi jalka painaa suhteessa muihin liian vähän, on syytä epäillä, että lehmä aristaa jalkaansa sorkkasairauden takia, Pastell kertoo." - 2007 uutisia -

"Lehmien hyvinvoinnista voidaan pitää parempaa huolta uuden lypsyrobotin avulla. Esimerkiksi jos lehmä tuottaa paljon maitoa, se pääsee päivässä 3-4 kertaa lypsylle ja utareiden rasitus vähenee.

- Robotti osaa tarkistaa myös päinvastaisen tilanteen. Jos lehmällä ei ole lypsettävää tai se käy liian tiheään lypsyllä, kone passittaa eläimen automaattisesti pois lypsypaikalta ja ilmoittaa poikkeavasta tilanteesta matkapuhelimeen.

- Lehmät voivat mennä lypsylle milloin haluavat. Menetelmä antaa lehmille enemmän vapautta ja nopeuttaa lypsämistä sekä vähentää työntekijöiden taakkaa, lisää Dybdahl.

Robotin avulla voidaan lypsää 65 lehmää päivässä eli kaksi 130 lehmää päivässä." - 2008 Iisalmen sanomissa -

Mutta ---jos vesi loppuu yhtäkkiä vaikkapa sähkökatkoksen takia?

 

Kuva ei liity lehmiin muuten kuin kevääseen ja siihen, että vain luomumaitotuotteita suosimalla varmistaa eläinten vapaan ulkoilun (pihattonavetoissa) ja keväällä tulee tosi sääli niitä muita, jotka ei edes aurinkoa näe... Kuvassa on vapunaikainen monivuotinen kevätesikko, jonka kukka on kaunis, vaaleankeltainen tupsikko silloin, kun maa muualla on vielä tummaa talven jäljiltä. Kevätesikko kasvaa ja talvehtii hyvin kaikkialla eikä vaadi paljon. Kukat kannattaa kerätä kukinnan loputtua, jos ei halua sen siementävän lähistölle - jos haluaa, voi suuren emokasvin siirtää aina muualle, laittaa vaikkapa kauniin kiven sen tilalle:-) Kevätesikko kasvaa joka vuosi vähän lisää ja toimii oikein hyvin reunakasvina poluilla ym.

 

"Suomeen on rantautunut vaarallinen C. difficilen 027 -kanta, johon liittyy korkeampi kuolleisuus ja uusiutumistaipumus. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä C. difficileä löytyy tänä vuonna vajaat 3000, joista 15 prosenttia on 027-muotoa.

Kuolleisuus 027-kantaan on noin 18 prosenttia eli korkeampi kuin "tavallisen" difficilen noin 12 prosentin kuolleisuus . "Husin alueella noin 300 potilasta vuodessa kuolee C. difficileen ja koko maassa ehkä noin 900", arvioi Ville Valtonen." - Kalevassa lokakuu 2008 -