"Olen valmis luopumaan rajoittavista uskomuksistani." - Anja Kulovesi -

 

"Saarela epäilee asiantuntijoiden intoa muuttaa pääkaupunkiseudulta. Siirto maakuntaan hankaloittaisi työtä, sillä Lääkelaitoksen väkeä käy viikoittain kokouksissa esimerkiksi Lontoossa, jossa sijaitsee Euroopan lääkearviointivirasto Emea. Lääkelaitos tekee runsaasti yhteistyötä myös lääketeollisuuden kanssa, ja käytännössä lääketeollisuus rahoittaa koko Lääkelaitoksen toiminnan. Saarela pohtii, miten hajasijoittaminen palvelee tätä työtä"... Mediuutisissa 19.5.2008

 

En tiedä, miten viiniköynnökseni saisin parhaiten seuraavan talven yli - viime talven se oli napapiirillä eteläisen seinän vierustalla kukkapenkissä ja avasi ensimmäisen kasvuversonsa vasta kesäkuulla! Se olikin uhkarohkea kokeilu enkä uskonut kasvin selviävän talvesta, koska lunta ei ollut syyspakkasilla yhtään suojana eikä sitä talvellakaan tullut kovin paljoa ennen kevättä. Kuvasin viinin portailta ylhäältä päin. Ihmeellistä, miten se tahtoo tarttua johonkin ja yrittää kovasti, ikään kuin sillä olisi sormet, kuin pikkuvauvalla:-)

Luin kauan sitten Etikettilehdestä, että viiniköynnös olisi sellainen kasvi, joka aina uudessa ympäristössä mukautuu siihen, mutta voiko se tapahtua tämän verson avulla vai täytyykö siihen olla paikan päällä syntynyt siemen? En millään haluaisi pilata kasvin omia kykyjä omilla toimenpiteilläni, mutta ohjeita silti kaipaan, kun en asiasta mitään tiedä. Katsotaan! Nyt on elokuun puoliväli... kuvassa siis kesäkuun 20.

Valo alkaa vähentyä ja kylmyyteen täytyy sopeutua. Selviäähän nuo pikkulinnutkin... Laitanko vanhat silkkivaatteet suojaksi vai höyhentyynyjä? Viime talvena sen päällä oli vain vähän lehtipuiden kuivaa roskaa.

Muuntogeenistä maissia on käytetty oluen vamistukseen, mutta onko viineissäkin jotain muuntogeenistä? Tästä kasvista tuskin koskaan tulee yhtään rypälettä, mutta joka päivä on mukava käydä auttamassa sen kärhiä kietoutumaan puukepin ympärille - ja tarttuu se, kun odottaa hetken! Lämpötiloja en aio tasoittaa enkä muutella, mutta maanpäällinen verso ei varmaankaan kovaa pakkasta siedä?

Suomi24-jutuista löytyi hienosti muotoiltu pätkä tekstiä, jonka lainaan tähän siksi, kun kys palsta on mahdottoman tukkoinen aina eikä aukea helpolla - ja hyvin monet jutut katoaa lopullisesti, kun ne eivät lukijoita miellytä... Siispä:

"Geenimuunnellun Bt-maissin piti olla täysin turvallista ja niin uskottiin pitkään. Vuosien kuluttua paljastui että Bt-maissiin istutettu geeni tuottikin myrkyllistä pestisidiä ja perhosia uhkasi sukupuutto.

Ensimmäisenä oli monarkki-perhonen (Danaus Plexippus) sitten eräs toinen perhonen ja myrkky eteni tuholaistoukkia syöneisiin petohyönteisiin kuten leppäkerttuihin, heinäsirkkoihin, vedessä eläviin hyönteisiin, mehiläisiin eli käytännössä myrkky siirtyi yhä ylemmäksi ravintoketjussa ja myrkyn sivutuotteineen todettiin olevan rittävän tehokasta ja johtavan laajamittaisiin sukupuutoihin.

Kaiken kukkuraksi pestisidin kyky kontaminaatioon (muuntuminen toiseksi yhdisteeksi) suureni ravintoketjussa edetessään.

Lisäksi löydettiin uudentyyppisiä bt-maissi hybridejä jotka tuottivat toisentyyppisiä myrkyllisiä proteiineja eli toksiineja ( esim. CrylAB-proteiini). Näiden gmo-hybridien tuottamia toksiineja ei kukaan hallitse eikä voida tehdä mitään ennustetta millaista toksiinia mikäkin hybridi kulloinkin tuottaa." >> tutkimuksesta lisää.

 

"- Taas helpotti! Rupesin nyt noudattamaan tosi tiukasti tätä luolamiehen dieettiä, ja tiputin jo aiemmin pois jättämäni tärkkelyksen ohella nyt myös sokerit. Tällä hetkellä vointini on hyvä ja myös veriarvot ovat pysyneet kunnossa. Pystyn käymään töissä vaikeuksitta ja voin ilman muuta todeta, että luolamiehen dieetti on ollut ratkaisu ongelmiini." - Hymyssä: kommentointi suljettu??? -

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta