< "Kohtaan haasteeni kysymällä, mikä on sen opetus" - Anja Kulovesi - >

"Minä en tiedä mitään iskukuumennuksesta, mutta jotain karrageenista (E407).

Itse lisäsin ruokavaliooni reilusti kermaa syksyllä 2007 luettuani tätä sivustoa jonkin aikaa. Koska periaatteenani on ostaa aina luomua, kun se on mahdollista, ostin tietenkin Valion luomukermaa. Loppusyksystä minulle alkoi tulla selkäkipuja, jotka viittasivat selkärankareumaan. Sairaskertomus on monimutkainen, eikä liity aiheeseen. Monien koukeroiden ja tutkimusten jälkeen kivut lähtivät, enkä saanut reumadiagnoosia. Mutta prosessin aikana luin netistä paljon reumantyyppisistä sairauksista. Ne tuntuvat liittyvän suoliston hyvinvointiin. Ja karrageenilla on yhteyksiä suolistosairauksiin. Itse vaihdoin heti tiedon luettuani luomukerman kuohukermaan (enkä takaisin vaihda ennenkuin poistavat sen karrageenin siitä). Uskon, että tämä ruokavaliomuutos oli yksi tekijä selkäni parantumisessa.

En siis suosittele kenellekään Valion luomukermaa, vaikka muuten luomutuotteiden puolesta liputankin." - Kiitos, kuin myös -

 

Katso... 2500 metrin korkeudessa, siellä missä ei voi erottaa horisonttia, ei pilveä vesisateesta eikä aina vuorenhuippuakaan paljon ylempänä, minne turistille ainakin juomavesi täytyy raahata usein selässä kantamalla.

Miten ihmeessä kertoisin, vaikka kuinka päivänselvä asia olisi... Kuva on muuten tavallisen hiekkatien reunalta. Olihan siellä pikkusen maha välillä sekaisin, mutta ihan itsestään parani, ilman mittareita ja hoitotakuita. En millään enää voi sanoa meidän systeemiä ainakaan paremmaksi... Sori, mutta miksi valehtelisin tai kaunistelisin todellisuutta?

Olen sokkona uskonut aina, että on jossain tulehdusta, jos crp on korkea, mut eihän se sitä tarkoitakaan aina, katsos, mitä muuta se merkitsee:

"CRP:n rooli elimistössä on osana luontaista immuniteettia ja vierasaineiden eliminointimekanismia. CRP on klassisen komplementtijärjestelmän aktivoija ja edistää vierasaineiden opsonisaatiota ja fagosytoosia." ---kertoo Wikipedia

Tuli kerran koettua se pyöröovi kotimaassa ihan itse enkä haluaisi todeksi uskoa: olin syönyt syksyllä tavallista kaalta, mutta en ole ennen en ole ajatellut, että kaalessakin voi olla myrkkyjäämien kannalta katsoen eri kohtia: yleensä uloimmat kaalet kasvavat ensin ja ovat lähinnä maata, jota lannoitetaan, suihkutetaan erilaisilla madon, koin ja kärpäsentorjunta-aineilla kasvun aikana sekä sadonkorjuun jälkeen - en tiedä mitä. Mutta koska leikkasin salaattia (jota en siis ole tehnyt ollenkaan) varten ylimmän osan kaalesta syrjään, ne ohuimmat lehdet, taisin samalla leikata omaan annokseeni juuri ne osat lehdistä, kun ruiskutusvesi valuu ja jää siihen hankaan? Niin tein ja siksi se pienikin määrä oli liikaa - ja uuden kaalen kohdalla voi olla varoaika hyvinkin lähellä...

Kuume nousi, 37,6 illalla ja aamulla oli kans, mutta nukkuminen oli hankalaa mahakivun takia enkä varmaankaan paljon nukkunutkaan. Limaa tuli, joka yleensä alkaa erittyä siksi että elimistö haluaa päästä eroon myrkystä ja se merkitsee usein myös tulehdusta. Tarvitsin sairaslomaa. Sanoin lääkärille, että vaiva alkoi ihan selvästi kaalen jälkeen eikä sitä ennen ole ollut minkäänlaista vatsavaivaa vuosikausiin! Koska crp oli yllättäen 120, tarkoittaa se sitä, että jotain sopimatonta / myrkyllistä olin tosiaan syönyt.

Kipu oli lievää, mutta häiritsi unta. Mitään lääkkeitä en käytä, mitään muuta en ollut syönyt vähään aikaan enkä edes vahingossa glutamaatteja, joista tiedän mahan ja päänkin varmasti tulevan kipeäksi. Mutta koska crp arvo oli niin korkea, terkkari etsi lääkärin ja lääkäri lähetti ensiapuun, jossa kirurgilääkäri kirjoitti sairastodistuksen vasta illalla. Sielläkään ei ketään kiinnostanut tuo varsinainen syyllinen: kaali ja mahdollinen ruokamyrkytys kaalesta (en käy ruokaloissa koskaan), vaan alettiin etsimään jotakin divertikkeleitä, mitä minulla ei voi olla, koska ei mitään vaivojakaan ole ollut ennen tuota kaaliannosta! Hapankaali ja luomukaali onkin sopinut aina minulle hyvin, mutta niissähän jäämiä ei ole siksi, että luomussa ei myrkkyjä käytetä ja hapankaalessa ne varoajat ovat luultavasti jo umpeutuneet?

En ole aiemmin miettinyt, mitä tuolla arvolla mitataan, mutta illalla selvitin asiaa itselleni. Voin olla väärässä, mutta saanhan ajatella ääneen:-)

Vuosia aiemmin kehkokuumeessa crp-arvo oli vain 39, vaikka olin hirmukipee, mut esim poskiontelotulehduksessa se arvo ei nouse ollenkaan, sanoivat.

Onpa kumma? Tulehdusarvoko muka? Koko päivä menikin sitten ensiavun odotushuoneessa, verikokeissa,syömättömänä (en olisi syönyt kuitenkaan sairaalaruokia, en moiti) ja ennen lähtöä laitettiin jopa 2 eri antibioottia tippana suoneen, jotta sais ne arvot alas. Mutta kun mulla ei ole edes sairas olo? Olo parani päivän paastolla hyvin, kun en mitään muutakaan myrkkyä suuhuni saanut ja hb minulla on melkein 150 - ei hätää. Pian univelkakaan ei enää vaivannut. Ilmaa kehittyi valtavasti ja siitä tulee nyt mieleen juuri se mekanismi, miten ne myrkyt noihin ötököihin vaikuttavat: olenhan sentään nuoruusvuosina suorittanut vihannestenviljelykurssin - ja oppimateriaalina oli juuri Kemiran mainoslehtiset;-)

Antibioottitippa kahdella eri merkillä aloitettiin välittömästi ja nappilääkekuurit niillä samoilla - todistus sairaspoissaolosta vasta sen jälkeen, muutoin ei edes sitä. Jos joku on kuullut hoitotakuusta, joka toimii kuin pyörö-ovi, tämä on juuri sellainen, että pois et voi hypätä!

Kaali ei kiinnostanut edes eviraa, jolta kyselin, minne lasku lähetetään, kun haluaa tietää, mitä torjunta-ainejäämää on mahtanut saada pienestä palasta tuoretta kaalta noin paljon. Niin, lasku tulisi valittajalle. Kaalen lopun aion pakastaa siksi, että en aio itse maksaa siitä analyysistä aiheutuvia kustannuksia. Soitin Eviraan ja selittivät, että sellainen vaara on olemassa... Analyysin tulos muuten ei oliskaan todellinen siihen, mitä satuin syömään, koska siinä on ne puhtaammat yläpuoliset osat. En voi olla varma suostuisiko kunta sen kustantamaan. Nehän voi heittää sen roskiin, jos vien sinne laboratorioon. Laitoin toki kaupungin e-laboratoriolle ilmoituksen asiasta, noin periaatteessa ainakin, ettei tarvitse myöhemmin jossitella.

On siis monin kerroin varmistettu se, että suurtuottaja saa myydä ihan mitä vaan, minkä onnistuu kauppaan asti pakkaamaan? Mitään umpipusseja ei tarvitse etsiä, kun syy on ihan selvä, ja mun maha on ollut vuosia huippuhyvässä kunnossa. Millä sen todistaisi? Muistetaan kysyä lääkäreitä tavatessamme, miten he itse todistavat kysyttäessä, ettei niitä ole? Ilmavaivojenko takia ihmiset tutkitaan noiden mahdollisten divertikkeleiden takia automaattisesti?

 

Systeemi on aukoton: mistään et voi valittaa kenellekään ja kaupoissa todella saa myydä ihan mitä vaan, mikä ei kelpaa madoillekaan. Luomukaalia sentään saa vielä jostakin, kun vaan ehtisi kauppaan ajoissa. En olisi ikinä uskonut, että meillä on noin automaattinen systeemi... Mitä tein väärin?

Enää en siis mittaa kuumetta, en mene terkkarillekaan - enkä osta muuta kuin luomukaalia:-)

 

Siis: "CRP:n rooli elimistössä on osana luontaista immuniteettia ja vierasaineiden eliminointimekanismia."

"Räikeimmillään Nexamed valmisteli sairaanhoitopiirin kehitysyhtiölle Mediecolle suunnitelman projektista, joka sairaanhoitopiirissä oli tarpeen toteuttaa. Projektin käytännön toteutus annettiin myös Nexamedille. Hankkeen kustannusarvio oli yhteensä 633 530 euroa. Kokonaisrahoituksesta avustusten osuus oli 554 339 euroa eli 87,5 %." 14.5.2008 kolmevarttisessa

 

Tarja Stenberg on väitellyt ja totesi univelan lisäävän tulehdusarvoja. Miten ne sitten liittyy tuohon yhtälöön? Nukkuessa ei tuu syötyä myrkkyjä samoissa määrin kuin valveilla:-D

Jos minulla olisi jokin elinkautisestolääkitys, en olisi ehkä reagoinut aineeseen yhtä rajusti. Mutta miksi meidän täytyy oppia niitä sietämään? Nyt siedätän nikkeliallergisena kaksinkertaisella sivuvaikutuksella huminaa päässä - kyllä se menee ohi, jos ei sitä ennen tuki poskionteloita! (Huonosti kävi siedätykselle, sillä sain allergisen reaktion niistä lääkkeistä mitä oletettuun divertikuliittiin määrättiin...

Hirvittävä turvotus alkoi antibioottikuurin myötä varmaankin titaanidioksidin tai laktoosin tai (laktoosimonohydraatti) takia ja jouduinkin ekan kerran "turvautumaan" apteekin laktaasivalmisteisiin. Jos en olisi sitä huomannut, olisin haljennut - se ei ole vitsi. Mutta huomasin myös, että kahteen kuuriin sitä ainetta täytyi ottaa enemmän, kuin 1 kapseli lääkkeiden kanssa, paljon enemmän, mutta turvotus alkoi olla niin pahaa, että en yksinkertaisesti uskaltanut enää, vaan sain pikapikaa toisen valmisteen, kun sain lähimmäiseni puhelimeen. Se ensimmäinen oli LAKTAASI ja jos sallittu maksimiannos päivässä on 8 kapselia (kuoret jätin pois ja sekoitin jauheen veteen), minulle jo 3 kapselia vuorokaudessa oli liikaa! Ihmettelin jo ekanjälkeen omituista huippausta, mutta kun en hädissäni muistanut sitä maltodekstriiniä, mitä ei monet sairaatkaan kestä yhtään (minähän olin vakavasti sairas, kun crp oli silloin 159 mutta olo ei tuntunut sairaalta, ainoastaan se crp-mittarilukema oli niin paljon, että osastolle olisivat ottaneet, jos en olisi asunut niin lähellä. Mutta valmisteessa on myös runsaasti hiilihydraattia inuliinina, enkä ole sitäkään aikaisemmin ajatellut. Jos yrittää rajoittaa hiilareita, on tuo kuin laittaisi sokeria juomaveteen! Hirvittävä olo, vain konttausasento ja "kissanvenyttelyt" siitä piti tajun tallessa! Kipulääkkeitä en tietenkään ottanut ja yritin juoda keitettyä vettä usein. Titaanidioksidin määrä monella tabletilla moninkertaistui ja laukaisi allergisen reaktion myöhemmin - sitä en osannut odottaa ja ehdin juuri ja juuri ensiapuun: yöllä sinne ei niin helposti tukehdu, koska hajuvesiä on vähiten - muulloin täytyy odottaa kaukana ulkona poissa tupakointipaikalta ja pihalta alas laskeutuvien raskasmetallien ym vaikutuspiiristä. Sellainen sairaala meille on rakennettu... Hirvittää ajatellakin, miten astmaatikko selviää edes odotushuoneesta hengissä, kun sinne tervekin meinaa tukehtua!??

 

Niin, vaikka saisit jostakin ruoasta myrkytysoireet, joudut ehkä itse kustantamaan analyysin hinnan! Silti niistä kannattaa kertoa jollekin, mutta miten? Luulen, että aikoinaan jollakin "aluevastaavalla" on lipsahtanut tuo sanonta ylläpitolääke - varsinkin jos se lääke on pitänyt yllä tautia eikä antanut elimistölle mahdollisuutta parantua (asperiinia, sanoi muuan lääkäri...) ja toi Azamunhan on solusalpaajaa, jolla voidaan saada elimistö hyväksymään paremmin vieraita aineita. Loogista kyllä, mutta liian monta vuotta menee noissa jutuissa... mitä ei tietenkään maallikot saa edes arvostella:-(

Miten olis, jos solusalpaaja hyväksyttäisiin lisäaineeksi samaan tapaan, kuin glutamiinihappokin? Kuka tietää, etteikö lobbarit olisi jo asialla? Ketä ne kiinnostaa? Eihän ne meitä lobbaa, vaan Kelaa (on jo kelakorvattava...) ja meidän lainsäätäjiä. Paljonko eläimille käytetään noita solusalpaajia, että eivät kuole kesken parhaan tuotantokauden? Miksi luomukananlihaa ei saa kaupasta ostaa jne? Happoja lisääviä aineita (glutamaatteja) laitetaan valmiiksi ruokiin eikä edes närästyslääkkeiden käyttäjälle kerrota aina, missä sitä happoa lisäävää ainetta on. Ja Kela kustantaa ne lääkkeet, jotka loppujen lopuksi ei edes auta niitä, koska aineet ovat toistensa vastavaikuttajia:-(

Minkälaisia hölmöjä asiakkaita ollaan silloin, kun joku muu maksaa? Tai mihin lapset totutetaan?

Katsokaa se elokuva Trumanshow - siinähän ne näkyy kaikki asiat, mutta sairaat on piilotettu jonnekin, niinkuin on todellisuudessakin. Kuolleet kun ei voi valittaa haittavaikutuksista eikä sairaalan potilailla ole edes nettiyhteyttä! Elokuvassa Kuudes aisti muuan tyttö yritti kertoa samaa asiaa elokuvan keinoin näyttämällä elokuvassa videonauhaa, kuinka äiti laittaa myrkkyä lapsen ruokaan ja tuo filmi esitettiin sitten koko suvulle. Ihmiset käsittää sen kauhuelokuvaksi, vaikka ihan tottahan tuo on meidän maailmassa, kun vanhemmat eivät todellisuudessa välitä siitä, mitä lapsille syötetään. Todellisuus on paljon hirveämpi, kuin nuo elokuvat - eihän vanhemmat aina edes usko mitään - jos kerta oma henki ei mene:-(

Oli muuten muuan hammaslääkäri telkkarissa kerran, joka kertoi triklosaanista, kuinka hirveä ympäristömyrkky se on vesieliöstölle, mutta ihmiset sitä käyttää hammastahnassa ja se saastuttaa vesistöt. Siis jos se kielletään joskus, ei johdu ihmisestä, vaan niistä kirpuista:-)

Samasta syystä muuten lopetettiin elohopeankin käyttö paikka-aineissa, amalgaameissa.... Mut eihän ihmiset valita, vaikka olis kuinka kipeitä...

Sivu on osa vähän suurempaa kokonaisuutta