<... ...>

 

"Tälle kaasulle, jonka Antoine Lavoisier luuli olevan kaikkien happojen olennainen osa, hän antoi myöhemmin nimen oxygéne eli happi, joka tarkoittaa hapon muodostajaa (kreik. oksys 'hapan', genein 'synnyttää'). Seuraavaksi hän vahvisti Henry Cavendishin jo aikaisemmin esittämän väitteen, ettei vesi ole myöskään alkuaine, vaan hapen ja niin kutsutun 'palavan ilman' yhdiste. Hän nimesi 'palavan ilman' uudelleen, ja sitä alettiin kutsua nimellä hydrogène eli vety, joka tarkoittaa veden muodostajaa (kreik. hydor 'vesi', genein 'synnyttää'). - Marjo T. Nurmisen kirjassa "Tiedon Tyttäret" Kiitos sanoista! -

 

Glutamiinihappohydrokloridin 9.2.09 tarkistetussa 3-sivuisesta käyttöturvallisuustiedotteesta suoraan kerään muutaman seikan, joka täytyisi mun mielestä lukea myös ruokapaketin kyljessä, jos siinä jotakin glutamaattia (=Hypochylin-lääkkeen vaikuttava aine) on:

  • "pidettävä loitolla elintarvikkeista, juomista ja rehuista (kohdassa 8)
  • vältettävä ihokosketusta ja kosketusta silmiin (kohdassa 8)
  • vaaralliset hajoamistuotteet hiilimonoksidi ja hiilidioksidi, Nitroosikaasuja, Klorivety (HCl) (kohdassa 10)
  • Ärsyttävä vaikutus ihoon ja limakalvoihin, silmiin ärsyttävä vaikutus" (kohdassa 11), huomaa siellä myös selitystä: "Aineen akuutti ja krooninen toksisuus eivät parhaan tietomme mukaan ole täysin tunnettuja.... --ei ole saatavana materiaalin karsinogeenisten ominaisuuksien luokitustietoja"
  • Lievästi vesistöä vaarantava... Materiaalia ei saa päästää ympäristöön ilman asianomaisten viranomaisten lupia (kohdassa 12)
  • Ärsyttää silmiä ja ihoa (kohdassa 15 siv 3)
  • Vakavan silmävaurion vaara (kohdassa 15 siv 3)
  • Vain teknisesti koulutettujen henkilöiden käyttöön (kohdassa 15 siv 3)

 

Mitä eroa on sanoilla hydrattu - elsin sanoin:

"- mitä ikinä teetkin vältä kovetettuja ja jopa osittain kovetettuja ja jopa osittain hydrattuja rasvahappoja. Rasva, jossa on näitä, on ihmiselle vaarallista, näyttää se sitten kovalta (kuten vanha sunnuntai) tai vähän pehmeämmältä (kuten benecooli) tai on jopa juoksevaa (kuten soijaöljy, jota on pakko hydrata vähän, säilyvyyden takia)." Elsin jutut kannattaa lukea tuolta ja siellä esimerkiksi:

"...Ehkä hiukan vanhempana (50-100v tästä?) suomalaiset osaavat taas arvostaa omia perinneruokiaan sellaisina kuin ne oikeasti olivat silloin kun ne tehtiin aidoista raaka-aineista (ja silloin kun niitä aitoja raaka-aineita oli riittävästi saatavilla)."

 

hydrolyysi - hydraatti - hydroksidi - hydrolysaatit muutama juttu 1 ... 2 ... 3 ...

 

Otan esimerkin yhdestä valmisteesta, mitä en voisi käyttää ollenkaan, jos tarjottaisiin. Miksi, saattaa löytyä linkkien takaa. Miten ihmeessä sairaat ihmiset noita sietää? Pahoinvointipillereiden avullako? Kauan sitten kuulin leikatuilta, että ei kannata käyttää ainakaan maltodekstriiniä, mutta sitä tekstiä ei missään ole enää. Toisenkin kerran erikseen henkilö, jota ei ole leikelty, varotti maltodekstriinistä sanoin: Varokaa maltoa!"

 

Kauhistus... Millainen pökkerö voikaan tulla pelkästään jostakin pillimehusta:-(

 

Mun elimistö ei siedä teollista askorbiinihappoa ja jotain yhteistälöytyy sen valmistusmenetelmässä:

"Ensimmäisessä vaiheessa glukoosi hydrataan eli siihen liitetään vetyä. Tällöin glukoosin aldehydiryhmä muuttuu alkoholiksi ja tuotteena on D-sorbitoli. Käymisreaktiolla se muutetaan L-sorbitoliksi. Syntetisointiin tarvitaan vielä rikkihapon apua jotta saadaan aikaan 2-okso-gulonihappo. Viimeisessä vaiheessa tästä lohkaistaan vettä pois, jolloin suoraketjuisesta haposta saadaan rengasrakenteen sisältävä askorbiinihappo" - kemianopettaja -