<.......... "Mieleni ja kehoni löytää joustavuuden tehokkuuden harhan takaa" - Anja Kulovesi - ..........>

"Puut, ruohot, meri, joka korsi on syntynyt tanssimaan

osa askeleet jo maailman alusta.

Kun tuuli tanssittaa, ei askeleista ole väliä

Kaikki osuu aina kohdalleen

ja Kaikkeus on hetken täys ja hellä

tanssin hyväilystä

taivaankappaleet parittelevat

Niin sitä tulee tanssia, niin tulee tanssia

niin että luut ja nivelet lakkaavat olematta ainesta luuta nahkaa

ja suonet ovat pelkkiä merta kohti kohisevia jokia

silkkaa sulautumista

Tanssiminen on muuttumista puuksi ruohoksi korreksi mereksi

etkä mitään kaipaa eikä sinulta mitään puutu

Kaikkeuden hyväilyjä tanssiminen on

hyvän kutsumista

sateen sinne missä käsi turhaan kurkottaa

Eikä askeleista ole väliä

ei ole älä piittaa

Sillä se joka tanssii, antaa tuulen tanssittaa

ei ikinä tallaa elämän varpaille"

-Tommy Taberman (kopsasin Eurotansseista kuullusta, välimerkit ja rivinvaihdot voi olla väärin) -

 

Keräsin linkkejä kivoista lavatanssipaikoista matkan varrelta kotimaasta - ei missään tietyssä järjestyksessä, vaan sen mukaan, missä on tullut käytyä ja kannattaa mennä uudelleenkin - katso kalenterista esiintyjät ja ajo-ohjeet. Toivon, että siitä olisi hyötyä tanssien järjestäjillekin siinä mielessä, ettei samana viikoloppuna kannata järjestää mitään tapahtumaa kovin lähekkäin, koska samat ihmiset eivät voi olla monessa paikassa yhtaikaa. Myös tanssileirien ajankohta kannattaa huomioida, sillä liput on maksettu jo kauan sitten aikaisemmin.

 • Luusuanpirtillä Kemijokivarren Pirttikoskella on alkaneet tanssi-illat ja kaikenlaisia tapahtumia on tulossa! Toivottavasti ei satu samaan aikaan Nastojen tapahtumien kanssa, sillä kimppakyydit sovitaan ajoissa... -eikä sama kyyti voi mennä kuin yhteen paikkaan kerrallaan.

  Tanssi.net kalenterista näkee kätevästi joitakin asioita - siis mitä sinne on joku ilmoittanut, ei muuta! Sopiva matka myös Posiolta ja Ranualta - katso luontoon- sivulta etäisyyksiä. Esimerkiksi Korouoma ei ole linnuntietä kovin kaukana - ja senhän tuntee kaikki! Posiolta on kai tunnin ajomatka Luusuanpirtille, kuin myös Ranualta, joista voisi kulkea kimppakyytien lisäksi pikkubusseillakin? Sellaisen kun saa täyteen, on matka kannattavaa, sanoi muuan bussikuski vasta. - Kemijärveltä alle 60km - miksei? Kiinnostuneet voisivat ottaa yhteyttä Luusuanpirtille suoraan.

  Tiedot tanssipaikasta täytyy lisätä tanssi.net -sivulle. Esiintyjät voisivat ottaa itse yhteyttä järjestäjille - tyhjä estradi odottaa!

 • Keminmaan Tähtirannassa voi yöpyä viereisellä leirintäalueella - ja maistaa tosi hyvää omenaviiniä ja mustaherukkaviiniä - tarjotaan myös tanssipaikalla ja voi ostaa mukaankin:-)
 • Kuivaniemellä näköalapaikalla Merihelmen pyöreä tanssilava - ohjelmaa voi järjestää sinne kuka vaan vuokraamalla paikan, myös tanssisaliin. Viereinen leirintäalue on tietääkseni erillinen yritys. Ihana auringonlasku siistillä hiekkarannalla, myös pikkumökkejä, saunatilat aika uudet.
 • Naapurivaarassa ihana maisema. Asuntovaunut kannattaa viedä mäen alle, sillä yläparkkiin saa jäädä vain -autoilla. Tiekin on aika jyrkkä.
 • Urjanlinna Sievissä - lava veden äärellä, terassi sen päällä. Ihana paikka! Leirintäalue vieressä, myös mökkejä. Viinitila, josta löytyy karpaloviiniä, omenaviiniä ja portviiniä (maistuu punaiselle Royal-suklaalle), löytyy lähistöltä Röyringistä. Monesti päänsärky tulee sinisestä väriaineesta ja tupakansavusta - siksikin lavatansseissa on niin mukava, kun ei tarvitse haistella tupakansavua ja hajuvedetkin haihtuvat pian pihalle.
 • Parkanossa Käenkosken hieno pyöreä tanssilattia tanssikeskuksessa.
 • Särkkä Punkalaitumella - pääskysten paratiisi, mutta myös meille niin ihana keidas maaseudun rauhassa.
 • Pistohiekan lava Puumalassa (en des yritä laittaa näitä mihinkään paikkajärjestykseen...)
 • Merisärkkä Kalajoella - aamukävely hietikoille rakennetuilla pitkospuilla, meren rannalla! Syksyllä Venetsialaiset!
 • Jenkkapirtti Asikkalassa - ja siinä lähellä Pihamaalla palkittua Pihamaan tyrniviiniä ja Roseeta - saa toki Heinolastakin, ja Heilasta.
 • Helsingissä tanssipaikkoja on liian vähän - Paville löytää joskus...
 • Ruusulinna lähellä Helsinkiä - muista käydä samalla Lohjansaaresta omenatilalta tuliaisia - Ciderberg-hyvää!
 • Hausjärven Kolmilammille sunnuntaisin? Ihana retkipaikka lampien keskellä - aamuherätys pöllön huhuiluun:-)
 • Pirkkalassa idyllinen, vanha pieni tanssilava melkeinpä "puiden oksilla": Haikan lava
 • Sotkalinna ...Rengossa - kartta löytyy noilta sivuilta yleensä ja tanssi.netissä on reittipalvelu
 • Parolassa Satulinna - niitä muuten on useampikin.
 • Tanssikrouvissa... liikenteen melua tavallista enemmän. Monta tanssipaikkaa on vielä kokematta.
 • Hirvensuuli Huittisissa. Kautta Urjalan... Hirven pää -muinaisesine löytyy Turun linnasta:-)
 • Mäntsälän suurlava ei ole maisemapaikalla, mutta ei se haittaa tanssimista:-)
 • Hampushalli Pudasjärvellä Hampusvaaran luontopolun vieressä männikössä.
 • Lomakouhero Karstulassa - majoitusta, aamusauna ym - lopettanut toiminnan keväällä 2008, harmi!!!! Näin käy niille muillekin helposti, kun esiintyjien matkustuskulut nousee. Jotakin täytyisi tehdä asian eteen - meidän kaikkien?

 

Tanssi on mukavaa liikuntaa, mutta joillekin siitä on jostain kumman syystä tullut ikävä juttu. En voi käsittää, miten, joten sekaannuin keskusteluun: tanssimisesta kieltäytyminen. Käykää siis kurssilaiset myös tanssipaikoilla, missä ihmiset odottavat niitä samoja kokemuksia! Ravinolatansseista niitä ei saa, kun ei siellä ole tilaa tanssia, tulee heti liian kuuma eikä kukaan halua litimärkänä olla koko iltaa jne. Moni urheilutila onkin ilmastoinnin (avattavia ikkunoita tai ovia ei ole!) ja liikalämmityksen vuoksi kaikkein huonoin paikka tanssiharrastukselle! Asuntoautoja varten on oltava 4 parkkipaikoilla vähintään 3 metrin väli ja mielellään puhdasta juomavettä tarjolla mukaan yöpyjille. Moni paljon reissaava kulkee sähköautoillakin, mutta minne, kun ei niitä latauspistokkeita ole vielä edes sopivin etäisyyksien välein - melkoinen rajoitus siis! Mutta, muistakaa sitten, kun niitä parkkipaikkoja raivaatte puista, täytyy terveistä puista jättää aina muutama sopivasti varjopuuksi, kun auringon paahteessa ei vaan pysty autoissa olemaan kukaan. Kerään siis omille sivuilleni muistiinpanoja itselleni ja koska sivut ovat kalenterin muodossa siellä, ei tosiaan ole helppo löytää samasta aiheesta kertovia sivuja. Levytanssejakin voi tietysti järjestää, kun kerää porukan ja vuokraa tilat osallistujien kesken. Kävisikö siinä prosenttimaksu?

Muita keskusteluja, mihin voi kuka tahansa osallistua ilman rekkautumispakkoa:

Venäjällä satanut isoja lumipalloja

Maailmanparannusketju!!!

Mistä voi johtua jokapäiväinen kuvottava olo?

Onko täällä ketään migreensitä kärsiviä paikalla?

Ihmiskunta elää hyvin mahdollisesti jonkun muun luomassa simulaatiossa

"Ihmisen todellinen rikkaus perustuu hänen kykyynsä olla utelias ja nähdä maailman ilmiöt osana täydellistä ja ihmisen käsityskyvyn ulkopuolelle ulottuvaa järjestelmää, jonka osana kuitenkin ihminen itse on täydellinen, vaikkakin samalla kehittyvä ja kasvava olento". - 18.6.1995 Timo Järvilehto -  

sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

sivun alkuun