< >

"...että maissiöljyä on 10 mg/litrassa eli kyse ei ole mitenkään olemattomasta määrästä. Vertauksena esimerkiksi pähkinäallergia jossa pahimmillaan yksi pähkinänmuru jäätelössä johtaa sairaalakeikkaan. Ihmetyttää miksi Valio ei ole halukas kertomaan maitoon lisätystä maissista yleisemmin kuluttajille.

Se, missä kaikkialla on maissia on tullut itsellenikin yllätykseksi. Mm. kinkuissa, leivissä, melkein kaikissa teollisissa eineksissä, useimmissa jogurteissa, rahkoissa, jäätelöissä etc. Maissia on myös muunneltu maissitärkkelys E1442 ja E1422 sekä maltodekstriini." -Kiitos, tosi tärkeää tietoa!-

 

Televisiosta tuli eilen 19.1.2011 teema-kanavalta ohjelma, jossa kerrottiin vesikirpuista, jotka eivät kestäneet bt-maissijauhoa. Kuva on siitä ohjelmasta, Thomakselta kysyttiin, "Voiko muuntoruoka olla vaaraksi ihmiselle? Valitettavasti sitä ei voi nähdä enää Arenaltakaan. Katsoikohan meidän asiantuntijat tuota ohjelmaa, Thomaksen tutkimuksia, ollenkaan? Näkiköhän Liisa? Tai eviralaiset?

Thomas Bohn sanoi mm:

"Kun GMO-ravintoa syöneiden koe-eliöiden kuolleisuus on kohonnut, tilanne ei ole omiaan herättämään luottamusta. Näistä tuloksista ei tosin voi suoraan päätellä, että muuntokasvit ovat ihmiselle vaaraksi..."

Koko ohjelmaa en jaksa tähän kirjoittaa, mutta olennaista on se, kuinka vaikea niitä selkeitäkin näyttöjä on tuoda esille missään!

"Tutkimukseni osoittevat, että GMO-maissia syöneiden vesikirppujen kuolleisuus on suurempi. Mihin professori Sorteberg mahtaa perustaa tutkimukseni teilaamisen. Vesikirppuja käytetään testieliöinä, kun tutkitaan lääkkeitä ja ympäristömyrkkyjä. Niiden kokeiden tulokset on otettu vakavasti, joten miksi ravintoamme koskevia tutkimustuloksia ei haluta tunnustaa?"

Thomas jatkaa toimittajan tarinan jälkeen:

"Yhdysvalloissa olisi voitu tehdä kiintoisia tutkimuksia, onhan siellä syöty GMO-ruokaa jo yli 10 vuotta. Tällaista seurantatutkimusta ei ole tehty. Rottakokeiden tulosten mukaan rottien immuunijärjestelmä reagoi betatoksiineihin. GMO:n kannattajat kehuvat sitä ympäristömyötäiseksi, koska se vähentää myrkyllisten ruiskutusten tarvetta viljelmillä...

Nainen jatkaa välillä:

..."On olemassa lukuisia tutkimuksia..."

Thomas taas jatkaa:

"se nimenomaan kannustaa tekemään ruiskutuksia. Koko jutun jujuhan on siinä. Ruiskutteiden kulutus lisääntyy kaiken aikaa. GMO:ssa on myös kyse siitä, että yleensä ruiskutuksissa levitettävät myrkyt ovatkin jo itse kasvissa. Kun tähkät on kerätty maissista, koko loppukasvi myrkkyineen jää jäljelle luovuttamaan myrkkyjään ympäristöön."

Luomulihan syöminen on enää ainoa konsti selvitä ilman niitä vierasainejäämiä. Karppiporukat ovatkin löytäneet paljon sellaisia ostopaikkoja ja Ranskassa on ymmärretty myös asiakkaan tarpeet. Kyllä meidän lähikauppiaskin tilaa kaikkea,mitä aion sieltä ostaa, kuten luomulihapullia ja luomukermaviiliä ja luomuvoita:-) Siis tavallisessa kinkussakin näin vasta maltodekstriiniä... ja jos se ei ole luomumaissista tehtyä, on siinä todennäköisimmin juuri tuota halpaa muuntogeenistä maissia. Täytyypä tarkkailla, alkaako korvissa humisemaan, jos jotain uutta syö - ikinä kun ei voi tietää, missä sitä on;-)

Kiitos Raamannille jutuista, yksi päivässä on sopiva annostus kenelle vaan! Vastaisin varmaan niihin, jos olisi aikaa enemmän. Mut usein vaan käy niin, ettei moneen kuukauteen pysty niitä juttuja lukemaan... Kuinkahan monelle muulle käy joskus niin? Maissiallergiatesti ei voi koisamyrkkyä tunnistaa, koska sitä ei markkereissakaan ole, eikä koisamyrkkyäkään kukaan etsi, jos sitä ei ole kukaan kasviin ruiskuttanut. Tässä tapauksessa kuitenkin se kasvi sen itse tuottaa ja sitä ei kai nämä meidän asiantuntijat ymmärrä? Näin on pakko nähdä, vaikka ei haluaisikaan. Soijassa taas on glyfosaattijäämiä, koska sitä käytetään nyt enemmän, kuin aiemmin... Yksinkertaista!