< >

"Samat hox-geenit ilmenevät ihmisen ja käärmeen rintanikamissa, mutta käärmeellä "rintakoodia" esiintyy alkiossa laajemmalla alueella. Sen seurauksena käärme on lähes pelkkää rintaa. Aivan vastaavalla tavalla kirahville on kehittynyt pitkä kaula.

Toisen esimerkin säätelyn merkityksestä löysi Carroll itse, kun hän tutki perhosen siipeä. Se kasvaa pituutta kärjestään. Kasvua säätelevää proteiinia on sirppimäisesti aivan siiven kärjessä." - H.S. Carol Seanin kirja -

 

Aihe: Remissio ja närästys, ja muutakin asiaa.....Remissiohan tarkoittaa oireetonta aikaa, mihin moni ei pääse moneen vuoteen. Miksi ei, johtuu natriumlauryylisulfaatista, siitä apuaineesta monissa lääkkeissä:

 

a kysyy:

"joulun aikaan 2007 "... että vaikka suoli olisi hyvässä kunnossa ja remissiossa tulehduksen jälkeen niin närästys voi johtua siltikin suolesta, vaikka minkäänlaista lääkitystä ei olisikaan päällä, onkohan tässä perää?? Itellä tulee tosi inhottavia ja polttavia röyhtäysyjä , ja välis polttaa ruokatorvesta ja vatsalaukusta että OKSAT POIS, onko kellään samanlaista :'( ??? Näitä paikkailen aina 2-3 päivän somac 40mg kuurilla. Ite syön azamunia ja asacolia ( Mulla siis CU) , azan ohjeissa ainakin mainitaan tuo että aza aiheuttaa närästystä, asacolista en tiedä, tietääks kukaan kuinka tuon asacolin laita,närästääkö?? Muuten tähystyksessä todettiin mahakataria, vähäistä refluksi tautia, ja lievää palleatyrää, nämä ovat varmaankin OSA syylliset närästykseen. Mutta osaisko joku autella, Kiitos...."

b vastaa:

"Mietin vaan, että somacia (*kukaan ei ole kertaakaan sanonut heille tuosta aineesta, mikä aiheuttaa aftoja. Toisessa Somac-valmisteessa sitä on ainakin, mutta molempia kai käyttävät?*) kannattaisi syödä ihan päivittäin, eikä vain parin päivän kuureina. Varsinkin kun xxx kerroit tuosta mahakatarrista ja refluksitaudista. Mulla gastroskopia näyttää ihan siistiltä, mutta närästysoireita silti toisinaan päivittäisestä somac 40 mg:stä huolimatta. Azamun ainakin aiheuttaa helposti pahoinvointia ja närästystä itselleni, joten siksipä tuo somac."

c vastaa:

"Mulle närästys on ollu paha ongelma vuosien varrella niin että hampaatkin on siitä kärsineet. Suolen pitäisi olla remissiossa mutta eihän se ole. Närästystä on aina ollut suolen kunnosta huolimatta. Söisin itsekin mielelläni somacia jatkuvasti mutta lääkäri määräsi sitä otettavaksi vain tarpeen tullessa. Harmi ettei se vaikuta kovin nopeasti. Sitten tulee enneminkin popsittua jotain Rennieta liian paljon. En oikeastaan syö muita lääkkeitä, joten en tiedä mistä tämä johtuu. Tympeä vaiva."

d vastaa: tammikuun alussa 2008

"...Onko teillä närästys sellaista, että nousee suolavettä suuhun (pojan oma kuvailema oire) aina sillointällöin. Voi joutua sitä hiukka oksentamaankin. Saako noita lääkkeitä ilman reseptiä (tiedän että rennietä ym. saa mutta muita). Suolen pitäisi muuten olla suht kunnossa..."

 

vanhoja juttuja samasta aiheesta - siis Somacista, tässä lisää:

"Alotin eilen somacin, otin sen tuossa iltapäivällä kortsikan kanssa samaan aikaan (sanovat apteekissa, että normaalisti aamusin, mutta että pääsisin heti alottamaan niin voisin ottaa iltapäivällä).. Sitten koskikin miltei koko yön päähän, ärsyttävää. Nyt sitten söin aamupalan tossa joku aika sitten ja otin somacin ja nyt rupes taas koskemaan"

 

"Onkos kukaan saanut ilmavaivoja Somacista??? Toista viikkoa syön nyt Imurelia ja Somac suojalääkkeenä ja nyt parina päivänä tullu aika pahoja ilmavaivoja, varsinkin iltaisin. Aamupäivällä kyllä muutenkin sellainen etova olo, mutta kun siitä pääsee eroon, niin alkaa keräillä tota ilmaa Itku. Nyt tässä mietinkin, että jättäisikö ton Somacin pois (ohjelappusessa luki, että voi aiheuttaa ilmavaivoja) kun Imurelin ohjeessa ei sellaista sivuvaikutusta edes mainittu. Ton suojalääkkeen pyysin omalta työterveysasemalta eli eri lääkäriltä kun Imurel."

 

"Olin sairaalassa reilun viikon, (veriripuli/oksennuksen takia jouduin), tänään pääsin kotiin ja yritän sopeutua. Lääkkeitä on nyt Entocort, Asacon ja Azamun..ja Somac mahansuojalääkkeenä... 9 pilleriä päivässä."

... kaamee närästys vaivaa vieläkin vaikka mennään 20mg kortisoni annoksella enää. (ylihuomenna pudotellaan taas) 40mg alotin ja koko ajan olen joutunut syömään somacia 2 tabua pvssä, ilman minkään näköstä apua. Siis ihan koko ajan närästää, syö sitte mitä tahansa tai on syömättä."

 

"Mulla tulee aika ajoin hirveitä närästyskausia, enkä edes tiedä mikä ne aiheuttaa. Tuntuu, että Somacit ym. ei silloin auta yhtään"

 

"Mulla menee Somac 50mg, Pentasa 6x500mg, Prednisolon 30mg, Azamun 3x50mg, ja uusimpana nyt Remicade."

 

"Mulla kans Somac. Mun mielestä se on kallis joten tuo Nexium on varmaan sitten törkeen hintainen."

 

"Oon nyt syönyt yli 2 viikkoa Somacia (aloitin ennen leikkausta), mutta närästys ja korvennus senkun pahenee vaan. Koko ajan sattuu, päivin, öin, asennosta riippumatta, vaikka ei söisi yhtään mitään. Enkä uskalla syödäkään enää. "Pala kurkussa"."

 

"Itse syön somacia, kallistahan se on, 28tabua maksaa sen 25e noin."

"Suolen pitäisi olla remissiossa mutta eihän se ole. Närästystä on aina ollut suolen kunnosta huolimatta. Söisin itsekin mielelläni somacia jatkuvasti mutta lääkäri määräsi sitä otettavaksi vain tarpeen tullessa. Harmi ettei se vaikuta kovin nopeasti..."

 

Tämä taisi olla jo tuolla toisessa ketjussa, mutta jätän tähän,jos joku haluaa vastata kysyjälle. Mulla närästää pelkkä askorbiinihappo jossain mehussa niin paljon, että en voi käyttää ollenkaan ja se sai aikaan verenvuotoakin silloin, kun mun poskiontelot vuoti verta:-(

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta