<.......... ..........> >

"Esimerkiksi hyvin pieni määrä syanidia pysäyttää monien entsyymien toiminnan. Kaikilla näillä entsyymeillä on eräs yhteinen piirre: ne sisältävät rautaa. Epäorgaanisesta kemiasta tunnetaan hyvin, että rauta ja syanidi yhtyvät toisiinsa hyvin lujaksi yhdisteeksi, niin ettei liuokseen jää vapaata rautaa käytännöllisesti katsoen ollenkaan. Syanidi ehkäisee entsyymien toiminnan sitomalla niiden atomit itseensä." - Ernest Borek v. 1960 kirjassaan "Elämän molekyyli", siv 32 -

 

Siis anemia johtuukin paakkuuntumisenestoaineesta E536, kaliumferrosyanidista! Kannattaisi jättää ne jauhemaiset tuotteet pois, ennen kuin edes kokeilee rautatabletteja - nehän ei kaikille sovi ja joiltakin on jopa kielletty! Miksi niitä silti määrätään huoletta? Luomutuotteissakin voi olla sellaista suolaa, jos asiakkaat eivät asiasta tiedä huomauttaa.